ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αισιοδοξία για παραμονή του Σάντος

Αισιοδοξία για παραμονή του Σάντος
INTIME SPORTS

Για πρώτη φορά από την ημέρα που του έγινε πρόταση επέκτασης του συμβολαίου του ο Φερνάντο Σάντος δείχνει θετικός για την παραμονή του στον "γαλανόλευκο" πάγκο. Ξεκινούν οι ετοιμασίες για την προετοιμασία ενόψει του Μουντιάλ. Διαβάστε σε ποια πόλη της Βραζιλίας θα μείνει η Ελληνική αποστολή.

Το παιχνίδι στο Βουκουρέστι μόλις έχει τελειώσει και ο Φερνάντο Σάντος σπεύδει να πανηγυρίσει την μεγάλη πρόκριση στα τελικά της Βραζιλίας μαζί με τους Έλληνες φιλάθλους που βρέθηκαν στην Νασιονάλ Αρένα.

Λίγο αργότερα εμφανώς συγκινημένος ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε για πρώτη φορά τόσο ανοιχτά για την παραμονή του στην Εθνική λέγοντας χαρακτηριστικά πως " η καρδιά μου λέει Ελλάδα, αλλά στο μυαλό μου υπάρχει ένα ζιζάνιο".

Το ζιζάνιο λοιπόν είναι αυτό που δεν έχει αφήσει τον Σάντος ακόμα να πει το "ναι" στην πρόταση της ΕΠΟ και έχει να κάνει με την καθημερινή επαφή με τους παίκτες και την προπόνηση που έχει λείψει στον Ομοσπονδιακό μας τεχνικό.

Όπως και να έχει πάντως ο Σάντος ο οποίος θα είναι μέχρι και το Μουντιάλ της Βραζιλίας στον πάγκο της Εθνικής (σ.σ. το συμβόλαιο επεκτείνεται αυτόματα) για πρώτη φορά εμφανίζεται θετικός.

Η αγάπη που έχει εισπράξει τόσο από τους παίκτες, όσο και από τον κόσμο είναι μεγάλη και όλο αυτό το κλίμα έχει αλλάξει προς την θετική κατεύθυνση για την Εθνική μας ομάδα.

Όλα αναμένεται να έχουν ξεκαθαρίσει μέχρι τα Χριστούγεννα όπου και αναμένεται η απάντηση του Σάντος στην πρόταση της ΕΠΟ, η οποία αισιοδοξεί πως θα είναι θετική.

Ξεκινούν οι διεργασίες για την προετοιμασία

Από εκεί και πέρα, το επόμενο θέμα που θα απασχολήσει την Εθνική μας ομάδα προσεχώς είναι η προετοιμασία ενόψει του Μουντιάλ.

Η κλήρωση των ομίλων είναι στις 6 Δεκεμβρίου και από εκείνη την ημέρα ουσιαστικά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα κινείται σε ρυθμούς Βραζιλίας.

Στις 5 Μαρτίου 2014 θα διεξαχθεί ένα φιλικό παιχνίδι (σ.σ. ο αντίπαλος θα αποφασιστεί μετά την κλήρωση των ομίλων) ενώ στα τέλη Μαΐου η Εθνική μας ομάδα θα συγκεντρωθεί για να αρχίσει την προετοιμασία της για το Μουντιάλ που αρχίζει στις 12 Ιουνίου.

Το μέρος που θα διεξαχθεί η προετοιμασία και τα φιλικά παιχνίδια δεν έχει αποφασιστεί ακόμη, κάτι που αναμένεται να γίνει το αργότερο την επόμενη εβδομάδα σε σύσκεψη στα γραφεία της ΕΠΟ.

Μέχρι τώρα πάντως στην Ομοσπονδία έχουν φτάσει προτάσεις από αρκετές χώρες, όπως η Αυστραλία, το Κατάρ, η Πορτογαλία και από την Αφρική να γίνουν φιλικά παιχνίδια και ένα μέρος της προετοιμασίας, χωρίς ωστόσο να έχει αποφασιστεί κάτι. Μάλιστα ήδη έχουν γίνει και κάποιες συζητήσεις με την Εθνική Ισπανίας.

Τις τελικές αποφάσεις για όλα αυτά τα θέματα θα τις πάρουν ο Φερνάντο Σάντος και το υπόλοιπο τεχνικό τιμ, σε συνεργασία πάντα με τον τιμ μάνατζερ των Εθνικών ομάδων Τάκη Φύσσα.

Σάο Πάουλο ή Σαλβαδόρ

Σε ότι αφορά την Βραζιλία, τα πάντα είναι έτοιμα για να υποδεχθούν την Εθνική μας ομάδα. Σάντος και Φύσσας έχουν πάει δύο φορές στην χώρα του καφέ όπου εξέτασαν διάφορα προπονητικά κέντρα και κατέληξαν σε δύο.

Το ένα είναι στο Σάο Πάουλο και το άλλο στο Σαλβαδόρ. Έτσι, αμέσως μετά την κλήρωση της 6ης Δεκεμβρίου, ανάλογα με τον όμιλο που θα βρίσκεται η Εθνική μας θα κλειστεί και το προπονητικό κέντρο, που θα είναι η βάση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ