BUNDESLIGA

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Χέρτα 1-2: Ήττα με δύο πρόσωπα πριν από τον Ολυμπιακό

Ο Φίλιπ Κόστιτς της Άιντραχτ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Μπάγερν για την Bundesliga 2021-2022 στην "Άλιαντς Αρένα", Μόναχο | Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021
Ο Φίλιπ Κόστιτς της Άιντραχτ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Μπάγερν για την Bundesliga 2021-2022 στην "Άλιαντς Αρένα", Μόναχο | Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 © 2021 MATTHIAS SCHRADER/ASSOCIATED PRESS

Η Άιντραχτ ηττήθηκε μέσα στην Φρανκφούρτη από τη Χέρτα για την 8η αγωνιστική της Bundesliga, παρουσιάζοντας ένα καλό κι ένα κακό πρόσωπο στον αγώνα, πέντε ημέρες πριν υποδεχθεί τον Ολυμπιακό για το Europa League.

Η περίεργη εκκίνηση της σεζόν για την Άιντραχτ συνεχίζεται, αφού γνώρισε μόλις την πρώτη ήττα έπειτα παό δύο μήνες, αλλά αυτή ήταν εντός έδρας με 1-2 από τη μία ομάδα επίσης κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού, τη Χέρτα. Το αποτέλεσμα αυτό για την 8η αγωνιστική της Bundesliga έρχεται πέντε ημέρες πριν από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Η ομάδα του Όλιβερ Γκλάσνερ παρατάχθηκε με 3-5-2 στο 1ο ημίχρονο και... εξαφανίστηκε από τον αγωνιστικό χώρο, με τη Χέρτα να κάνει ό,τι θέλει. Μόλις στο 7ο λεπτό ο Μάρκο Ρίχτερ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, που θα μπορούσαν να είχαν φτάσει σε περισσότερα γκολ αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια. Στον αντίποδα, η Άιντραχτ απείλησε μόλις μια φορά την εστία του Αλεξάντερ Σβόλοβ.

Ο Γκλάσνερ έκανε δύο αλλαγές στην ανάπαυλα, ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Ντάιτσι Καμάντα και Αλμανί Τουρέ, ενώ μετέτρεψε τη διάταξη σε 4-4-2. Οι παρεμβάσεις του έπιασαν τόπο, αφού για ένα τέταρτο η Άιντραχτ μεταμορφώθηκε και είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, ενώ άρχισε να δημιουργεί και ευκαιρίες. Ωστόσο, στο 63' ο νεοεισελθών Γιούργκεν Εκέλενκαμπ διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενουμένων κόντρα στη ροή του αγώνα.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι στο ημίχρονο και βρήκαν το γκολ που δικαιούντο, έστω με πέναλτι του Γκονσάλο Πασιένσια στο 78ο λεπτό. Στο τέλος πίεσαν για την ισοφάριση με τον κορυφαίο παίκτη τους, Φίλιπ Κόστιτς, αλλά και τον Ραφαέλ Μπορέ που πέρασε στο παιχνίδι και αμέσως άρχισε να απειλεί. Το 1-2 έμεινε μέχρι τέλους όμως και πλέον η Άιντραχτ περιμένει τους Πειραιώτες στην Φρανκφούρτη την προσεχή Πέμπτη.

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής στην Bundesliga

Η βαθμολογία της Bundesliga


TAGS BUNDESLIGA ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ