CONFERENCE LEAGUE

Αϊντχόφεν - Λέστερ 1-2: Επική πρόκριση για τις αλεπούδες με ολική ανατροπή στο φινάλε

Οι παίκτες της Λέστερ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Αϊντχόφεν | 14 Απριλίου 2022
Οι παίκτες της Λέστερ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Αϊντχόφεν | 14 Απριλίου 2022 @2022 PETER DEJONG/AP IMAGES

Η Αϊντχόφεν προηγήθηκε στο 27' και κρατούσε το προβάδισμα ως το 77', όμως η Λέστερ βρήκε δύο γκολ μέσα σε 11 λεπτά με τους Μάντισον και Περέιρα για να κάνει μία απίστευτη ανατροπή και να προκριθεί στις 4 καλύτερες ομάδες του Conference League.

Μετά από το πρωτάθλημα Αγγλίας (2016) και το Κύπελλο Αγγλίας (2021) η Λέστερ έχει κάθε λόγο να πιστεύει πως το όνειρο που ζει τα τελευταία χρόνια θα ξεπεράσει και τα εγχώρια σύνορα.

Το βράδυ της Πέμπτης (14/4) η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο χάνοντας με 1-0 από την Αϊντχόφεν από το 27ο λεπτό όμως δεν το έβαλε κάτω, ανέβηκε στην τελική ευθεία του ματς και με σκόρερ τους Μάντισον (77') και Περέιρα (88') έκανε μία μεγάλη ανατροπή, που της χάρισε μία τεράστια πρόκριση στους 4 του Conference League.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι αλεπούδες φτάνουν σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης και περιμένουν πλέον να μάθουν το νικητή από το ζευγάρι Ρόμα - Μπόντο Γκλιμτ για να δουν την ομάδα που θα βρουν μπροστά τους στο δρόμο προς τον τελικό.

Το ματς

Πλούσιο σε φάσεις ήταν το πρώτο μέρος στο Φίλιπς Στάντιον, με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτά και να δημιουργούν εκατέρωθεν ευκαιρίες για γκολ. Η Αϊντχόφεν είχε την πρώτη της μεγάλη φάση στο 14' όταν ο Σμάιχελ απέκρουσε εντυπωσιακά το δυνατό σουτ του Γκέτσε ενώ η Λέστερ "απάντησε" δύο λεπτά αργότερα, με τον Μπαρνς να βγαίνει μόνος απέναντι στον Εμβογκό και να στέλνει τη μπάλα άουτ με αριστερό πλασέ.

Στο 25' ο Σμάιχελ είχε δεύτερη θετική επέμβαση, διώχνοντας σε κόρνερ το σουτ του Γκάκπο, για να έρθει όμως η φάση του 27ου λεπτού, με την τρίτη ευκαιρία της PSV να είναι και η φαρμακερή για τις αλεπούδες. Ο Τίλεμανς έκανε "φθηνό" λάθος έξω από την περιοχή της ομάδας του και ο Γκέτσε έστρωσε στον Ζάχαβι, με τον Ισραηλινό φορ να νικάει με συρτό διαγώνιο σουτ τον Σμάιχελ από πλάγια θέση και να γράφει το 1-0, που έμεινε ως το τέλος του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο μέρος βρήκε την Λέστερ να έχει πιο πολλή ώρα τη μπάλα στα πόδια της όμως αυτό επέτρεψε στους γηπεδούχους να βρίσκουν πιο εύκολα κενούς χώρους και θα μπορούσαν να φτάσουν και σε δεύτερο γκολ, με τις προσπάθειες των Φέιρμαν (53') και Ζάχαβι (59').

Από την πλευρά της, η Λέστερ άγγιξε την ισοφάριση στο 62' με τον Ντάκα να βγαίνει μόνος απέναντι στον Εμβογκό και να στέλνει τη μπάλα δίπλα στο δεξί δοκάρι, ενώ στο 63' απείλησε με τον Μάντισον, με το σουτ του να φεύγει έξω από το αριστερό δοκάρι.

Στο 69' οι αλεπούδες είχαν νέο επικίνδυνο σουτ αλλά ο Τίλεμανς δεν βρήκε στόχο με προσπάθεια εκτός περιοχής ενώ ο χορός των ευκαιριών συνεχίστηκε στο 74' έχοντας ως πρωταγωνιστές τους γηπεδούχους, με το σουτ του Σανγκαρέ από το ύψος του πέναλτι να στέλνει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σμάιχελ.

Ο τρελός ρυθμός συνεχίστηκε και στο 77ο λεπτό ήταν η σειρά των Άγγλων να ξεσηκώσουν το κοινό τους, με τον Πέρεθ να κάνει εντυπωσιακή ατομική ενέργεια από τα δεξιά και να στρώνει στον Μάντισον, που με άπιαστο σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 1-1.

Το γκολ αυτό έδωσε αυτοπεποίθηση στην Λέστερ και στο 83' είχε τεράστια ευκαιρία για την ολική ανατροπή, που δεν ήρθε επειδή ο Εμβογκό απέκρουσε ενστικτωδώς το κοντινό πλασέ του Πέρεθ. Ωστόσο, οι αλεπούδες συνέχισαν να σφυροκοπούν την ολλανδική εστία και επιβραβεύτηκαν στο 88', όταν έκρυψαν τη μπάλα και ο Ντάκα νικήθηκε αρχικά από τον Εμβογκό αλλά ο Περέιρα ακολούθησε ως τρέιλερ για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα (1-2).

Στα τελευταία λεπτά, οι σοκαρισμένοι παίκτες του Σμιντ προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση για να στείλουν το ματς στην παράταση, όμως εκείνοι του Ρότζερς άντεξαν, με το φινάλε να τους βρίσκει να πανηγυρίζουν μία σπουδαία πρόκριση που τους δίνει το δικαίωμα να οραματίζονται έναν ακόμα μεγάλο τίτλο μετά από την Premier League και το FA Cup.

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Εμβογκό, Τζούνιορ, Τέζε, Ραμάλιο, Μαξ (74' Όπεγκαρντ), Σανγκαρέ, Γκέτσε, Γκουτιέρες (90' Μπρούμα), Γκάκπο, Ζάχαβι (82' Βινίσιους), Φέιρμαν (82' Ντόαν)

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Περέιρα, Φοφανά, Έβανς, Καστάνιε, Μάντισον, Τίλεμανς, Ντιούσμπερι-Χολ, Ολμπράιτον (46' Ντάκα), Ιχεανάτσο (65' Πέρεθ), Μπαρνς (46' Λούκμαν)

Τα αποτελέσματα των πρώτων προημιτελικών

Τα αποτελέσματα των δεύτερων προημιτελικών

TAGS CONFERENCE LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΕΣΤΕΡ ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ