ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ

Αγώνας αλληλεγγύης στον Βύρωνα: Γίνε δότης μυελού των οστών

Αγώνας αλληλεγγύης στον Βύρωνα: Γίνε δότης μυελού των οστών

Σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Βύρωνα, σε συνεργασία με τη Δόξα, τον Αθηναϊκό και τον Α.Ο. Βύρωνος, κατά της βίας, του ρατσισμού, αλλά και με μήνυμα υπέρ του Συλλόγου παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις.

Διεξαγωγή αγώνα την Παρασκευή με κεντρικά συνθήματα «Λέμε ΝΑΙ στον αθλητισμό - ΟΧΙ στη βία και τον ρατσισμό» & «Γίνε δότης μυελού των οστών».

Αναλυτικά: "Ο Δήμος Βύρωνα στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων, σε συνεργασία με τα Aθλητικά Σωματεία «Αθηναϊκός», «Α.Ο. Βύρων» και «Δόξα Βύρωνος», αγκαλιάζουν τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «Η Πίστη» και τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και σας προσκαλούν την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 και ώρα 19:00 στο Γήπεδο «Δ. Νικολαΐδης» (Εργάνη) σε μια Φιλανθρωπική Εκδήλωση Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης μέσα από μια Γιορτή του Αθλητισμού.

Είναι σπουδαίο ότι όλοι οι παριστάμενοι και συμμετέχοντες ενώνουμε τις δυνάμεις μας, όχι απλώς για την ανάδειξη του Αθλητισμού μας, αλλά και για την προώθηση κοινωνικών στόχων.

Σκοπός όλων μας είναι να συνεισφέρουμε με την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή μας στην προώθηση των ιδεών του φιλαθλητισμού και της κοινωνικής ευαισθητοποίησης σε ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία με κυρίαρχα τα μηνύματα μας φωνάζοντας ρυθμικά «ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ» & «ΓΙΝΕ ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ» αξιοποιώντας έτσι τη δυναμική του Αθλητισμού.

Πράγματι, αυτή είναι η μεγάλη γιορτή του μικρού αθλητή, όπου τα παιδιά θα παίξουν, στέλνοντας, παράλληλα, ηχηρά μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα υπέρ της δωρεάς μυελού των οστών σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και κινητοποίησης εθελοντών δοτών.

Κατά τη διάρκεια της Εκδήλωσης, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε παιδιά από Αθλητικές Ακαδημίες που θα παρελάσουν καθώς και παιδιά που κάνουν τα πρώτα βήματα τους στο ποδόσφαιρο, με την βεβαιότητα ότι θα κερδίσουν πολύτιμες εμπειρίες μέσα από τη συμμετοχή τους, παίζοντας και διασκεδάζοντας, όχι ανταγωνιζόμενοι, αλλά συναγωνιζόμενοι , έχοντας την ευκαιρία να δημιουργήσουν νέες φιλίες και να δείξουν ότι δεξιότητες, ταλέντο, συμπεριφορά και ήθος, έχουν την ίδια σημασία και αξία.

Αθλητισμός και Παιδεία είναι δυο έννοιες αλληλένδετες μεταξύ τους, ο στόχος όλων μας είναι η δημιουργία ορθών προτύπων συμπεριφοράς για τα παιδιά, η καλλιέργεια και διάδοση των αρχών του φίλαθλου πνεύματος, ώστε η νέα γενιά, είτε ως μελλοντικοί αθλητές, εκπαιδευτές-προπονητές ή διαιτητές είτε ως απλοί φίλαθλοι να προσεγγίζουν τον Αθλητισμό βάσει των αξιών και ιδανικών της «ευγενούς άμιλλας» και του «ευ αγωνίζεσθαι».

Η διοργάνωση της φιλανθρωπικής μας εκδήλωσης γίνεται με κοινή πρωτοβουλία του Δήμου Βύρωνα και των τριών Αθλητικών Σωματείων «Αθηναϊκός», «Α.Ο. Βύρων» και «Δόξα Βύρωνος» σε συνεργασία με τους συλλόγους «Η Πίστη» και το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» .

Η εκστρατεία του Δήμου στις Αθλητικές Ακαδημίες είναι πρωτοποριακή, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Θα συγκεντρωθούν, για την Φιλανθρωπική μας Εκδήλωση, 900 παιδιά Ακαδημιών από όλο τον Δήμο, επίσημοι, καλεσμένοι, αθλητές, ηθοποιοί, δημότες και γονείς που θα ακολουθήσουν τους μικρούς αθλητές, τους μικρούς ήρωες μας.

Στο γήπεδο «Δ. Νικολαΐδης» θα υπάρχει και από τους δύο συλλόγους «Η Πίστη» και το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» σύγχρονη κινητή ιατρική μονάδα λήψης δειγμάτων, ώστε να μπορούν όσοι το επιθυμούν, αφού πρώτα ενημερωθούν προσωπικά, να προσφέρουν δείγμα μέσω μιας απλής και ανώδυνης διαδικασίας και να γίνουν δωρητές μυελού των οστών προσφέροντας ζωή σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Ο Δήμος Βύρωνα μαζί με τα Αθλητικά Σωματεία, είμαστε ταπεινοί αρωγοί της προσπάθειας αυτής, η οποία αποσκοπεί στην περαιτέρω αύξηση του αριθμού Εθελοντών Μυελού των Οστών, προκειμένου να ενισχυθεί ο αγώνας για την θεραπεία του καρκίνου.

Σας περιμένουμε την Παρασκευή 15 Ιουνίου στο γήπεδο «Δ. Νικολαΐδης» (Εργάνης) στις 19:00 στην εκδήλωση όπου η Ποδοσφαιρική Ομάδα του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών-Αθλητών θα αγωνιστούν και θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό,

Φωνάζοντας ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ρυθμικά τα μηνύματα μας:

«ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ» & «ΓΙΝΕ ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ»

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ…”

Αγώνας αλληλεγγύης στον Βύρωνα: Γίνε δότης μυελού των οστών
TAGS ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ