ΑΓΙΑΞ

Άγιαξ: Οι παίκτες έριξαν ομαδικό πυρ κατά του προπονητή μέσα από group therapy

Ο προπονητής του Άγιαξ, Άλφρεντ Σρόιντερ, σε ματς κόντρα στην Ρέιντζερς για το Champions League | 1 Νοεμβρίου 2022
Ο προπονητής του Άγιαξ, Άλφρεντ Σρόιντερ, σε ματς κόντρα στην Ρέιντζερς για το Champions League | 1 Νοεμβρίου 2022 @2022 SCOTT HEPPELL/AP IMAGES

Η ζωή χωρίς τον Έρικ τεν Χαχ στον πάγκο μόνο εύκολη δεν είναι για τον Άγιαξ, με τον διάδοχό του Άλφρεντ Σρόιντερ να έχει χάσει τα αποδυτήρια αν λάβει κανείς υπόψη ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που έδωσε στο φως της δημοσιότητας ολλανδικό μέσο.

Ο Άγιαξ ήταν κυρίαρχος τα προηγούμενα χρόνια κατακτώντας τρία διαδοχικά πρωταθλήματα με τον Έρικ τεν Χαχ στο τιμόνι του όμως φέτος η κατάσταση είναι διαφορετική, με τον Ολλανδό να βρίσκεται πλέον στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τα αποτελέσματα δεν είναι τα ίδια.

Ο μέχρι πρότινος βοηθός του, Άλφρεντ Σρόιντερ, πήρε το χρίσμα, ωστόσο μέχρι στιγμής ο "Αίαντας" μετράει έναν αποκλεισμό από τη συνέχεια του Champions League και την 5η θέση στο πρωτάθλημα μετά από 17 αγωνιστικές, ενώ σαν να μην έφταναν όλα αυτά εντός της ομάδας έχει χαθεί η ενότητα.

Αυτό διαφάνηκε δύο ημέρες πριν από το ντέρμπι με την Φέγενορντ (έληξε 1-1), με την ολλανδική Telegraaf να δίνει στη δημοσιότητα ένα γεγονός που αφήνει έκθετο τον προπονητή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο προπονητής του Άγιαξ κάλεσε έναν προπονητή ψυχικής υγείας για group therapy με τους ποδοσφαιριστές, χωρίς την παρουσία του ίδιου, με τον mental coach να ρωτάει κάποια στιγμή ποιοι πιστεύουν πως το τεχνικό επιτελείο είναι κακό.

Η απάντηση που πήρε ήταν εντυπωσιακή αφού σχεδόν όλοι οι παίκτες σήκωσαν τα χέρια, με το ρεπορτάζ να υπογραμμίζει πως δεν έγινε σαφές με ποιους ακριβώς είναι δυσαρεστημένοι οι παίκτες.

Και αυτό γιατί πέρα από τον Σρόιντερ, το τεχνικό τιμ αποτελείται από τους δύο βοηθούς του (Ματίας Κάλτενμπαχ και Μίκαελ Ράιζιγκερ), τον προπονητή τεχνικής (Ρίτσαρντ Βίτσκε), τον προπονητή τερματοφυλάκων (Άντον Σέτιενς) και τον προπονητή απόδοσης, Αλεσάντρο Σόνμακερς.

"Μία χιονόμπαλα αρχίζει να κυλάει", ανέφερε το σχετικό ρεπορτάζ, που επισημαίνει πως αυτή τη στιγμή υπάρχει έντονος προβληματισμός στις τάξεις του συλλόγου, με τον γενικό διευθυντή Έντουιν φαν ντερ Σαρ και το τεχνικό δίδυμο Χάμστρα - Χούντελααρ να θέλουν αρχικά να δώσουν ευκαιρία στον Σρόιντερ μέχρι το τέλος της σεζόν αλλά τώρα να έχουν δεύτερες σκέψεις.

TAGS ΑΓΙΑΞ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ