ΑΓΙΑΞ

Άγιαξ: Απολύθηκε ο Σχρέντερ

Ο προπονητής του Άγιαξ, Άλφρεντ Σρόιντερ, σε ματς κόντρα στην Ρέιντζερς για το Champions League | 1 Νοεμβρίου 2022
Ο προπονητής του Άγιαξ, Άλφρεντ Σρόιντερ, σε ματς κόντρα στην Ρέιντζερς για το Champions League | 1 Νοεμβρίου 2022 @2022 SCOTT HEPPELL/AP IMAGES

Η κάκιστη εικόνα του Άγιαξ το τελευταίο διάστημα οδήγησε στην απόλυση του Άλφρεντ Σχρέντερ.

Τα επτά σερί παιχνίδια Eredivisie χωρίς νίκη, που άρχισαν με την εντός έδρας ήττα στο ντέρμπι με την Αϊντχόφεν και συνεχίστηκαν με έξι ισοπαλίες οδήγησαν τον Άγιαξ στην απόφαση να απολύσει τον Άλφρεντ Σχρέντερ.

Ο Ολλανδός τεχνικός είχε αναλάβει το καλοκαίρι στη θέση του Έρικ τεν Χαχ, όμως δεν κατάφερε να ανταπεξέρθει στις απαιτήσεις. Η εντός έδρας απώλεια με αντίπαλο τη Φόλενταμ, με τον "Αίαντα" να ισοφαρίζει στο 80' σε 1-1, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Η ομάδα έπεσε στην 5η θέση της βαθμολογίας, επτά βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Φέγενορντ και ο άλλοτε βοηθός του Τεν Χαχ σταματά άδοξα τη θητεία του ως πρώτος προπονητής.

"Δεν είναι ποτέ ωραίο να διώχνεις ανθρώπους που δουλεύουν σκληρά όμως δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε έτσι. Είναι μία οδυνηρή απόφαση αλλά και απαραίτητη. Μετά από ένα καλό ξεκίνημα στη σεζόν, χάσαμε αρκετούς βαθμούς ενώ είχαμε και αστάθεια στην απόδοσή μας.

Λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου υπήρχε χειμερινή διακοπή και ηλπίζαμε πως θα μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα αλλά τις τελευταίες εβδομάδες έγινε ξεκάθαρο ότι η κατάσταση δεν μπορούσε να ανατραπεί παρά τις πολλές μεταγραφές που έγιναν και τις οποίες πιστεύουμε", δήλωσε ο διευθυντής του "Αίαντα", Έντβιν φαν ντερ Σαρ, στην ιστοσελίδα της ομάδας.

TAGS ΑΓΙΑΞ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ