ΟΦΗ

Αυτός είναι ο προπονητής Γκατούζο

Γκατούζο © EPA

Ο ΟΦΗ όπως όλα δείχνουν θα γίνει η τρίτη ομάδα στην προπονητική καριέρα του Τζενάρο Γκατούζο. Το Sport24.gr ρίχνει μία ματιά στον Ιταλό τεχνικό.

Ο Τζενάρο Γκατούζο βρέθηκε στην Κρήτη και μίλησε με τους ανθρώπους του ΟΦΗ με σκοπό να αναλάβει την ομάδα τη νέα περίοδο.

Οι συζητήσεις πήγαν καλά και όπως όλα δείχνουν μέχρι την Τετάρτη ο Ιταλός τεχνικός θα βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας με τους Κρητικούς.

Όλοι γνωρίζουμε τον Γκατούζο ως ποδοσφαιριστή της Μίλαν, όμως δεν ξέρουμε σχεδόν τίποτα για την σύντομη καριέρα του ως τεχνικό.

Ένας παλιός γνώριμος

Μετά την περιπέτεια με την υγεία του, ο Γκατούζο συνέχισε την καριέρα του στην Ελβετική Σιόν. Εκεί βρήκε έναν παλιό γνωστό μας από το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο λόγος για τον Βίκτορ Μουνιόθ, ο οποίος ανέλαβε την ομάδα τον Δεκέμβριο του 2012 και τον Φεβρουάριο του 2013 υποβαθμίστηκε σε… σκάουτ.

Ακριβώς εκείνη τη μέρα ο Γκατούζο από ποδοσφαιριστής έγινε προπονητής (βασικά παίκτης-προπονητής). Στις 25 Φεβρουαρίου ανέλαβε την ομάδα και δυο ημέρες αργότερα έδωσε το πρώτο του παιχνίδι για το Κύπελλο. Η Σιόν νίκησε με 2-0 την Λοζάνη, όμως η συνέχεια δεν ήταν καλή.

Ο Ιταλός πρώην ποδοσφαιριστής μέτρησε 4 νίκες, 4 ισοπαλίες και 9 ήττες με την Σιόν με αποτέλεσμα να απολυθεί. Εδώ θα πει κανείς πως φταίει η απειρία, όμως κρατήστε μία πισινή γιατί η Σιόν το 2012-2013 άλλαξε έξι προπονητές!

Ούτε με τη δεύτερη

Αμέσως μετά τη λύση της συνεργασίας του με τους Ελβετούς, η διοίκηση της Παλέρμο τον πλησίασε και του ζήτησε να συνεργαστούν.

Ο Γκατούζο μετά από ένα μίνι σίριαλ δέχθηκε και η αλήθεια είναι πως ξεκίνησε σχετικά καλά. Με ισοπαλία, ήττα και δυο σερί νίκες! Στη συνέχεια ωστόσο η Παλέρμο έκανε δυο ήττες με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί.

Έτσι ο ΟΦΗ, αν συμφωνήσουν, θα γίνει η τρίτη ομάδα που θα προπονήσει μέσα σε ενάμιση χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ