ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Άλκμααρ - Άγιαξ 2-1: Η εκπληκτική ασίστ του Χατζηδιάκου άλλαξε την κορυφή της Eredivisie

Άλκμααρ - Άγιαξ 2-1: Η εκπληκτική ασίστ του Χατζηδιάκου άλλαξε την κορυφή της Eredivisie
TWITTER

Η Άλκμαρ πήρε μία σπουδαία νίκη επί του Άγιαξ με πρωταγωνιστή τον Παντελή Χατζηδιάκο, ο οποίος έβγαλε εκπληκτική ασίστ για το τελικό 2-1.

Ο Άγιαξ είδε την Αϊντχόφεν να τον πιάνει στην κορυφή της Eredivisie ύστερα από τη σπουδαία νίκη στο ντέρμπι με τη Φέγενορντ και χρειαζόταν έναν πόντο στην έδρα της Άλκμααρ για να παραμείνει μόνος πρώτος. Ο Παντελής Χατζηδιάκος είχε διαφορετική άποψη, αφού με μία φανταστική ασίστ συνέβαλε για το τελικό 2-1, που φέρνει την ομάδα του ένα βαθμό μακριά από την κορυφή.

Ο "Αίαντας" άρχισε εντυπωσιακά στο παιχνίδι με τον Μοχάμεντ Κουντούς να συνεχίζει σε φόρμα και να κάνει το 1-0 στο 12'. Αυτή ήταν και η μοναδική εύστοχη προσπάθεια των φιλοξενουμένων, που στη συνέχεια έδωσαν τα σκήπτρα του αγώναστους γηπεδούχους.

Στο 40' ο Μες ντε Βιτ ισοφάρισε σε 1-1 και στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων του 1ου μέρους, η μπάλα απομακρύνθηκε προς το μέρος του Χατζηδιάκου, που την χτύπησε μόλις έσκασε στο έδαφος και έβγαλε εκπληκτική ασίστ για τον Γενς Όντγκααρντ.

Το 2-1 μπλόκαρε ψυχολογικά τον Άγιαξ που στο 2ο μέρος κινδύνευσε με μεγαλύτερο σκορ, αφού η Άλκμααρ είχε δοκάρι. Αν και χωρίς τον τραυματία Βαγγέλη Παυλίδη, η ομάδα του Πάσκαλ Γένσεν έφτασε στη νίκη και έβαλε "φωτιά" στην κορυφή.

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΓΙΑΞ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ