ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Αιθιοπία - Πράσινο Ακρωτήρι 0-1: Με ασίστ Ροντρίγκες ιδανικό ξεκίνημα στο Κόπα Άφρικα

Οι παίκτες του Πράσινου Ακρωτηρίου πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Αιθιοπία
Οι παίκτες του Πράσινου Ακρωτηρίου πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Αιθιοπία © 2022 THEMBA HADEBE / AP IMAGES

Το Πράσινο Ακρωτήρι μπήκε με τον καλύτερο τρόπο στο Κόπα Άφρικα επικρατώντας 1-0 της Αιθιοπίας. Βασικός ο Γκάρι Ροντρίγκες, ο οποίος έδωσε και την ασίστ στον σκόρερ Χούλιο Ταβάρες.

Το Πράσινο Ακρωτήρι ξεκίνησε θετικά τις υποχρεώσεις του στο Κόπα Άφρικα. Επικράτησε 1-0 της Αιθιοπίας στην πρώτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου. Σκόρερ ήταν ο Χούλιο Ταβάρες, με τον Γκάρι Ροντρίγκες να δίνει την ασίστ.

Στο 8ο λεπτό το Μπαγέ ανέτρεψε τον Ταβάρες πριν μπει στην περιοχή με τον διαιτητή να δείχνει στην αρχή κίτρινη κάρτα. Ο Ροντρίγκες ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Δεν είχε δει όμως πως ο διαιτητής, πριν ακόμη εκτελέσει, είχε δείξει VAR και κατευθυνόταν προς το μόνιτορ. Το γκολ δεν μέτρησε, όμως η Αιθιοπία έμεινε με δέκα παίκτες.

Το Πράσινο Ακρωτήρι ήταν ανώτερο, είχε την κατοχή της μπάλας και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Ο Ροντρίγκες εκμεταλλεύτηκε μία μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι και γύρισε στον Χούλιο Ταβάρες, ο οποίος με το κεφάλι από κοντά άνοιξε το σκορ στο 45+1'.

Το δεύτερο μέρος ήταν λίγο πιο ισορροπημένο, αλλά πάλι το Πράσινο Ακρωτήρι είχε το πάνω χέρι. Ο παίκτης του Ολυμπιακού αποχώρησε στο 68' αφήνοντας τη θέση του στον Γουίλι Σεμέδο. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και το Πράσινο Ακρωτήρι πανηγύρισε το τρίποντο.

Αιθιοπία: Σάνκο, Γεσούφ, Μπαγέ, Ταμενέ, Χαμίντ, Νταγκνατσιού (82' Μεκενγκό), Γοανές, Μοχάμεντ, Νάσερ (82' Νασέρ), Κεντεμπέ (62' Σόλομον), Γκεμπρεμικαέλ (62' Αλεμού)

Πράσινο Ακρωτήρι: Ρόσα, Ρ. Φόρτες, Λόπες, Στοπίρα, Τ. Φόρτες, Μπόργκες, Σάντος, Ταβάρες, Γ. Ροντρίγκες (68' Γουίλι Σεμέδο), Χ. Ταβάρες (86' Ντίας), Μοντέιρο (76' Πάτρικ Αντράντε)

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ