ΚΑΣΕΤΑ GATE

Άκυρες οι συνομιλίες του υπερκοριού για το "Koriopolis"

Άκυρες οι συνομιλίες του υπερκοριού για το "Koriopolis"

Το A' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας και ουσιαστικά κήρυξε άκυρες τις συνομιλίες που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ.

Σε μέγα φιάσκο οδεύει το σκάνδαλο "Koriopolis", αφού τo A’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, έπειτα από σχετικό αίτημα που κατέθεσε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου Βασίλη Καρακούλια, ο Γιάγκος Λαμπίρης, έκρινε πως δεν πρέπει να ληφθούν υπόψιν και να κηρυχτούν άκυρες σχεδόν όλες οι συνομιλίες που καταγράφηκαν από τον υπερκοριό της ΕΥΠ για την υπόθεση αυτή.

Η έδρα έκανε δεκτή την εισήγηση της εισαγγελέως και οδηγείται σε φιάσκο η μεγαλύτερη δίκη που σχετίζεται με στημένους αγώνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο την περίοδο 2008-2011. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη είναι λογικό πως οι περισσότεροι από τους 84 κατηγορούμενους είτε θα απαλλαγούν είτε θα πέσουν στα πολύ μαλακά, αφού το κατηγορητήριο κατά βάση στεκόταν στις συνομιλίες που είχαν καταγραφεί.

Ο δικηγόρος, Γιάγκος Λαμπίρης επικαλέστηκε τα άρθρα 2 παρ. 1 ν.3649/2008, 243 παρ. 1 και 2 ΚΠΔ, 148 ΚΠΔ, 153 ΚΠΔ, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων: "Τα αναγνωριζόμενα από το Δικαστήριό σας, φύλλα χάρτου, ως «εκθέσεις απομαγνητοφώνησης», είναι παντελώς άκυρα, καθόσον δεν φέρουν χρονολογία και δεν αναφέρουν τα ονοματεπώνυμα και τις υπογραφές των προσώπων που διενήργησαν τις «απομαγνητοφωνήσεις» ή συνέπραξαν σε αυτές.

Επομένως, σύμφωνα με τα παραπάνω, τις συγκεκριμένες «απομαγνητοφωνήσεις», δεν έκαναν οι υπάλληλοι της Ε.Υ.Π., αφού δεν είναι προανακριτικοί υπάλληλοι και δεν μπορούν να συντάξουν οποιαδήποτε έκθεση κατά την έννοια των άρθρων 148 κ.ε. ΚΠΔ".

Ο κ. Λαμπίρης δήλωσε για την εξέλιξη της υπόθεσης πως "ορθώς το δικαστήριο έκρινε ότι δεν λαμβάνονται υπόψιν οι υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες, οι οποίες είναι παράνομες. Όσον αφορά στη χρήση των παρανόμων αυτών συνομιλιών, είναι βέβαιο ότι οι χρήστες αυτών θα κληθούν αρμοδίως να λογοδοτήσουν. Κατόπιν αυτού, είναι δύσκολο να θεμελιωθεί ενοχή σε βάρος των κατηγορουμένων και ειδικότερα σε βάρος του πελάτη μου".

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει πως χάνεται ένας τεράστιος όγκος εργασίας που είχε στοιχειοθετήσει βαρύ κατηγορητήριο για τους περισσότερους κατηγορούμενους του "Koriopolis". Στο πρώτο δικαστήριο, το "μικρό Koriopolis", το αντίστοιχο αίτημα που είχε κατατεθεί, είχε απορριφθεί και οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες λήφθηκαν υπόψιν.

TAGS ΚΑΣΕΤΑ GATE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ