ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Άγιαξ - Αϊντχόφεν 1-2: Ντε Γιονγκ και Γκουτιέρες την εκτόξευσαν στην κορυφή της Eredivisie

Ο Λουκ ντε Γιονγκ της Αϊντχόφεν πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Άρσεναλ για τη φάση των ομίλων του Europa League 2022-2023 στο "Φίλιπς Στάντιον", Αϊντχόφεν | Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022
Ο Λουκ ντε Γιονγκ της Αϊντχόφεν πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Άρσεναλ για τη φάση των ομίλων του Europa League 2022-2023 στο "Φίλιπς Στάντιον", Αϊντχόφεν | Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 © 2022 PETER DEJONG/ASSOCIATED PRESS

Η Αϊνχόφεν επιβλήθηκε 2-1 του Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ και τον προσπέρασε στη βαθμολογία της Eredivisie.

Η Αϊντχόφεν απέδειξε και επί χόρτου την ανωτερότητά της σε αυτά τα πρώτα στάδια της σεζόν, επικρατώντας με 2-1 του Άγιαξ στη "Γιόχαν Κρόιφ Αρένα" για τη 13η αγωνιστική της Eredivisie.

Η ομάδα του Ρουντ φαν Νίστελροϊ ήταν πιο αποτελεσματική και αξιοποίησε μία από τις λίγες καλές στιγμές του 1ου ημιχρόνου. Ο Κόντι Χάκπο βρήκε τον Λουκ ντε Γιονγκ κι αυτός από κοντά με προβολή έγραψε το 1-0.

Ο Χάκπο έφτασε τις έξι ασίστ στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος και τις 17 σε όλες τις φετινές διοργανώσεις.

Ο Άγιαξ αντέδρασε με ακόμα μεγαλύτερη κατοχή μπάλας και προσπάθεια να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Αυτό που πέτυχε ήταν να αυξήσει την ένταση και να προκληθεί ακόμα και μία σύρραξη λόγω του δυναμικού παιχνιδιού που ακολούθησε. Έφτασε κοντά στην ισοφάριση στην εκπνοή του 1ου ημιχρόνου με τον Μοχαμέντ Κουντούς, όμως η προσπάθειά του κατέληξε στο δοκάρι.

Το 2ο ημίχρονο βρήκε τους παίκτες του Άλφρεντ Σχρέουντερ με κατοχή άνω του 70%, αλλά και λιγότερες επικίνδυνες στιγμές σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν δοκάρι και ένα γκολ με τον Έρικ Γκουτιέρες στο 50', με συνέπεια να πάρουν το προβάδισμα που χρειάζονταν για να κλειδώσουν το "τρίποντο".

Οι λύσεις από τον πάγκο για τους γηπεδούχους ήταν λίγες και μία εξ αυτών, ο 22χρονος Ιταλός επιθετικός Λορέντζο Λούκα, μείωσε στο 83' με το "παρθενικό" τέρμα του για τον "Αίαντα", όμως ήταν πλέον αργά.

Η Άλκμααρ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί αυτήν την απώλεια του Άγιαξ, αφού ηττήθηκε με 1-3 στην έδρα της Βάαλβαϊκ. Ο Παντελής Χατζηδιάκος αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι και ο Βαγγέλης Παυλίδης πέρασε ως αλλαγή στο 54'.

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΙΑΞ ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ