ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

Αλ Ιτιχάντ - Αλ Νασρ 2-5: Τα πέναλτι του Σιδηρόπουλου έδωσαν στον Ρονάλντο τη νίκη και την πρωτιά στους σκόρερ του 2023

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο της Αλ Νασρ πανηγυρίζει γκολ κόντρα στην Αλ Ετιφάκ για τη Saudo Pro League 2022-2023 στο "Μρσουλ Παρκ", Ριάντ | Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο της Αλ Νασρ πανηγυρίζει γκολ κόντρα στην Αλ Ετιφάκ για τη Saudo Pro League 2022-2023 στο "Μρσουλ Παρκ", Ριάντ | Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 AP IMAGES

Η Αλ Νασρ επικράτησε με 5-2 της πρωταθλήτριας Αλ Ιτιχάντ εκτός έδρας χάρη σε δύο εκτελέσεις πέναλτι που καταλόγισε ο Τάσος Σιδηρόπουλος και μετέτρεψε σε γκολ ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που έγινε ο πρώτος σκόρερ του πλανήτη μέσα στο 2023.

Η Αλ Νασρ πήρε την εκδίκησή της για την περσινή απώλεια της Saudi Pro League από την Αλ Ιτιχάντ, αφού επικράτησε με 5-2 εκτός έδρας για τη 17η αγωνιστική και πλησίασε την πρωτοπόρο Αλ Χιλάλ στους επτά βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Αμπντεραχίμ Χαμενταλάχ στο 14ο λεπτό έπειτα από ασίστ του Καρίμ Μπενζεμά, όμως στο 19' ο Γάλλος έκανε πέναλτι με κλοτσιά σε αντίπαλο, το οποίο καταλόγισε ο Τάσος Σιδηρόπουλος που κλήθηκε να διευθύνει αυτό το μεγάλο ντέρμπι.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ανέλαβε την εκτέλεση και ισοφάρισε με το 18ο τέρμα του στο πρωτάθλημα, αφήνοντας δύο πίσω τον Αλεκσάνταρ Μίτροβιτς στη μάχη που δίνουν για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ.

Ο παρτενέρ του Πορτογάλου στην επίθεση της Αλ Νασρι, Ταλίσκα, έκανε την ανατροπή πριν ολοκληρωθεί το 1ο μέρος και παρά την ισοφάριση με το δεύτερο γκολ του Χαμενταλάχ, ο Σιδηρόπουλος καταλόγισε νέο πέναλτι στο 68', το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ρονάλντο. Με αυτό το γκολ, ο 38χρονος διεθνής έφτασε τα 53 γκολ μέσα στο 2023 και άφησε πίσω του τους Κιλιάν Εμπαπέ και Χάρι Κέιν που δεν έχουν άλλους αγώνες μέσα στο έτος, μονομαχώντας πλέον μόνο με τον Έρλινγκ Χάλαντ που είναι στα 50 γκολ.

Με τον Φαμπίνιο να αποβάλλεται σωστά με δεύτερη κίτρινη κάρτα στη φάση του πέναλτι (χτύπησε αντίπαλο στην προσπάθεια να αμυνθεί), ο Σαντιό Μανέ βρήκε την ευκαιρία να πετύχει δύο γκολ λίγο αργότερα και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Αλ Νασρ, η οποία ουσιαστικά οριστικοποίησε την αλλαγή σκήπτρων στο πρωτάθλημα και παρέμεινε στη διεκδίκηση.

TAGS ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ