ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αλαφούζος σε ερώτηση του Παντελή Βλαχόπουλου για το γηπεδικό: “Θα προσπαθήσουμε να μην κατεδαφιστεί η Λεωφόρος”

INTIME

Ο Διευθυντής του SPORT24, Παντελής Βλαχόπουλος, ρώτησε τον Γιάννη Αλαφούζο για την αλλαγή έδρας, από τη Λεωφόρο στον Βοτανικό και αν τον ανησυχεί μήπως αλλοιωθεί το DNA της ομάδας, με τον ίδιο να απαντάει ότι θα προσπαθήσει να μείνει τόσο η Λεωφόρος, όσο και η Θύρα 13, στο σημείο που είναι.

Ο Διευθυντής του SPORT24, Παντελής Βλαχόπουλος, ρώτησε τον Γιάννη Αλαφούζο για την αλλαγή έδρας, από τη Λεωφόρο στον Βοτανικό και αν τον ανησυχεί η αλλοίωση του DNA της ομάδας.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού απάντησε ότι το νέο γήπεδο θα βρίσκεται στην καρδιά του κέντρου της Αθήνα, ενώ τόνισε ότι θα καταβάλλει προσπάθεια για να μην κατεδαφιστεί η Λεωφόρος, αλλά και να παραμείνει η ιστορική Θύρα 13, εκεί που είναι.

Η ερώτηση του Παντελή Βλαχόπουλου

“Το γήπεδο είναι το μεγάλο όνειρό σας, το καταλαβαίνουμε αυτό. Τι θα γίνει με την αλλαγή της έδρας από τη Λεωφόρο στον Βοτανικό, σας ανησυχεί μήπως αλλοιωθεί το DNA της ομάδας;”

Η απάντηση του Γιάννη Αλαφούζου

“Είναι στο κέντρο της Αθήνας. Θα φαίνεται η Ακρόπολη. Είναι δίπλα στην αρχαία Αγορά. Δεν υπάρχει πιο κεντρικό σημείο. Έχει φοβερή ιστορία, είναι ο Ελαιώνας της Αρχαίας Αθήνας. Ήταν δίπλα στις συζητήσεις από τους φιλοσόφους. Είχε υποβαθμιστεί η περιοχή. Τώρα αλλάζει και θα αναπτυχθεί πάρα πολύ. Θα κάνουμε προσπάθεια να μην κατεδαφιστεί η Λεωφόρος, ωστόσο δεν ξέρουμε αν θα το καταφέρουμε αυτό.

Θα ήθελα να γίνουν αθλητικές εγκαταστάσεις και να κάνουμε τον Τάφο του Ινδού, μουσείο. Θα προσπαθήσουμε, ίσως, να μείνει και η Θύρα 13 ιστορικά εκεί που είναι. Ακόμα και η ιδιοκτησία της γης την αμφισβητούσε ο Δήμος και δεν μπορούσε να αποδείξει ο Ερασιτέχνης ότι είναι δική του. Θα έπρεπε να θυμίζει Παναθηναϊκό αυτή η περιοχή, που ούτως ή άλλως θυμίζει πολύ”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ