ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Ακτή Ελεφαντοστού - Λαϊκή Δημοκρατία Κονγκό 1-0: Ο Αλέ έδωσε ραντεβού στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής

Ο Σεμπαστιάν Αλέ της Ακτής Ελεφαντοστού πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λαίκή Δημοκρατία του Κονγκό για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2023 στο Ολυμπιακό Στάδιο Αμπιτζάν | Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024
Ο Σεμπαστιάν Αλέ της Ακτής Ελεφαντοστού πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λαίκή Δημοκρατία του Κονγκό για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2023 στο Ολυμπιακό Στάδιο Αμπιτζάν | Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 © 2024/SUNDAY ALAMBA/AP IMAGES

Το γκολ του Σεμπαστιάν Αλέ έστειλε την Ακτή Ελεφαντοστού στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής με τη νίκη 1-0 επί της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

Ο Σεμπαστιάν Αλέ πέτυχε ένα τυχερό γκολ κι η οικοδέσποινα Ακτή Ελεφαντοστού επικράτησε με 1-0 της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, εξασφαλίζοντας θέση στον τελικό κόντρα στη Νιγηρία.

Οι "ελέφαντες" ήταν καλύτεροι, δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες, έστειλαν την μπάλα στο δοκάρι, όμως ήταν αρκετά άστοχοι κι έτσι απέτυχαν να ανοίξουν από νωρίς το σκορ.

Στο 65ο λεπτό στάθηκαν τυχεροί, αφού ο Αλέ επιχείρησε ένα βολέ, η μπάλα έσκασε στο έδαφος και κρέμασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, με συνέπεια να καταλήξει στα δίχτυα.

Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να αντιδράσουν, αντικατέστησαν τον Σεντρίκ Μπακαμπού με τον Σιμόν Μπανζά όμως δεν βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης κι έτσι η Ακτή Ελεφαντοστού προκρίθηκε για τέταρτη φορά στην ιστορία της στον τελικό, ψάχνοντας το δεύτερο τρόπαιο και πρώτο από το 2015.

  • ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Γ. Φοφανά, Σινγκό, Μπολί, Εντικά, Κονάν, Σερί (61' Λαζάρ), Κεσιέ, Αντινγκρά (80' Μπαμπά), Σ. Φοφανά (61' Σανγκαρέ), Γκραντέλ (90' Μπογκά), Αλέ (90' Κρασό)
  • ΛΑΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΟΝΓΚΟ: Εμπασί, Καλουλού, Μπεμπά, Ινονγκά, Μαζουακού, Πικέλ (70' Τσιμπόλα), Μουτουσαμί, Ελιά (78' Σιλάς), Κακουτά (46' Μπονγκοντά), Γουισά (70' Μαγέλ), Μπακαμπού (69' Μπανζά)

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

  • Νιγηρία - Νότια Αφρική 4-2 πέν., 1-1 παρ., 1-1 κ.α. (57' πέν. Τροστ-Εκόνγκ / 90' πέν. Μοκοένα)
  • Ακτή Ελεφαντοστού - Λαϊκή Δημοκρατία Κονγκό 1-0 (65' Αλέ)

Το πρόγραμμα του μικρού τελικού

  • 10/02 22:00 Νότια Αφρική - Λαϊκή Δημοκρατία Κονγκό

Το πρόγραμμα του μεγάλου τελικού

  • 11/02 22:00 Νιγηρία - Ακτή Ελεφαντοστού
TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ