CHAMPIONS LEAGUE

Άγιαξ - Λίβερπουλ 0-3: Θριαμβευτική πρόκριση με τριάρα στο δεύτερο 45λεπτο

Άγιαξ - Λίβερπουλ 0-3: Θριαμβευτική πρόκριση με τριάρα στο δεύτερο 45λεπτο
AP PHOTO/PETER DEJONG

Η Λίβερπουλ επικράτησε 3-0 εκτός έδρας του Άγιαξ με τους Σαλάχ, Νούνιες και Έλιοτ να σκοράρουν για τους "κόκκινους" που έδειξαν και πάλι δύο πρόσωπα στη διάρκεια της αναμέτρησης. Η ομάδα του Κλοπ πήρε την πρόκριση και θα έχει την ευκαιρία και για την πρωτιά την τελευταία αγωνιστική με νίκη επί της Νάπολι.

Η Λίβερπουλ επικράτησε 3-0 εκτός έδρας του Άγιαξ με τους Σαλάχ, Νούνιες και Έλιοτ να σκοράρουν για τους "κόκκινους" που έδειξαν και πάλι δύο πρόσωπα στη διάρκεια της αναμέτρησης. Στο πρώτο μέρος και μέχρι το 35' οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν κάνει τελική αλλά εν συνεχεία ανέβασαν την απόδοση τους και δη στο δεύτερο 45λέπτο όπου έδειξαν εντελώς διαφορετικό πρόσωπο.

Η ομάδα του Κλοπ πλέον την τελευταία αγωνιστική μπορεί να διεκδικήσει και την πρώτη αν κερδίσει τη Νάπολι με σκορ μεγαλύτερο του 4-1 που είχε ηττηθεί στην Ιταλία.

Ο Άγιαξ ήταν καλύτερος στο πρώτο κομμάτι της αναμέτρησης και θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ μόλις στο 3' αλλά το πλασέ του Μπερχάουζ από το ύψος του πέναλτι βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Άλισον.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και να απειλούν την εστία της Λίβερπουλ χωρίς όμως να καταφέρνουν να φτιάξουν καλές τελικές. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 34' με τον Ρόμπερτσον.

Στο 42' ο Χέντερσον έκανε μια υπέροχη μπαλιά με το εξωτερικό προς τον Σαλάχ με τον Αιγύπτιο με πανέμορφο πλασέ να νικάει τον γκολκίπερ του Άγιαξ και να ανοίγει το σκορ.

Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου οι παίκτες της Λίβερπουλ έκρυψαν τη μπάλα και αυτή εμφανίστηκε αριστερά στα πόδια του Νούνιες ο οποίος σε κενή εστία ουσιαστικά έκανε το πλασέ αλλά σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Πάσφεερ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο σέντερ φορ των "κόκκινων" πήρε το αίμα του πίσω καθώς μετά από κόρνερ από τα αριστερά πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 της Λίβερπουλ.

Οι φιλοξενούμενοι "κλείδωσαν" τη νίκη στο 52' με τον Σαλάχ να δίνει ωραία στον Έλιοτ ο οποίος μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε για το δεύτερο του γκολ στο Champions League.

ΑΓΙΑΞ: Πάσφεερ, Τίμπερ, Μπάσεϊ, Μπλιντ (58' Βάινταλ), Σάντσες, Άλβαρες (85' Γκρίλιτς), Κλάασεν (58' Κουντούς), Μπέρχαουζ (85' Κονσεϊσάο), Μπρόμπεϊ (63' Τέιλορ), Τάντις, Μπέρχβαϊν.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γκόμες, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (87' Τσιμίκας), Φαμπίνιο (71' Μπαίτσετιτς), Χέντερσον (71' Μίλνερ), Έλιοτ (70' Καρβάλιο), Σαλάχ, Νούνιες (63' Τζόουνς).

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

  • Άγιαξ - Λίβερπουλ 0-3 (42' Σαλάχ, 49' Νούνιες, 52' Έλιοτ)
  • Νάπολι - Ρέιντζερς 3-0 (11', 16' Σιμεόνε, 80' Έστιγκαρντ)

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

  • 01/11 22:00 Λίβερπουλ - Νάπολι
  • 01/11 22:00 Ρέιντζερς - Άγιαξ
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΑΓΙΑΞ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ