STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΛ - ΑΕΚ 2-4: Ο από μηχανής Αθανασιάδης της έδωσε το τρίποντο σε ματς-θρίλερ

Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν το γκολ που σημείωσαν κόντρα στην ΑΕΛ
Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν το γκολ που σημείωσαν κόντρα στην ΑΕΛ EUROKINISSI

Σε ένα τρομερό παιχνίδι στο Αλκαζάρ, η ΑΕΚ πήρε το διπλό επί της ΑΕΛ με 2-4 για την 22η αγωνιστική της Super League Interwetten. Ο Αθανασιάδης απέκρουσε πέναλτι στις καθυστερήσεις για να διαμορφώσει στο 90+7' ο Σιμάνσκι το τελικό σκορ.

Μία σημαντική νίκη, όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, πανηγύρισε η ΑΕΚ για την 22η αγωνιστική της Super League Interwetten. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ επικράτησε 2-4 της ΑΕΛ στο Αλκαζάρ και επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα δύο γκολ μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, χάρη στον Νέλσον Ολιβέιρα, ο οποίος σκόραρε στο 14' και το 43'. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Ο Νικολιάς μείωσε στο 70' και ο Ακούνια πέτυχε την ισοφάριση στο 80ο λεπτό.

Το φινάλε στην έδρα της ΑΕΛ ήταν δραματικό. Στο 90ο λεπτό ο Αλμπάνης έγραψε το 2-3 δίνοντας ξανά το προβάδισμα στην Ένωση. Όμως, στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, με τον Μουκαντζό να μην μπορεί να κερδίσει τον Αθανασιάδη. Η ΑΕΚ έτρεξε στην κόντρα και διαμόρφωσε το τελικό σκορ με τον Σιμάνσκι στο 90+7'.

Με αυτό το αποτέλεσμα η ΑΕΚ πέρασε στη τρίτη θέση της βαθμολογίας με 43 πόντους, όπου συγκατοικεί με Άρη και ΠΑΟΚ. Από την άλλη, η ΑΕΛ παρέμεινε στην τελευταία θέση με εννέα πόντους.

ΤΡΟΜΕΡΟ ΦΙΝΑΛΕ ΚΑΙ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΑΛΜΠΑΝΗ, ΣΙΜΑΝΣΚΙ

Η ΑΕΚ μετά από τη ισοφάριση της ΑΕΛ έβγαλε αντίδραση, ανέβηκε ψηλά στο γήπεδο και έψαξε το γκολ που θα την έβαζε ξανά μπροστά στο σκορ.

Τελικά, η Ένωση πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο 90ο λεπτό. Η σέντρα έγινε από τα δεξιά, η άμυνα της ΑΕΛ δεν έδιωξε σωστά και ο Αλμπάνης σούταρε μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να βρίσκει στον Χουσίνο και να καταλήγει στα δίχτυα.

Το παιχνίδι, ωστόσο, είχε και συνέχεια. Η ΑΕΛ κέρδισε πέναλτι στο 90+3' για χέρι του Γκαρσία μία φάση που ελέγχθηκε στο VAR. Ο Μουκαντζό στο 90+6' εκτέλεσε, αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε.

Αμέσως μετά η Ένωση βγήκε στην κόντρα με τον Γκαρσία, ο οποίος από τα δεξιά της περιοχής γύρισε τον Σιμάνσκι, ο οποίος με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-4 στο 90+7'.

ΤΟ 0-2 ΕΓΙΝΕ 2-2 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΛ

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και μάλιστα είχε σημαντική στιγμή για να πετύχει και ένα τρίτο τέρμα στο 48ο λεπτό. Ο Λιβάι Γκαρσία δοκίμασε το πόδι του στα όρια της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από την εστία του Μπάγιτς.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά, η ΑΕΛ προσπάθησε να πάρει μέτρα στο γήπεδο.. Στο 65' οι βυσσινί κατέγραψαν τελική με ένα άστοχο διαγώνιο σουτ του Ακούνια. Στο 70ο λεπτό η ΑΕΛ κατάφερε να μειώσει στο σκορ μπαίνοντας ξανά στο παιχνίδι. Ο Μουκαντζό βρήκε την κατάλληλη στιγμή τον Νικολιά που έκανε την κίνηση στην περιοχή και εκείνος με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στην εστία του Αθανασιάδη γράφοντας το 1-2.

Αμέσως μετά το γκολ της ΑΕΛ, η ΑΕΚ απείλησε στο 72'. Ο ακάλυπτος Ολιβέιρα βρέθηκε σε καλό σημείο στην περιοχή, πραγματοποίησε το σουτ, όμως δεν κατάφερε να ευστοχήσει. Στο 75' η Ένωση θέλησε να εκμεταλλευτεί μία κόντρα με τον Αλμπάνη, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα. Ο Μαξιμένκο βρήκε τον Ακούνια, ο οποίος πάτησε στην περιοχή, και εκτέλεσε νικώντας τον Αθανασιάδη για να γράψει το 2-2, με την άμυνα της ΑΕΚ να έχει άσχημη αντίδραση.

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΜΕ ΟΛΙΒΕΙΡΑ

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας να διασπάσει με την ταχύτητά της την άμυνα της ΑΕΛ. Η Ένωση πήρε το προβάδισμα νωρίς στο παιχνίδι αποβάλλοντας το όποιο άγχος μπορεί να είχε για ένα γρήγορο γκολ. Στο 11ο λεπτό ο Ολιβέιρα εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος γύρισμα του Μαξιμένκο, πήρε την μπάλα στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Μπάγιτς.

Ο Πορτογάλος επιθετικός της ΑΕΚ ανέλαβε την εκτέλεση και στο 14' νίκησε τον γκολκίπερ της ΑΕΛ γράφοντας το 0-1. Στο 18ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι είχαν ακόμη μία τελική με ένα σουτ του Μπακάκη στην κίνηση, με την μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπάγιτς.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πάρουν μέτρα στο γήπεδο, ώστε να γίνουν απειλητικοί. Στο 37' σημείωσαν την πιο σημαντική τους στιγμή με την κεφαλιά του Ακούνια, να περνάει δίπλα από την εστία του Αθανασιάδη.

Ο ΟΛΙΒΕΙΡΑ ΧΤΥΠΗΣΕ ΞΑΝΑ

Η ΑΕΚ πριν από το τέλος του ημιχρόνου μπόρεσε να κάνει δύο τα τέρματά της, παρά το γεγονός ότι το πρώτο μέρος χαρακτηρίστηκε από πολλά λάθη και έλλειψη ρυθμού.

Ο Λιβάι Γκαρσία, που ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στην δεξιά πλευρά, έβγαλε τη σέντρα, η άμυνα της ΑΕΛ έχασε τον Ολιβέιρα, ο οποίος με κεφαλιά μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 0-2. Έτσι, ο Πορτογάλος επιθετικός πέτυχε το δεύτερο του τέρμα στην αναμέτρηση.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΛ ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ