STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΛ Καλλονής - Αστέρας Τρίπολης 0-2

ΑΕΛ Καλλονής - Αστέρας Τρίπολης 0-2
Ντε Μπλάσις Χουάνμα INTIME SPORTS

Ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με 2-0 της ΑΕΛ Καλλονής σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο άδειο Ολυμπιακό Στάδιο για την 22η αγωνιστική.

Η επιστροφή στο γήπεδο όπου πληγώθηκε τον περασμένο Μάη στον τελικό κυπέλλου, είχε μόνο χαμόγελα για τον Αστέρα Τρίπολης. Στο... έρημο Ολυμπιακό Στάδιο, παρουσία ελάχιστων θεατών (σ.σ. κόπηκαν 122 εισιτήρια), οι Αρκάδες επικράτησαν με 2-0 της ΑΕΛ Καλλονής, χάρη σε τέρματα των Χουάνμα (35') και Καράσκο (72').

Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη ήταν ανώτερη σε όλο το διάστημα της αναμέτρησης και έφτασε δίκαια στην τρίτη σερί νίκη μακρυά από την Τρίπολη (σ.σ. είχαν προηγηθεί τα διπλά σε Γιάννινα και Ριζούπολη).

Με το "τρίποντο" στο ΟΑΚΑ, ο Αστέρας πλησίασε στον πόντο τον Παναθηναϊκό, ενώ απομακρύνθηκε και από τους διώκτες του για την 5η θέση. Την Τετάρτη (05/02, 19:30) οι Αρκάδες υποδέχονται τους "πράσινους", έχοντας την ευκαιρία να τους ξεπεράσουν.

Από τη μεριά της η Καλλονή, μετά το 0-0 κόντρα στον Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ την περασμένη αγωνιστική, δεν κατάφερε να πάρει βαθμό στην τυπική της έδρα. Έτσι έμεινε στους 26, έχοντας άλλη μια δύσκολη αποστολή την Τετάρτη (05/02, 17:15) στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα Καλλονή-Αστέρας Τρ.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο

Καιρός: Ασθενής βροχή

Διαιτητές: Τοπούζης, Καραϊσαρίδης, Καραγκιζόπουλος

ΑΕΛ Καλλονής (Μαντζουράκης): Χογκ, Χωριανόπουλος, Ποντάνι, Αναστασιάδης, Ζακουάνι, Κεϊτά (Φαρία 76'), Καλτσάς, Γιορέντε (Καζάκης 77'), Μανούσος, Λεοζίνιο, Περόνε (Γκναμπουγιού 68').

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Κοντοές, Εντό, Ουσέρο, Μουνάφο (Τσαμπούρης 81'), Ντε Μπλάσις (Ζησόπουλος 79'), Καράσκο (Κάφα 85'), Χουάνμα.

Γκολ: Χουάνμα 35', Καράσκο 72'

Δοκάρι: Καράσκο 62'

Κίτρινες κάρτες: Σανκαρέ 51'

Super BALL και αυτή την Κυριακή (02/02) με ρεπορτάζ και συνεντεύξεις απ' όλα τα γήπεδα της Ελλάδας. Σέντρα εκπομπής στις 21:00.

Ανασκόπηση αγώνα

Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε από νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων στην αναμέτρηση, φτάνοντας στην πρώτη καλή στιγμή στο 14' με τον Ουσέρο που νικήθηκε από τον Χογκ. Στη συνέχεια ο Ζακουανί πρόλαβε δύο φορές την τελευταία στιγμή τους Χουάνμα (25') και Ντε Μπλάσις (29'), ενώ στο 32' ο Μουνάφο αστόχησε από καλή θέση.

Η Καλλονή περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο (προσπαθώντας να απειλήσει με μακρινά σουτ των Μανούσο, Λεοζίνιο) και το πλήρωσε στο 35'. Ασίστ του Μουνάφο στον Χουάνμα και 0-1.

Οι τυπικά γηπεδούχοι παραλίγο να ισοφαρίσουν άμεσα (38'), αλλά ανέλαβε δράση ο Μπαντής σταματώντας με διπλή προσπάθεια τον Μανούσο, στην τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο.

Οι Αρκάδες συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο και στην επανάληψη, φτάνοντας κοντά στο γκολ στο 56', όταν ο Χογκ σταμάτησε και πάλι τον Ουσέρο. Ενώ στο 62' "άγγιξαν" το δεύτερο τέρμα, στο δοκάρι του Καράσκο. Ο τελευταίος ήταν αυτός που έγραψε τελικά το 0-2 στο 72' μετά από έξοχη κάθετη πάσα του Μουνάφο, τελειώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση-νίκη για την ομάδα του.

Ο MVP της αναμέτρησης

Ο Μουνάφο έκανε ευτυχισμένος τους συμπαίκτες του. Δύο ασίστ-πάρε βάλε, η δεύτερη μάλιστα με εξαιρετική κάθετη πάσα που "τρύπησε" την άμυνα της Καλλονής.

Η απογοήτευση

Ανύπαρκτη η μεσοεπιθετική λειτουργία της Καλλονής για δεύτερο σερί ματς. Οι παίκτες του Μαντζουράκη δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την αρκαδική εστία και έμειναν και πάλι στο μηδέν.

Στατιστικά αγώνα

0 Goal 2
0 Ασίστ 2
9 Τελικές Προσπάθειες 19
2 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 12
6 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 5
1 Κεφαλιές 2
6 Αποκρούσεις 6
15 Επεμβάσεις 11
5 Κλεψίματα 12
15 Φάουλ 17
2 Οφσάιντ 6
2 Κόρνερ 6
36 Λάθη 28
4/14 Γεμίσματα 13/28
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ