ΑΓΓΛΙΑ

Αγγλία: Σταματούν τα τεστ ανήμερα των αγώνων στις κατηγορίες κάτω απ' την Premier League

Η μπάλα της Premier League
Η μπάλα της Premier League © 2021 STEVE LUCIANO/ASSOCIATED PRESS

Η English Football League αποφάσισε να σταματήσει τους ελέγχους την ημέρα των αγώνων, ώστε να σταματήσουν να αναβάλλονται τελευταία στιγμή, όταν παρουσιάζεται αυξημένος αριθμός κρουσμάτων.

Η διοργανώτρια των επαγγελματικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου στην Αγγλία πλην Premier League, English Football League, αποφάσισε να σταματήσει τους ελέγχους για κορονοϊό που διεξάγονται τις ημέρες των αγώνων στις διοργανώσεις της.

Η απόφαση αυτή στοχεύει στο να σταματήσει η αναβολή αγώνων την ύστατη στιγμή, όταν εντοπίζονται κρούσματα κορονοϊού έπειτα από τους συγκεκριμένους ελέγχους.

Οι χαμηλές κατηγορίες του αγγλικού πρωταθλήματος αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα με τον κορονοϊό και τις αναβολές που έχει προκαλέσει, με συνέπεια να διεξάγονται κάτω από το 50% των προγραμματισμένων αγώνων σε Championship, League One και League Two. Τη φετινή σεζόν έχουν αναβληθεί ήδη 82 αγώνες των συγκεκριμένων κατηγοριών.

Η περίεργη απόφαση λήφθηκε έπειτα από την γρήγορη έξαρση της μετάλλαξης Omicron στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη συνέλευση των ιατρικών συμβούλων της λίγκας, με τους γιατρούς των συλλόγων. Σύμφωνα με αυτήν, υποχρέωση ελέγχου ανήμερα αγώνα υπάρχει μόνο για ποδοσφαιριστές που έχουν συμπτώματα Covid-19. Ωστόσο, δεν σταματούν οι καθημερινοί έλεγχοι τις υπόλοιπες ημέρες.

"Την περασμένη εβδομάδα έγινε ξεκάθαρο ότι η απαίτηση για έλεγχο ανήμερα του αγώνα προκάλεσε μεγάλη ανησυχία και αβεβαιότητα στους συλλόγους, ενώ επηρέαζε και τους φιλάθλους τους. Ως αποτέλεσμα, η λίγκα αναθεώρησε το ζήτημα με τους ιατρικούς συμβούλους της και έπειτα από προσεκτική σκέψη, η οποία περιελάμβανε διάλογο με σημαντικό αριθμό γιατρών των συλλόγων, αποφασίστηκε ότι η απαίτηση για έλεγχο τη μέρα του αγώνα θα σταματήσει, εκτός από τα άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα", εξήγησε ένας εκπρόσωπος της EFL.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ