STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΛ - ΠΑΟΚ 1-1: Τον έσωσε ο αρχηγός του

Ο Βιερίνια σε φάση από την αναμέτρηση ΑΕΛ - ΠΑΟΚ
Ο Βιερίνια σε φάση από την αναμέτρηση ΑΕΛ - ΠΑΟΚ EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ έχασε πολλές ευκαιρίες στο Αλκαζάρ, βρέθηκε πίσω στο σκορ από το φοβερό σόλο του Πινακά αλλά έφυγε από τη Λάρισα με το βαθμό (1-1) χάρη στον Βιεϊρίνια στο 90+6' και την εκτέλεση πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Σβιντέρσκι.

Η ΑΕΛ υποδέχτηκε τον ΠΑΟΚ για την 14η αγωνιστική της Super League Interwetten με τον Δικέφαλο να χάνει πολλές ευκαιρίες και να αδικεί τον εαυτό του. Μάλιστα οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με το φοβερό σόλο του Πινακά, αλλά ο ΠΑΟΚ έσωσε το βαθμό στην τελευταία φάση του ματς με τον Βιεϊρίνια να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Σβιντέρσκι και να διαμορφώνει το τελικό 1-1.

Ο ΠΑΟΚ με το βαθμό αυτό έμεινε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας της πρώτης κατηγορίας του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η ΑΕΛ, αντίθετα, που φλέρταρε βάσει τη εξέλιξης του ματς με τη νίκη στην 13η και προτελευταία.


ΑΔΙΚΗΣΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ

Εάν μια ομάδα βρέθηκε πιο κοντά τη νίκη βάσει της ποσότητας και της ποιότητας των ευκαιριών που δημιούργησε στο Αλκαζάρ όπως διαπιστώνεται κι από το σχετικό γράφημα των expected goals της OPTA ήταν ο ΠΑΟΚ.

Εάν ο Δικέφαλος, ωστόσο, πρέπει να ψάξει το φταίξιμο είναι στον ίδιον και την αναποτελεσματικότητα.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Έφτιαξε φάσεις, άγγιξε το γκολ, αλλά η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα παρά μόνο στην τελευταία φάση του ματς. Ο Νάγκι, ο οποίος ήταν γενικά σε κακό απόγευμα έκανε άστοχη έξοδο, ο Μπέρτος απομάκρυνε στη γραμμή.

Ο Ίνγκασον έκανε την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Τζόλη, ο Νάγκι έβγαλε στη γραμμή και ο Μουργκ στο σουτ που έκανε έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

ΠΙΝΑΚΑΣ... ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Η ΑΕΛ δεν είχε να παρουσιάσει πρακτικά τίποτα επιθετικά στο ματς. Μόνο κάποια σουτ, με τα οποία οι γηπεδούχοι περισσότερο ήλπιζαν παρά προσδοκούσαν πραγματικά να αιφνιδιάσουν τον Πασχαλάκη.

Ούτε ο Σπαρβ εις διπλούν, ούτε ο Ηλιάδης και ο Πλατέλλας (από μία φορά έκαστος) κατάφεραν κάτι.

Το κατάφερε ο Πινακάς με το απίθανο σόλο του στο 70ό λεπτό. Τσίμπησε προ του Βαρέλα, πέρασε σαν σταματημένο τον Ίνγκασον, αντιστάθηκε στο μαρκάρισμα του Βιεϊρίνια και πλάσαρε ιδανικά τον Πασχαλάκη.

Γκολ που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Πινακά, οποίος είχε και τη σύλληψη και την εκτέλεση.

Ο ΤΖΟΛΗΣ ΚΑΙ Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΟΥ

Και στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε ευκαιρίες, έστω κι αν όχι με τέτοια συχνότητα ή ποιότητα όπως στο πρώτο.

Σχεδόν, όλες οι καλές προσπάθειες ήταν από τον Χρήστο Τζόλη, ο οποίος είτε έπεσε πάνω στον Νάγκι, είτε είδε την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Μπορεί να μην του βγήκαν οι προσπάθειες του Τζόλη, αλλά ήταν και μόνος. Δεν είχε δηλαδή την ίδια ενεργητικότητα και υποστήριξη ως προς την παραγωγή ευκαιριών.

Ο Κάρολ Σβιντέρσκι ήταν πάντα ένα κλικ πίσω από τις μεταβιβάσεις των συμπαικτών του στο δεύτερο ημίχρονο, ο Τσόλακ ρίχτηκε αργά στη μάχη από τον Γκαρσία.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

ΤΟΝ ΕΣΩΣΕ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ

Κι ενώ ο ΠΑΟΚ έμοιαζε με την πλάτη στον τοίχο και σχεδόν έχοντας συμβιβαστεί ότι το πιθανότερο σενάριο είναι να φύγει από τη Λάρισα με άδεια τα χέρια, κατάφερε στην τελευταία φάση του ματς να σώσει το βαθμό.

Ο Σβιντέρσκι τσίμπησε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων την μπάλα από τον Νάγκι, ο οποίος τον ανέτρεψε.

Ο Βιεϊρίνια ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε. Ο ΠΑΟΚ σώθηκε από τον αρχηγό του, ο οποίος με την εύστοχη εκτέλεση χάρισε το βαθμό.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΟΚ ΑΕΛ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ