ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Αϊντχόφεν - Άγιαξ 3-0: Πήρε επιβλητικά το ντέρμπι και προσπέρασε στη βαθμολογία

Ο Λουκ ντε Γιονγκ της Αϊντχόφεν πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στον Άγιαξ για την Eredivisie 2022-2023 στο "Φίλιπς Στάντιον", Αϊντχόφεν | Κυριακή 23 Απριλίου 2023
Ο Λουκ ντε Γιονγκ της Αϊντχόφεν πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στον Άγιαξ για την Eredivisie 2022-2023 στο "Φίλιπς Στάντιον", Αϊντχόφεν | Κυριακή 23 Απριλίου 2023 © 2023/PETER DEJONG/AP IMAGES

Η Αϊντχόφεν πανηγύρισε μια άνετη νίκη 3-0 στο De Topper κόντρα στον Άγιαξ, τον οποίο προσπέρασε στη βαθμολογία της Eredivisie.

Η Αϊντχόφεν πήρε μια σπουδαία νίκη 3-0 επί του Άγιαξ στο De Topper του "Φίλιπς Στάντιον" και οι τρεις βαθμοί της έδωσαν τη 2η θέση της Eredivisie έπειτα από 30 αγωνιστικές, αλλάζοντας τα δεδομένα στην κούρσα τίτλου και Champions League.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν από νωρίς ότι θέλουν να χτυπήσουν στην κόντρα και στις στημένες φάσεις, δίνοντας την μπάλα στον "Αίαντα". Οι παίκτες του Τζόνι Χάιτινχα δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν επικίνδυνες στιγμές στην εστία του Γουόλτερ Μπενίτες και το πλήρωσαν.

Ο Λουκ ντε Γιονγκ άνοιξε το σκορ στο 13' και ο Τσάβι Σίμονς με εκτέλεση πέναλτι στο 53' διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Το προβάδισμα αυτό έμοιαζε ιδανικό για τους γηπεδούχους, όμως οι φίλαθλοί τους είχαν διαφορετική άποψη, αφού πέταξαν δύο ποτήρια μπύρας προς το μέρος του Στέφεν Μπέρχαουζ και φλέρταραν με την οριστική διακοπή του αγώνα.

Όταν το παιχνίδι άρχισε ξανά, οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα διπλό δοκάρι από σουτ του Κένεθ Τέιλορ που θα μπορούσε να αλλάξει τη ροή. Ο Μπράιαν Μπρόμπεϊ είχε περάσει στον αγώνα αλλά δεν κατάφερε να βρει κάποιο γκολ και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε ουσιαστικά όταν ο Ντε Γιονγκ έστειλε ξανά την μπάλα στα δίχτυα στο 78'.

Οι καλές φάσεις στα τελευταία λεπτά δεν μετέβαλαν τα δεδομένα (ο Μπρόμπεϊ είχε δοκάρι σε φάση που σφυρίχθηκε λανθασμένα οφσάιντ, ο Ισμαέλ Σαϊμπαρί είχε κι αυτός δοκάρι στις καθυστερήσεις για την Αϊντχόφεν) κι έτσι το συγκρότημα του Ρουντ φαν Νίστελροϊ άφησε τρεις βαθμούς πίσω του τον Άγιαξ με την τέταρτη διαδοχική νίκη στο ντέρμπι και μία εβδομάδα πριν από τον τελικό κυπέλλου μεταξύ των δύο ομάδων.

  • ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Μπενίτες, Τέζε, Ραμάλιο (Μποσκαλί), Μπράνθγουεϊτ, Φαν Άανχολτ, Τιλ (66' Γκουτιέρες), Σανγκαρέ, Φέρμαν, Μπακαγιοκό (66' Αζάρ), Ντε Γιονγκ (86' Σίλβα), Σίμονς (88' Σαϊμπαρί)
  • ΑΓΙΑΞ: Ρούλι, Σάντσες (85' Λούκα), Τίμπερ, Μπάσεϊ (46' Μπρόμπεϊ), Χάτο, Κλάασεν, Γκρίλιτς, Τέιλορ, Μπέρχαουζ, Τάντιτς, Μπέρχβαϊν
TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ ΑΓΙΑΞ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ