Αυτούς ψάχνει ο Μιλοβάνοβιτς

Το Sport24.gr ανοίγει την καλοκαιρινή μεταγραφική ατζέντα του τεχνικού διευθυντή της Ένωσης και αποκαλύπτει τις αναζητήσεις του σε θέσεις που έχει διαπιστωθεί ότι η ΑΕΚ χρειάζεται ποιοτική ενίσχυση.
Η πεποίθηση ότι η ΑΕΚ έχει ήδη χτίσει έναν ικανό κορμό για υψηλές απαιτήσεις στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας θα δοκιμαστεί στους δύο επερχόμενους αγώνες Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Όποια κι αν είναι ωστόσο τα αποτελέσματα, δεν θα πρέπει να προκύψουν απαξιώσεις που θα καταρρίψουν την αξία του σημερινού ρόστερ ή υπερβολές που θα εκτοξεύουν τις πραγματικές δυνατότητές του.
Η Ένωση διαθέτει αρκετούς παίκτες οι οποίοι έχουν αποδείξει απέναντι σε ομάδες της ανώτερης κατηγορίας ότι μπορούν να σταθούν επαξίως, σίγουρα όμως θα χρειαστεί ποιοτική ενίσχυση προκειμένου να κάνει πρωταθλητισμό, όπως άλλωστε η ίδια έχει θέσει ως βασικό στόχο με την επιστροφή στο φυσικό αγωνιστικό περιβάλλον της.
Με αυτό το σκεπτικό και παρά το γεγονός ότι δεν είναι σκάουτ αλλά τεχνικός διευθυντής, ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς εκκινεί μία νέα σειρά ταξιδιών με σκοπό να ανιχνεύσει στόχους και προθέσεις. Μετά την προσθήκη των Γιόχανσον, Κρισάντους και Σιμόες, οι μεταγραφικές αναζητήσεις αφορούν σε θέσεις που υπάρχει η διαπίστωση ότι η ΑΕΚ πρέπει να προσθέσει περισσότερη ποιότητα στο ρόστερ της.
Πιο συγκεκριμένα:
1. Απαιτείται η απόκτηση ενός καθαρόαιμου δεξιού μπακ καθώς όταν απουσιάζει ο Μπακάκης, πίσω του υπάρχουν ο Ρόβας που κατ’ ανάγκη χρησιμοποιείται εκεί, ενώ ο 38χρονος πια Νίκος Γεωργέας που παίζει ελάχιστα φέτος, λογικά το ερχόμενο καλοκαίρι θα κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια. Ο «Μίλο» ψάχνει παίκτη που θα έχει πανομοιότυπα χαρακτηριστικά με αυτά του Μπακάκη, δηλαδή θα είναι επιθετικό μπακ. Η περίπτωση του Γκάλο συζητείται ξανά.
2.Το δίδυμο Λαμπρόπουλου – Κολοβέτσιου έχει λειτουργήσει καλά ως σήμερα, ωστόσο ένας κεντρικός αμυντικός περισσότερο έμπειρος και με συμμετοχές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις θεωρείται απαραίτητος. Η ΑΕΚ θα ψάξει για έναν στόπερ διεθνούς κλάσης, δοκιμασμένο σε ανώτερο επίπεδο και με ικανότητα να προωθεί την ομάδα από την άμυνα, κοινώς να ξέρει καλή μπάλα.
3. Ενίσχυση θα επιχειρηθεί και στις θέσεις των εξτρέμ, σαφώς με ποδοσφαιριστή που θα είναι καλύτερος από τους υπάρχοντες όπως ο Μιλοβάνοβιτς έχει τονίσει. Θα είναι λογικό το να προτιμηθεί κάποιος που μπορεί να αγωνιστεί και στις δύο πτέρυγες, ωστόσο ένας δεξιοπόδαρος που θα πατάει περιοχή και θα έχει γκολ λείπει περισσότερο καθώς οι Πλατέλλας, Μπαρμπόζα (αλλά και ο Αραβίδης που χρησιμοποιείται στα άκρα) έχουν ως καλό πόδι το αριστερό.
4. Η λογική πρεσβεύει ότι η ΑΕΚ θα ψαχτεί για ακόμα έναν επιθετικό, αλλά όχι πλέον για κλασικό φορ περιοχής εκτός κι αν ο Κρισάντους αποδειχθεί κατώτερος των απαιτήσεων. Ενας περιφερειακός κυνηγός στο στυλ (ας ελπίσουμε και στο επίπεδο) του Σκόκο θα μπορούσε να δώσει πολλές λύσεις σε σκοράρισμα και δημιουργία. Και σαφώς να κάνει το απρόβλεπτο το οποίο αυτή τη στιγμή δεν βλέπουμε από κάποιον άλλον πλην του Μάνταλου.
Σενάριο – Σκέψεις: Η διαρκής βελτίωση του Γιάννη Ανέστη και η επιθυμία της ΑΕΚ να «χτίσει» τον επόμενο τερματοφύλακα της εθνικής Ελλάδας, δεν δημιουργεί επί του παρόντος σκέψεις για απόκτηση γκολκίπερ. Βέβαια αν προκύψει κάτι εξαιρετικό, στην Ένωση θα το συζητήσουν, όπως και για άλλες θέσεις ασφαλώς που θεωρητικά αυτή τη στιγμή είναι καλυμμένες.