ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Αγκουέρο: "Αν παίξω δίπλα στον Μέσι θα είμαι χαρούμενος και υπερήφανος"

Ο Σέρχιο Αγκουέρο ποζάρει με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νόου
Ο Σέρχιο Αγκουέρο ποζάρει με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νόου @ 2021 JOAN MONFORT/ASSOCIATED PRESS

Ο Σέρχιο Αγκουέρο ευχαρίστησε τον Τζοάν Λαπόρτα που τον πήγε στην Μπαρτσελόνα, κατά την παρουσίασή του από τους Καταλανούς ενώ τόνισε πως θα είναι υπερήφανος αν μείνει ο Μέσι στο σύλλογο και είναι δίδυμο στην επιθετική γραμμή (VIDEOS).

H τελευταία ημέρα του Μαΐου του 2021 θα μείνει για πολύ καιρό χαραγμένη στη μνήμη του Σέρχιο Αγκουέρο. Ο Αργεντινός στράικερ άφησε οριστικά πίσω του μία τεράστια 10ετή διαδρομή με την Μάντσεστερ Σίτι όπου σάρωσε σε ατομικές (πρώτος σκόρερ στην ιστορία της με 260 γκολ) και ομαδικές διακρίσεις (15 τίτλους, εκ των οποίων 5 πρωταθλήματα) και άνοιξε νέο κεφάλαιο.

Επέστρεψε στην Ισπανία και στην La Liga που την γνωρίζει από την παρουσία του στην Ατλέτικο Μαδρίτης (2006-2011) για να βρεθεί στο πλευρό του Λιονέλ Μέσι στη γραμμή κρούσης της Μπαρτσελόνα, με τον "Κουν" να έρχεται σε συμφωνία με τους Καταλανούς για συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το 2023,. που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου.

Λίγη ώρα αφότου η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε το deal με τον 32χρονο Αργεντινό στράικερ για την ερχόμενη διετία, έβαλε την υπογραφή του στα συμβόλαια μαζί με τον πρόεδρο Τζοάν Λαπόρτα, ενώ στη συνέχεια βγήκε στον αγωνιστικό χώρο του νέου ποδοσφαιρικού σπιτιού του, του "Καμπ Νόου" για να βγάλει τις πρώτες του φωτογραφίες με τη μπλαουγκράνα φανέλα.

Ακολούθως, έβγαλε τη φανέλα (Κουν Αγουέρο θα είναι το όνομα που θα φαίνεται στην πλάτη) και το σορτς και εμφανίστηκε με πολιτική περιβολή στην αίθουσα συνεντεύξεων, για να παραχωρήσει τις πρώτες του επίσημες δηλώσεις ως παίκτης της Μπαρτσελόνα, 27ος Αργεντινός ποδοσφαιριστής στην ιστορία των Καταλανών.

Η παρουσία του Μέσι κίνητρο για τον Αγκουέρο

"Είμαι πολύ χαρούμενος, ευχαριστώ τον Λαπόρτα και όλη την ομάδα που έκανε το αδύνατο, δυνατό. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα, είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ.

Από μικρό παιδί πίστευα πως η Μπαρτσελόνα είναι η κορυφαία ομάδα στον κόσμο ενώ σε αυτήν είναι ο Λιονέλ Μέσι. Όταν ήμουν μικρός σκεφτόμουν ότι κάποια ημέρα θα με επιλέξουν. Σε όποιον πρόταση αν κάνει πρόταση η Μπαρτσελόνα θα έρθει τρέχοντας, αυτό έκανα και εγώ.

Ελπίζω να παίξω μαζί με τον Μέσι. Ό,τι γίνει με τον Λέο, θα είναι η δική του απόφαση με το σύλλογο. Θα είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος αν παίξουμε μαζί. Έχουμε παίξει μαζί στην εθνική Αργεντινής από μικρή ηλικία, ελπίζω να το κάνουμε και εδώ, στην Μπαρτσελόνα.

Ο Μέσι με συνεχάρη για τη μεταγραφή στέλνοντάς μου μήνυμα. Θα είναι φανταστικό να παίζουμε μαζί κάθε ημέρα.

Είμαστε καλοί φίλοι. Νομίζω ότι ο Λέο θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν στην Μπαρτσελόνα", τόνισε χαρακτηριστικά ο "Κουν", και συνέχισε λέγοντας μεταξύ άλλων:

"Mε εξαίρεση την περασμένη σεζόν, είχα εννέα πολύ καλά χρόνια στην Μάντσετερ Σίτι. Εξαιτίας προβλημάτων στα γόνατα δεν ήμουν εκεί για μήνες, όμως τους τελευταίους μήνες άρχισα να νιώθω καλύτερα. Δεν έχω μιλήσει με τον Ρόναλντ Κούμαν

Όταν κατακτήσαμε την Premier League είχαμε φαγητό μαζί με τον Πεπ Γκουαρδιόλα και μου είπε ότι "θα πας στον καλύτερο σύλλογο στον κόσμο". Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του σε εμένα".

Τα τελευταία λόγια του Γκουαρδιόλα στον "Κουν"

Κληθείς να πει κάτι παραπάνω για τον πρώην προπονητή του στην Μάντσεστερ Σίτι, ο Αργεντινός επιθετικός δήλωσε: "Ξέρουμε όλοι πως ο Πεπ είναι σπουδαίος προπονητής. Από τότε που πήγε στην Σίτι, παρουσίασε μία διαφορετική ποδοσφαιρική πρόταση. Με δίδαξε πολλά.

Ο Γκουαρδιόλα μου είπε μάλιστα ότι δεν ήθελε να πάω σε άλλη ομάδα πλην της Μπαρτσελόνα. Πήρα τεράστια χαρά όταν οι άνθρωποι της Μπάρτσα ήρθαν σε επικοινωνία με τον ατζέντη μου.

Η Μπαρτσελόνα είναι μία ομάδα που μάχεται για τίτλους κάθε σεζόν. Ελπίζω στο τέλος της σεζόν να έρθουν τίτλοι".

O Σέρχιο Αγκουέρο ποζάρει δίπλα στον Τζοάν Λαπόρτα κατά την παρουσίασή του ως παίκτης της Μπαρτσελόνα (31 Μαΐου 2021)
O Σέρχιο Αγκουέρο ποζάρει δίπλα στον Τζοάν Λαπόρτα κατά την παρουσίασή του ως παίκτης της Μπαρτσελόνα (31 Μαΐου 2021) @ 2021 JOAN MONFORT/ASSOCIATED PRESS

Από την πλευρά ο Τζοάν Λαπόρτα είπε μεταξύ άλλων στην παρουσίαση του Αγκουέρο: "Σέρχιο καλωσήρθες στην Μπαρτσελόνα. Η παρουσία σου εδώ μας κάνει υπερήφανους.

Πάντα ήσουν ένας παίκτης που θαύμαζε η Μπαρτσελόνα, εξαιτίας των τρομερών ικανοτήτων σου. Έχεις το στιλ που χρειάζεται για να ταιριάξεις εδώ. Είμαστε ενθουσιασμένοι.

Θέλουμε να μείνει ο Λέο, το ξέρει αυτό, θέλουμε μία ανταγωνιστική ομάδα για τη νέα σεζόν. Ο Αγκουέρο είναι εδώ επειδή είναι ο Αγκουέρο, είναι σημαντική προσθήκη".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ