ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Αϊντχόφεν - Άγιαξ 5-2: Επίδειξη δύναμης κόντρα στον ταπεινωμένο Αίαντα

Ο φορ της Αϊντχόφεν Λουκ Ντε Γιονγκ
Ο φορ της Αϊντχόφεν Λουκ Ντε Γιονγκ © 2023 PETER DEJONG/ASSOCIATED PRES

Το De Topper εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο, αφού η Αϊντχόφεν διέλυσε τον Άγιαξ με 5-2 σε ένα ημίχρονο και τον άφησε στην τελευταία θέση της Eredivisie.

Η Αϊντχόφεν διέλυσε τον Άγιαξ με 5-2 για τη 10η αγωνιστική της Eredivisie, παρέμεινε επικεφαλής του πίνακα της βαθμολογίας και άφησε την αντίπαλό της ΑΕΚ στην τελευταία θέση.

Το De Topper ήταν αρκετά θεαματικό και μάλιστα στο 1ο μέρος ο "Αίαντας" ήταν καλύτερος, με πιο πολλές και σημαντικές ευκαιρίες. Ο Μπράνκο φαν ντεν Μπόμεν άνοιξε το σκορ και παρά την ισοφάριση του Ίρβινγκ Λοσάνο, ο Μπράιαν Μπρόμπεϊ έδωσε ξανά προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Στο 2ο μέρος όλα άλλαξαν. Η Αϊντχόφεν έβαλε μεγαλύτερη ταχύτητα και άφησε πίσω της τους παίκτες του Χέντβιχες Μαντούρο. Λουκ ντε Γιονγκ και Ισμαέλ Σαϊμπαλί έκαναν την ανατροπή μέχρι το 52' και στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Λοσάνο που με δύο γκολ έφτασε στο χατ τρικ, παρότι μέχρι τώρα είχε μόλις ένα γκολ στο πρωτάθλημα.

  • ΑΙΝΤΧΟΦΕΝ: Μπενίτες, Τέζε, Ραμάλιο, Μποσκαλί, Ντεστ, Σχόουτεν, Φέρμαν (46' Σαϊμπαρί), Μπακαγιοκό, Τίλμαν (46' Τιλ), Λοσάνο, Ντε Γιονγκ
  • ΑΓΙΑΞ: Ραμάι, Γκααεΐ, Σούταλο, Χάτο, Άβιλα (75' Σαλάχ Εντίν), Φαν ντεν Μπόμεν (75' Φος), Τέιλορ, Μπέρχαουζ (64' Χοντς), Χλίνσον, Μπέρχβαϊν, Μπρόμπεϊ
TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ ΑΓΙΑΞ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ