ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΕΛ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1 (3-1 στα πέναλτι): Έκανε την έκπληξη και προκρίθηκε στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδας

Οι παίκτες της ΑΕΛ πανηγυρίζουν κόντρα στον ΠΑΣ
Οι παίκτες της ΑΕΛ πανηγυρίζουν κόντρα στον ΠΑΣ INTIME SPORTS

Η ΑΕΛ επικράτησε 3-1 στα πέναλτι του ΠΑΣ Γιάννινα (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση) και προκρίθηκε στη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας. Διαμαρτυρήθηκαν οι Ηπειρώτες για το πέναλτι των βυσσινί, με το οποίο έγινε το 1-0.

Την έκπληξη έκανε η ΑΕΛ, η οποία προκρίθηκε στη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι βυσσινί επικράτησαν 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στα πέναλτι, με την κανονική διάρκεια και την παράταση να λήγουν 1-1.

Η ΑΕΛ πήρε το προβάδισμα στο σκορ με τρόπο που σήκωσε αρκετή συζήτηση. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, έγινε ένα σουτ μέσα στην περιοχή, με τον Γκαρντάβσκι να διώχνει με το κεφάλι πάνω στη γραμμή. Ο διαιτητής έδειξε ωστόσο την άσπρη βούλα για πέναλτι, κάνοντας έξαλλο τον παίκτη των Ηπειρωτών, ο οποίος είδε και την κόκκινη κάρτα. Μάλιστα, ζαλίστηκε από την σύγκρουση με την μπάλα και μάτωσε στο πρόσωπο. Στο 52ο λεπτό ο Μαριάς ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η απάντηση του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν άμεση και μάλιστα με πέναλτι. Ο Ηλιάδης ανέτρεψε τον Περέα και ο Παπαπέτρου έδειξε ξανά πέναλτι στο 61'. Ο Κάργας ήταν αλάνθαστος στην εκτέλεσή του και στο 62' έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Οι δύο ομάδες στα εναπομείναντα λεπτά δεν βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα, με το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση.

Στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης η ΑΕΛ είχε δύο τελικές, με τον ΠΑΣ να απαντάει με κεφαλιά του Σάλιακα που έδιωξε σε κόρνερ ο Θεοδωρόπουλος στο 99'. Στις καθυστερήσεις του δευτέρου μέρους της παράτασης, ο Σνάιντερ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον κίπερ των βυσσινί να αποκρούει, έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Ο ΠΑΣ έχασε το πρώτο πέναλτι, με τον Θεοδωρόπουλο να αποκρούει πέναλτι του Σάλιακα και την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι. Οι Ηπειρώτες έχασαν και το δεύτερο πέναλτι, με τον Κάργα να στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ. Η ομάδα του Μεταξά έμεινε ζωντανή με απόκρουσε του Λοντίγκιν σε πέναλτι του Μπέρτου στο τρίτο πέναλτι των βυσσινί. Ο Παντελάκης, όμως στη συνέχεια αστόχησε και έτσι η ΑΕΛ προκρίθηκε με 3-1 με τον Κολομπίνο να ευστοχεί.

ΑΕΛ: Θεοδωρόπουλος, Μπέρτος, Ομάρ, Ηλιάδης, Μαξιμένκο, Παπαγεωργίου, Κολομπίνο, Μαυρίας, Μπαντιμπαγκά (105' Σιμελίδης), Νικολιάς (67' Γιάκος), Όγκμποε (67' Ακούνια)

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Ρίζος (67' Πίρσμαν), Καραχάλιος, Σιόντης (83' Μέντες), Γκαρντάβσκι, Μίνα (46' Τριάδης), Περέα, Μιλιντσέανου (46' Σνάιτνερ)

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΑΕΛ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ