EUROPA LEAGUE

Άιντραχτ - Γουέστ Χαμ 1-0: Δεύτερη νίκη και ευρωπαϊκός τελικός έπειτα από τέσσερις δεκαετίες

Ο Ράφαελ Μπορέ πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε στο Άιντραχτ - Γουέστ Χαμ
Ο Ράφαελ Μπορέ πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε στο Άιντραχτ - Γουέστ Χαμ @ 2022 MICHAEL PROBST / AP IMAGES

Η Άιντραχτ επικράτησε ξανά της Γουέστ Χαμ και με το 1-0 στη Φρανκφούρτη από γκολ του Ραφαέλ Μπορέ πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρέιντζερς.

Η Άιντραχτ μετράει ευρωπαϊκό τίτλο, το Κύπελλο UEFA του 1979-1980, όμως από τότε έχει να βρεθεί σε θέση να διεκδικήσει ένα τέτοιο τρόπαιο. Φέτος θα έχει αυτήν την ευκαιρία, αφού με το 1-0 επί της Γουέστ Χαμ στα ημιτελικά του Europa League, διπλασίασε τις νίκες της και θα αγωνιστεί στη Σεβίλλη κόντρα στη Ρέιντζερς για τον τίτλο.

Το γκολ του Ραφαέλ Μπορέ και η αποβολή του Άαρον Κρέσγουελ στο 1ο ημίχρονο καθόρισαν εν πολλοίς τον αγώνα, με τους Γερμανούς να έχουν και την εύνοια της νίκης 2-1 στο Λονδίνο και στο τέλος να δίνουν τη δυνατότητα σε χιλιάδες φιλάθλους τους να ορμήσουν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν.

Το παιχνίδι άρχισε με άσχημο τρόπο και για τις δύο ομάδες, αλλά για τους Λονδρέζους με χειρότερο. Στο 8ο, ο Μάρτιν Χιντερέγκερ αποχώρησε τραυματίας για τους Γερμανούς, όμως στο 22' υπήρξε μία αποχώρηση και για τους Άγγλους. Ο Άαρον Κρέσγουελ ανέτρεψε τον Ραφαέλ Μπορέ που έβγαινε τετ α τετ και αντίκρισε κόκκινη κάρτα. Το φάουλ του Φίλιπ Κόστιτς δεν έφερε το γκολ, όμως τα πλάνα του Ντέιβιντ Μόγες καταστράφηκαν.

Η έξοδος του Μανουέλ Λανσίνι για να επαναφέρει στο σωστό αριθμό τους αμυντικούς παίκτες έκλεισε ακόμα περισσότερο στο καβούκι της τη Γουέστ Χαμ και το πλήρωσε. Ο Μπορέ στο 26' έδωσε προβάδισμα στην Άιντραχτ, η οποία αύξησε στο 3-1 το συνολικό σκορ. Το βασικότερο για την ομάδα της Φρανκφούρτης ήταν ότι δεν πιεζόταν από τη Γουεστ Χαμ και κρατούσε με άνεση το προβάδισμα.

Ο Μόγες δεν είχε επιθετικά όπλα στη φαρέτρα του και πλην μιας καλής στιγμής του Τζάροντ Μπόουεν, στο 2ο ημίχρονο η Άιντραχτ παρέμεινε η μοναδική πραγματικά απειλητική ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Η είσοδος του Σαΐντ Μπενραχμά δεν φάνηκε για τους Λονδρέζους, με την Άιντραχτ να διατηρεί εύκολα το 1-0 μέχρι τέλους.

Με το τριπλό σφύριγμα του διαιτητή, εκατοντάδες φίλαθλοι έφυγαν από τις θέσεις τους και εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας τους, που θα βρεθεί στις 25 Μαΐου στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν" διεκδικώντας το τρόπαιο.

ΑΙΝΤΡΑΧΤ: Τραπ, Τούτα, Χιντερέγκερ (8' Τουρέ), Εντικά, Κνάουφ, Σο, Ρόντε (76' Γιάκιτς), Κόστιτς, Χάουγκε (84' Χρούστιτς), Μπορέ (83' Πασιένσια), Καμάντα

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Αρεολά, Τσούφαλ (87' Γιαρμόλενκο), Ντόσον, Ζουμά, Κρέσγουελ, Σούτσεκ, Ράις, Φορνάλς (74' Μπενραχμά), Μπόουεν, Αντόνιο, Λανσίνι (22' Τζόνσον)

Τα αποτελέσματα των πρώτων ημιτελικών

Το πρόγραμμα των δεύτερων ημιτελικών

*Ο τελικός θα διεξαχθεί στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν" της Σεβίλλης την Τετάρτη 18 Μαΐου.

TAGS EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ