ΚΑΣΤΟΡΙΑ

"Αγωνιζόμαστε για την ιστορία μας"

"Αγωνιζόμαστε για την ιστορία μας"
New Image

Η Καστοριά έχει αποχαιρετήσει την κατηγορία ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί άλλοθι για τους παίκτες που θα αγωνιστούν για την ιστορία του συλλόγου στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος

H ανακόινωση αναφέρει: " Η Καστοριά θα αγωνιστεί μέχρι τέλος για την ιστορία της και την αξιοπρέπεια της, είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει αυτό σε κάποιους".

Μετά τα τελευταία τεκταινόμενα στο χώρο της Β΄ Εθνικής, ερχόμαστε να κάνουμε μία διαπίστωση, η οποία πραγματικά είναι θλιβερή, όχι μόνο για το ποδόσφαιρο της συγκεκριμένης κατηγορίας, αλλά γενικά για τα ποδοσφαιρικά πεπραγμένα της χώρας μας.

Είναι "ηλίου φαεινότερο" ότι φέτος το κατεστημένο κτύπησε ανελέητα την ομάδα μας με πολλαπλές πισώπλατες μαχαιριές κι αυτό αποτέλεσε τον κύριο λόγο της πτώσης της Καστοριάς στην Γ΄ Εθνική. Όταν εξανεμίσθηκε πια και η τελευταία μας ελπίδα για την σωτηρία, δηλώσαμε ότι θα πέσουμε με ψηλά το κεφάλι, παίζοντας για την αξιοπρέπεια και την ιστορία της ομάδας μας. Όμως αυτό μάλλον δεν έγινε κατανοητό. Και για του λόγου το αληθές, αναφέρουμε δύο περιστατικά, τα οποία αφήνουμε στην κρίση των Ελλήνων φιλάθλων.



Στις 22/02/2009 η Καστοριά αγωνίσθηκε στο γήπεδο της με την Καβάλα, με την οποία ήλθε ισόπαλη με 2-2. Αυτό το αποτέλεσμα δεν άρεσε στον μεγαλομέτοχο των φιλοξενουμένων κ. Μάκη Ψωμιάδη, που αντί να ζητήσει ευθύνες από τους ιθύνοντες της ομάδας του, προτίμησε την εύκολη λύση. Έτσι στο χώρο των αποδυτηρίων, απευθυνόμενος προς τον μεγαλομέτοχο της Καστοριάς κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο, παρουσία πολλών μαρτύρων, του έριξε μομφή, λέγοντας χαρακτηριστικά την φράση " Θα πρέπει να ντρέπεστε. Τα πήρατε από την Κέρκυρα".

Στις 12/04/2009 η ομάδα μας κέρδισε την Κέρκυρα στο γήπεδο της με 1-2, ψαλιδίζοντας τις ελπίδες της για άνοδο στην Α΄ Εθνική. Η ιστορία επαναλήφθηκε. Ο Σπύρος Καλογιάννης έριξε παρόμοια μομφή στον πρόεδρο της ΠΑΕ Καστοριά Γιώργο Ντάγκα, λέγοντας "Τα πήρατε από την Καβάλα".

Τελικά, αν πάς κόντρα και αγωνιστείς για το ήθος, την αξιοπρέπεια και την ιστορία της ομάδας σου και το αποτέλεσμα που θα φέρεις δεν θα είναι αρεστό στον αντίπαλο σου, που έχει υψηλούς στόχους, πρέπει απαραίτητα να τάχεις πάρει από κάπου. Απαγορεύεται σαν ομάδα, σύμφωνα με την άποψη των εν λόγω κυρίων, να έχεις ιδανικά και αρχές. Και για να χαριτολογήσουμε λίγο. Ας μας πουν, λοιπόν, σε ποιο λογαριασμό καταθέσανε τα χρήματα εναλλάξ για να πάμε να τα πάρουμε.

Κατανοούμε την πικρία και των δύο ανδρών, που ηγούνται δύο ομάδων με υψηλούς στόχους και φιλοδοξίες, στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Όμως ένα συγγνώμη προς την ιστορική μας ομάδα, έστω και καθυστερημένα, δεν θα έβλαπτε. Αντίθετα θα προήγαγε το Ελληνικό ποδόσφαιρο και ίσως να αποτελούσε την αρχή για κάτι καλύτερο. Βέβαια, ο κ. Καλογιάννης εξέδωσε ανακοίνωση-διαμαρτυρία του Δ. Σ. της ΠΑΕ Κέρκυρα, όπου εκφράζει την δυσαρέσκεια προς την τεχνική ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του και επέβαλλε πρόστιμο 20.000 ευρώ, "χρυσώνοντας" κατά κάποιο τρόπο "το χάπι". Αρκεί, όμως, μόνο αυτό;

Μπορεί η Καστοριά να βρίσκεται ήδη στην Γ΄ Εθνική, αυτό όμως δεν δίνει το δικαίωμα σε κανένα, όσο ψηλά κι αν είναι, να αμφισβητεί τις ηθικές αξίες και τα ιδανικά που διέπουν την ομάδα μας. Η Καστοριά θα αγωνιστεί μέχρι τέλος για την ιστορία της και την αξιοπρέπεια της, είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει αυτό σε κάποιους.

Με τα παραπάνω δεν έχουμε πρόθεση να κακολογήσουμε, να στεναχωρήσουμε ή να πικράνουμε κανένα. Απλά εκφράζουμε δημόσια την πικρία και την αγανάκτηση μας για τα τεκταινόμενα στο χώρο του ποδοσφαίρου μας, που σαν διοίκηση υπηρετούμε εδώ και δέκα χρόνια.

Χριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά, με Υγεία & Χαρά. Καλή Ανάσταση στις Ψυχές όλων μας. Με την ευχή και την ελπίδα ότι το ποδόσφαιρο μας, που κάθε μέρα σταυρώνεται από διαφόρων ειδών "Γραμματείς & Φαρισαίους", να μπορέσει σύντομα να αναστηθεί".















TAGS ΚΑΣΤΟΡΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ