STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΛ - ΟΦΗ 0-1: "Διπλό" με αυτογκόλ του Σπαρβ στο Αλκαζάρ

Η στιγμή που το σουτ του Πλατέλλα περνά λίγο άουτ στο ΑΕΛ - ΟΦΗ
Η στιγμή που το σουτ του Πλατέλλα περνά λίγο άουτ στο ΑΕΛ - ΟΦΗ EUROKINISSI

Ο ΟΦΗ επικράτησε 0-1 της ΑΕΛ χάρη σε αυτογκόλ του Σπαρβ στο 58', στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Super League Interwetten. Η τέταρτη νίκη για τους Κρητικούς στο πρωτάθλημα που ανέβηκαν στην έκτη θέση.

Ο ΟΦΗ νίκησε 1-0 την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ, παιχνίδι που κρίθηκε από το αυτογκόλ του Σπαρβ στο 58', για τη 12η αγωνιστική της Super League Interwetten. Αυτή ήταν η 4η επικράτηση των Κρητικών στο πρωτάθλημα, που έφτασαν τους 15 βαθμούς. Οι Θεσσαλοί έχουν μόλις μια νίκη στο πρωτάθλημα και βρίσκονται προτελευταίοι στην κατάταξη.

ΥΠΕΡΟΧΗ ΟΦΗ ΚΑΙ... ΓΚΟΛ ΜΕ ΑΥΤΟΓΚΟΛ

Η δεύτερη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα για τον ΟΦΗ που είχε την υπεροχή στο παιχνίδι χάθηκε στο 52'. Το εξαιρετικό σουτ του Στάικου με το αριστερό έξω από την περιοχή έδιωξε σε κόρνερ με το ένα χέρι ο Νάγκι.

Αυτή ήταν η πρώτη τελική προς την εστία για τους Κρητικούς, που άνοιξαν το σκορ έξι λεπτά αργότερα, χάρη στη... βοήθεια του Φινλανδού χαφ της ΑΕΛ. Ο Μπαλογιάννης εκτέλεσε κόρνερ κι αυτός άθελά του την έσπρωξε στα δίχτυα της ομάδας του (0-1).

Ακόμα και μετά το γκολ που έβαλε ο ΟΦΗ, συνέχισε να έχει τον έλεγχο του ματς. Είναι χαρακτηριστικό πως η κατοχή μπάλας συνέχισε να βρίσκεται σε ποσοστό πάνω από 55% για την ομάδα του Ηρακλείου έως το 75'.

Ο Γιάννης Τάτσης με τις αλλαγές που έκανε (Τρούγιτς, Γιουνές, Ζαχαράκης) είχε σκοπό να δώσει επιθετική πνοή στην ομάδα του, αλλά οι "βυσσινί" δεν μπορούσαν να απειλήσουν τον Σωτηρίου. Ανασταλτικά οι φιλοξενούμενοι έκαναν εξαιρετική δουλειά και με ηγέτη τον Μεγιάδο στα χαφ, η ώρα περνούσε υπέρ τους.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Ακόμα και στο τελευταίο δεκάλεπτο που η ΑΕΛ ανέβασε την πίεσή της, δεν κατάφερε να δημιουργήσει καλή ευκαιρία. Ούτε στο 90'+5', όταν σε στατική φάση ανέβηκε ακόμα και ο γκολκίπερ Νάγκι, για να απειλήσει.

ΒΑΡΕΤΟ ΠΡΩΤΟ 45ΛΕΠΤΟ

Το πρώτο ημίχρονο ήταν από τα χειρότερα που έχουμε δει στη φετινή Super League Interwetten. Πολύ αργός ρυθμός και μόλις δύο ευκαιρίες άξιες αναφοράς. Το σουτ του Πλατέλλα από δεξιά στο 2' που πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι και η στιγμή που ο Σαρδινέρο στο 25' μπήκε στην περιοχή της ΑΕΛ από δεξιά, έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Αυτά και τίποτα άλλο. Μόνο κατοχή υπέρ του ΟΦΗ, δύο καλές σέντρες από αριστερά με Λυμπεράκη και από δεξιά με Ουές, τις οποίες δεν εκμεταλλεύτηκαν Στούρτζεον και Σαρδονέρο.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΦΗ ΑΕΛ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ