ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αλ Ντουχαΐλ - Παναθηναϊκός 0-1: Εξαιρετικός για 40 λεπτά

Οι Ιωαννίδης, Αϊτόρ στη διάρκεια του φιλικού του Παναθηναϊκού με την Αλ Ντουχαϊλ | 14 Ιουλίου 2022
Οι Ιωαννίδης, Αϊτόρ στη διάρκεια του φιλικού του Παναθηναϊκού με την Αλ Ντουχαϊλ | 14 Ιουλίου 2022 IN TIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός για τα δεδομένα της εποχής από το 20 έως το 60' όπου σκόραρε έφτιαξε ευκαιρίες και έδειξε ωραία πράγματα στη φιλική επικράτηση επί της Αλ Ντουχαΐλ με 1-0.

Θετικά δείγματα γραφής για δεύτερο σερί φιλικό έδειξε ο Παναθηναϊκός ο οποίος ήταν εξαιρετικός για τα δεδομένα της εποχής από το 20 έως το 60' όπου σκόραρε έφτιαξε ευκαιρίες και έδειξε ωραία πράγματα στην επικράτηση επί της Αλ Ντουχαΐλ με 1-0 με τον Αϊτόρ να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Ένα τέρμα το οποίο ήρθε μετά από εκτέλεση πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Παλάσιος μετά από ωραία προσπάθεια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ SPORT24 ΣΤΟ ΒΑΛΧΖΕ-ΚΟΖΕΝ: ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ

Ο Παναθηναϊκός που έπαιξε με ένα άκρως επιθετικό σχήμα και με ένα 4-2-3-1 στο πρώτο μέρος με τους Παλάσιος, Αϊτόρ, Καρλίτος και Ιωαννίδη στην ίδια ενδεκάδα μπήκε καλά στο παιχνίδι αλλά από το 20 και μετά όταν ο Αϊτόρ άρχισε να μπαίνει περισσότερο προς τα μέσα και ο Γκάνεα πήρε όλη την πλευρά έγινε ακόμα καλύτερος και ουσιαστικά ήταν ο κυρίαρχος της αναμέτρησης έως και το 62' όταν ο Γιοβάνιβιτς έβγαλε και τους τελευταίους παίκτες του από το αρχικό σχήμα.

Το τριφύλλι θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 4' όταν οι Παλάσιος, Ιωννίδης βρέθηκε μέσα στην περιοχή σε θέση για σουτ αλλά το πρώτο κόντραρε αλλά το δεύτερο έφυγε πάνω από την εστία του Αλ Μπακρί.

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους απείλησαν στο 6' όταν ο Ολούνγκα έγινε αποδέκτης της μπάλας έκανε το συρτό σουτ αλλά ο Λοντίγκιν με εξαιρετική επέμβαση απέκρουσε τη μπάλα. Επτά λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έφυγε στην επίθεση από τα δεξιά προσπάθησε να πλασάρει τον Λοντίγκιν με τη μπάλα να περνάει πάνω από την εστία του.

Ο Παναθηναϊκός από το 15' και μετά άρχισε να ανεβάζει την απόδοση του. Στο 18' αναπτύχθηκε υπέροχα με τον Καρλίτος να δίνει με τη μια στον Βαγιαννίδη αυτός έκανε την παράλληλη μπαλιά με τον Αϊτόρ όμως να κάνει τσαφ. Στο επόμενο λεπτό ήρθε η απάντηση των γηπεδούχων και πάλι με τον Ολούνγκα που και πάλι ήταν άστοχος.

Ανέβηκαν Γκάνεα και Παναθηναϊκός

Στο 29' ο Γκάνεα έκανε όμορφη ενέργεια από τα αριστερά μπήκε στην περιοχή γύρισε προς τον Καρλίτος ο οποίος έκανε το διαγώνιο σουτ από το ύψος του πέναλτι με τη μπάλα να φεύγει εκτός εστίας. Πέντε λεπτά αργότερα και πάλι ο Ρουμάνος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά με τον Αϊτόρ στο πρώτο δοκάρι να κάνει το πλασέ και να στέλνει τη μπάλα έξω.

Στο 42' ο Παλάσιος από τα δεξιά πέρασε τον αντίπαλο του, μπήκε στην περιοχή, γύρισε προς τον Γκάνεα που είχε πατήσει περιοχή αλλά το πλασέ του Ρουμάνου κόντραρε πάνω στους παίκτες των γηπεδούχων.

Ο Αργεντινός στο επόμενο λεπτό μπήκε και πάλι από τα δεξιά, έκανε διπλή προσπάθεια και κέρδισε το πέναλτι με τον Αϊτόρ να αναλαμβάνει την εκτέλεση του. Ο Ισπανός εξτρέμ με όμορφη εκτέλεση έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Αλ Μπακρί και διαμόρφωσε το 0-1 για τον Παναθηναϊκό.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε έξι αλλαγές με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει να έχει την υπεροχή και να είναι καλύτερος από τον αντίπαλο του. Είχε καλή κυκλοφορία, έβγαινε σωστά στην επίθεση και την ίδια ώρα δεν δεχόταν επιθέσεις από τον αντίπαλο του.

Στο 58' μάλιστα θα μπορούσε να κάνει δύο τα τέρματα του όταν σε κόρνερ του Αϊτόρ από τα αριστερά ο Σάρλια πήρε την πρώτη κεφαλιά με τον Παλάσιος να υποδέχεται τη μπάλα, έκανε το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά και πάλι η μπάλα κόντραρε στην άμυνα των γηπεδούχων.

Έπεσε μετά το 63' η απόδοση των πράσινων

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε ακόμη πέντε αλλαγές με τους Φρόκου, Σαρδέλη και Κρυπαράκο μεταξύ άλλων να μπαίνουν στο γήπεδο.

Από εκείνο το σημείο και μετά η απόδοση του Παναθηναϊκού έπεσε με τους γηπεδούχους να φτιάχνουν περισσότερες φάσεις και τον Μπρινιόλι να είναι αυτός που ουσιαστικά κράτησε το μηδέν στην άμυνα του τριφυλλιού. Αρχικά στο 67' ο Ιταλός βγήκε γρήγορα και έδιωξε τη μπάλα σε μια κάθετη πάσα προς τον Ολούνγκα.

Το τριφύλλι θα μπορούσε να βρει ένα δεύτερο γκολ στο 80' όταν ο Καμπετσής πίεσε, έκλεψε τη μπάλα αλλά την ώρα που έφτασε σε θέση βολής το πλασέ του δεν ήταν καλό και έστειλε τη μπάλα εκτός εστίας.

ΑΛ ΝΤΟΥΧΑΪΛ (Ερνάν Κρέσπο): Αλ Μπακρί, Αλααεντίν, Μούσα, Αϊμέν, Αλ Ναΐμ, Σεαρά (36’ λ.τρ. Ζιγιάντ), Σάσι, Καλέντ (63’ Γιαζίντι), Μαντιέρ, Ολούνγκα, Εντμίλσον (63’ Σουχαΐμπ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν (46' Μπρινιόλι), Βαγιαννίδης (46' Κώτσιρας), Γκάνεα (46' Χουάνκαρ), Σένκεφελντ (62' Σιδεράς), Πούγγουρα (46' Σάρλια), Αλεξανδρόπουλος (62' Φρόκου), Κουρμπέλη (46' Πέρεθ), Καρλίτος (46' Τσέριν), Παλάσιος (62' Κρυπαράκος), Αϊτόρ (62' Σαρδέλης), Ιωαννίδη (62' Καμπετσής).

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ