ΑΓΙΑΞ

Άγιαξ: Ποινή αποκλεισμού ενός χρόνου σε Ονανά για ντόπινγκ

Ο Αντρέ Ονανά με τη φανέλα του Άγιαξ κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Λίβερπουλ στο Champions League
Ο Αντρέ Ονανά με τη φανέλα του Άγιαξ κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Λίβερπουλ στο Champions League Ⓒ 2020 MICHAEL REGAN/ASSOCIATED PRESS

Η UEFA επέβαλε ποινή αποκλεισμού ενός χρόνου από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα στον τερματοφύλακα του Άγιαξ, Αντρέ Ονανά για το γεγονός πως παραβίασε τους κανονισμούς αναφορικά με το ντόπινγκ. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Xωρίς τον Αντρέ Ονανά είναι υποχρεωμένος να πορευτεί για έναν ολόκληρο χρόνο ο Άγιαξ, με τον ολλανδικό σύλλογο να γνωστοποιεί πως η πειθαρχική επιτροπή της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας επέβαλε ποινή αποκλεισμού διάρκειας 12μηνών στον Αντρέ Ονανά για παραβίαση των κανονισμών περί ντόπινγκ.

Η τιμωρία του Ονανά αρχίζει από σήμερα (5/2) και αφορά κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, είτε σε εθνικό είτε σε συλλογικό επίπεδο, με τον 24χρονο Καμερουνέζο να δέχεται τη συγκεκριμένη κύρωση μετά από έλεγχο που του έγινε στις 30 Οκτωβρίου 2020 και στον οποίο ανιχνεύτηκε η ουσία φουροσεμίδη στα ούρα του.

Άγιαξ: Ποινή αποκλεισμού ενός χρόνου σε Ονανά για ντόπινγκ
TWITTER

"Το πρωί της 30ης Οκτωβρίου, ο Ονανά αισθανόταν αδιαθεσία. Ήθελε να πάρει ένα χάπι για να απαλύνει τον πόνο του. Χωρίς να το ξέρει ωστόσο, πήρε το Lasimac, ένα φάρμακο στο οποίο είχε συνταγογραφηθεί στο παρελθόν στη σύζυγό του.

Η σύγχυση του Ονανά είχε ως αποτέλεσμα να πάρει κατά λάθος το φάρμακο της συζύγου του, γεγονός που έφερε στο φινάλε τη συγκεκριμένη τιμωρία από την UEFA. Επιπλέον, η πειθαρχική επιτροπή της ομοσπονδίας δήλωσε πως ο Ονανά δεν είχε πρόθεση να "κλέψει".

Ωστόσο, η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία πιστεύει, βάσει των κανονισμών που έχει θεσπίσει κατά του ντόπινγκ, ότι ένας αθλητής έχει συνεχώς καθήκον να διασφαλίζει πως δεν θα εισέρχονται στο σώμα του απαγορευμένες ουσίες", αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Άγιαξ, με τη διοίκηση του Αίαντα να ενημερώνει πως τόσο εκείνη όσο και ο ίδιος ο παίκτης θα καταθέσουν έφεση κατά της απόφασης στο CAS.

"Αποκηρύσσουμε ρητά τα φάρμακα που βελτιώνουν την απόδοση, προφανώς υποστηρίζουμε ένα καθαρό άθλημα. Αυτό είναι ένα τρομερό πισωγύρισμα, για τον ίδιο τον Αντρέ, αλλά σίγουρα και για εμάς ως σύλλογος.

Ο Αντρέ είναι ένας κορυφαίος τερματοφύλακας, ο οποίος έχει αποδείξει την αξία του στον Άγιαξ για χρόνια και είναι πολύ δημοφιλής στους οπαδούς.

Είχαμε την ελπίδα για μια αναστολή υπό όρους ή για μια τιμωρία πολύ μικρότερη από αυτούς τους δώδεκα μήνες, επειδή αναμφισβήτητα δεν είχε σκοπό να ενισχύσει το σώμα του και να βελτιώσει την απόδοσή του", τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα του Αίαντα ο άλλοτε κίπερ και νυν διευθύνοντας σύμβουλος του συλλόγου, Έντουιν Φαν ντερ Σαρ.

Photo Credits: ⓒ 2020 Michael Regan/Associated Press

TAGS ΑΓΙΑΞ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ