ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αίγυπτος: Καταγγελία για ρατσιστική επίθεση στους παίκτες από οπαδούς της Σενεγάλης

Οι παίκτες της Αιγύπτου στον αγώνα με τη Σενεγάλη
Οι παίκτες της Αιγύπτου στον αγώνα με τη Σενεγάλη @ 2022 STEFAN KLEINOWITZ / AP IMAGES

Οι Αιγύπτιοι έκαναν καταγγελία για ρατσιστική επίθεση εις βάρος των παικτών και ειδικότερα του Σαλάχ, πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, ενώ κατήγγειλαν ακόμα και ρίψη αντικειμένων (πέτρες και μπουκάλια) κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης. Παράλληλα ανέβασαν στο Instagram φωτογραφίες από το πούλμαν και τις ζημιές που έγιναν σε αυτό.

Η ομοσπονδία της Αιγύπτου προχώρησε σε μια επίσημη καταγγελία με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για όσα συνέβησαν στον αγώνα με τη Σενεγάλη για τα playoffs του Μουντιάλ.

Οι Αιγύπτιοι καταγγέλλουν ρατσιστική επίθεση μέσω προσβλητικών πανό, ενώ ανέβασαν φωτογραφίες από τις ζημιές που προκλήθηκαν στο λεωφορείο της αποστολής, αλλά και τα αντικείμενα που πέταξαν στους παίκτες. Υπενθυμίζεται ότι ο Μοχάμεντ Σαλάχ έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο με συνοδεία ανθρώπων ασφαλείας.

"Η αιγυπτιακή ομάδα δέχθηκε ρατσισμό μετά την εμφάνιση προσβλητικών πανό στην κερκίδα που στόχευαν τους παίκτες και συγκεκριμένα τον Μοχάμεντ Σαλάχ.

Επιπλέον, οι Σενεγαλέζοι οπαδοί τρομοκρατούσαν τους Αιγύπτιους παίκτες πετώντας τους μπουκάλια και πέτρες κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης, καθώς και επιτέθηκαν στο λεωφορείο της ομάδας της Αιγύπτου, το οποίο προκάλεσε θραύση γυαλιού και μερικούς τραυματισμούς, κάτι που τεκμηριώθηκε με φωτογραφίες και βίντεο που επισυνάπτονται στην καταγγελία".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ