ΑΓΙΑΞ

Άγιαξ: Συμφωνία με την οικογένεια του Νουρί, κοντά στα οκτώ εκατομμύρια η αποζημίωση

Ο Αμπντελχάκ Νουρί με τη φανέλα του Άγιαξ
Ο Αμπντελχάκ Νουρί με τη φανέλα του Άγιαξ @ MARTIN MEISSNER / AP IMAGES

Ο Άγιαξ τα βρήκε σε φιλικό διακανονισμό με την οικογένεια του Αμπντελχάκ Νουρί, δίνοντας αποζημίωση 7.85 εκατομμυρίων ευρώ για τη λύση του συμβολαίου του τον Μάρτιο του 2020, αλλά και για το γεγονός ότι δεν του προσφέρθηκε επαρκής θεραπεία σε εκείνες τις κρίσιμες στιγμές.

Ο Άγιαξ ανακοίνωσε την επίτευξη της συμφωνίας με φιλικό διακανονισμό με την οικογένεια του άτυχου πρώην ποδοσφαιριστή του Αίαντα, Αμπντελχάκ Νουρί, ο οποίος ήταν σε κώμα για τρία χρόνια λόγω καρδιακού επεισοδίου. Ο Νουρί ξύπνησε μετά από τρία χρόνια, έχοντας όμως υποστεί μόνιμη εγκεφαλική βλάβη και μερική παράλυση.

Ο Αίαντας έλυσε το συμβόλαιο του Νουρί τον Μάρτιο του 2020, με τις δύο πλευρές να έχουν διαφορές ως προς την αποζημίωση. Η μη επίτευξη της συμφωνίας οδήγησε τις δύο πλευρές στα δικαστήρια, ωστόσο πριν από τη διεξαγωγή των διαδικασιών ήρθαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, με τον Άγιαξ να προσφέρει 7.85 εκατομμύρια ευρώ, καθώς μια έρευνα έδειξε ότι προσφέρθηκε ανεπαρκής θεραπεία στον Νουρί εκείνες τις κρίσιμες στιγμές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νουρί κατέρρευσε στο γήπεδο, κατά τη διάρκεια του φιλικού προετοιμασίας του Άγιαξ με τη Βέρντερ Βρέμης.

Τον παρέλαβε ελικόπτερο με προορισμό νοσοκομείο του Ίνσμπρουκ, ενώ την επόμενη ημέρα η ολλανδική ομάδα ενημέρωσε ότι η ζωή του 20χρονου δεν είναι σε κίνδυνο, αλλά ότι ο παίκτης παραμένει στην εντατική. Πέντε μέρες μετά ο "Αίαντας" ανακοίνωσε πως υπέφερε από σοβαρή και μόνιμη εγκεφαλική βλάβη.

TAGS ΑΓΙΑΞ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ