ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Άγιαξ - Φέγενορντ 3-2: Ανατροπή τίτλου σε χορταστικό klassieker

Ο Ντούσαν Τάντιτς στην αναμέτρηση του Άγιαξ με την Ντόρτμουντ για το Champions League.
Ο Ντούσαν Τάντιτς στην αναμέτρηση του Άγιαξ με την Ντόρτμουντ © 2021 MARTIN MEISSNER / AP IMAGES

Ο Άγιαξ παραλίγο να πληρώσει τα λάθη του, ωστόσο στο τέλος πήρε τη νίκη 3-2 με ανατροπή κόντρα στη Φέγενορντ για την 27η αγωνιστική της Eredivisie.

Το klassieker της "Γιόχαν Κρόιφ Αρένα" ήταν έντονο, σημαντικό για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους και τελικά βρήκε νικητή αυτόν που το ήθελε περισσότερο, έστω κι αν ήταν πιο αγχωμένος. Ο Άγιαξ επικράτησε 3-2 της Φέγενορντ και παρέμεινε σε απόσταση από τους διώκτες του έπειτα από 27 αγωνιστικές στην Eredivisie.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 8' με το φορμαρισμένο Λουίς Σινιστέρα, ωστόσο έπειτα από ριμπάουντ ο Σεμπαστιάν Αλέ σκόραρε για 20ή φορά φέτος στο πρωτάθλημα, καταρρίπτοντας το ατομικό ρεκόρ που κρατούσε από το 2015-2016 ως παίκτης της Ουτρέχτης.

Ένα λάθος στην άμυνα όμως έδωσε την ευκαιρία στον Γκους Τιλ να κάνει το 1-2 για τους φιλοξενούμενους στο 28' και να προκαλέσει εκνευρισμό στους γηπεδούχους, που παρότι είχαν την κατοχή της μπάλας, δεν δημιούργησαν κινδύνους και έμοιαζαν αρκετά ευάλωτοι.

Στο 2ο μέρος η εικόνα άλλαξε, ο αγώνας μεταφέρθηκε εξ ολοκλήρου στο γήπεδο της Φέγενορντ, η οποία δεν είχε ούτε μία φάση να θυμάται. Αντιθέτως, ο Άγιαξ είχε ένα δοκάρι, μία ευκαιρία που δεν... χάνεται από τον Μπράιαν Μπρόμπεϊ και δύο γκολ.

Το γκολ της ισοφάρισης στο 78' με υπέροχο φάουλ του Ντούσαν Τάντιτς από πλάγια δεξιά θέση και αυτό της νίκης στο 86' με τον Άντονι, ο οποίος στη συνέχεια δέχθηκε δύο κίτρινες και αποβλήθηκε.

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΙΑΞ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ