ΑΓΙΑΞ

Άγιαξ: Ο 17χρονος Ζορέλ Χάτο έγραψε ιστορία με την ΑΕΚ

Ο Ζορέλ Χάτο μαρκάρει τον Λιβάι Γκαρσία στο Άγιαξ - ΑΕΚ
Ο Ζορέλ Χάτο μαρκάρει τον Λιβάι Γκαρσία στο Άγιαξ - ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Μέλος της ιστορίας του Άγιαξ είναι από το βράδυ της Πέμπτης (14/12) ο κεντρικός αμυντικός Ζόρελ Χάτο, καθώς ο Ολλανδός σε ηλικία -μόλις- 17 ετών και 282 ημερών έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που φοράει το περιβραχιόνιο του Αίαντα.

Ο Άγιαξ διαχρονικά αποτελεί ένα από τα καλύτερα φυτώρια παραγωγής ποδοσφαιριστών, με τη φιλοσοφία της ολλανδικής ομάδας να βασίζεται στις ευκαιρίες που δίνει στους νεαρούς και στην ανάπτυξη ταλέντων από τις ακαδημίες της.

Στόχος είναι -φυσικά- να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα, να μαζέψουν εμπειρίες και να πωληθούν σε υπέρογκα ποσά στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Η εξελικτική διαδικασία περιλαμβάνει και την... πίστα να "κουβαλήσουν" το βάρος του περιβραχιόνιου του συλλόγου, με τον Ζόρελ Χάτο να γράφει ιστορία στη νίκη του Αίαντα επί της ΑΕΚ με 3-1 στη "Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα".

Σε ένα ματς, λοιπόν, που είχε χαρακτηριστεί ως "τελικός", καθώς διακυβεύονταν η συνέχιση του ευρωπαϊκού ταξιδιού του Άγιαξ, ο Τζον Φαν Σιπ δεν δίστασε να παρατάξει την ομάδα του με αρχηγό έναν 17χρονο που πραγματοποιεί τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο.

Ο κεντρικός αμυντικός τον δικαίωσε, "σβήνοντας" τον Λιβάι Γκαρσία, ενώ με τις οδηγίες, την ηρεμία που εξέπεμπε και το εγκεφαλικό στιλ παιχνιδιού του βοήθησε τον Άγιαξ στην καλή κυκλοφορία της μπάλας, που σε πολλές περιπτώσεις εξέθεσε την πίεση του συνόλου του Ματίας Αλμέιδα.

Από το βράδυ της Πέμπτης (14/12) ο Χάτο βλέπει το όνομά του με χρυσά γράμματα στα βιβλία της ιστορίας του ολλανδικού συλλόγου, ξεπερνώντας κατά σειρά τους Ματίας ντε Λιχτ, Ράφαελ φαν ντε Φαρτ, Τζον Χέτινχα και Μάρκο Φαν Μπάστεν.

TAGS ΑΓΙΑΞ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ