FOOTBALL ANALYSIS

ΑΕΚ: Το θηρίο Μουκουντί έκανε το τέλειο ντεμπούτο με την Ένωση

Ο Αρόλντ Μουκουντί
Ο Αρόλντ Μουκουντί EUROKINISSI SPORTS

Ο Αρόλντ Μουκουντί παρουσίασε πολύ θετική εικόνα στο ντεμπούτο του με την ΑΕΚ και ο Ηλίας Καλλονάς παρουσιάζει τα στοιχεία που τον έκαναν να ξεχωρίσει με το παιχνίδι του.

Η ΑΕΚ πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση της μέσα στη σεζόν, επικράτησε 2-0 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο και άφησε πίσω την ήττα με 2-1 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Ο Ματίας Αλμέιδα προχώρησε σε αλλαγή διάταξης, επαναφέροντας τον Ορμπελίν Πινέδα στο "8" και τοποθετώντας τον Λιβάι Γκαρσία στο πλευρό του Σέρχιο Αραούχο, στην κορυφή της επίθεσης.

Η καλύτερη εμφάνιση της σεζόν, ο Πινέδα στο "8" και ο φορ Γκαρσία

Η χρησιμοποίηση μόνο ενός destroyer (Νταμιάν Σιμάνσκι) λόγω της απουσίας του τραυματία Γενς Γιόνσον είχε ως αποτέλεσμα η Ένωση να παρουσιάσει βελτιωμένη εικόνα στο κομμάτι της ανάπτυξης και της δημιουργίας, ενώ η χρησιμοποίηση του Γκαρσία ως φορ είχε ως συνέπεια η περιοχή να είναι πάντα "γεμάτη", ακόμα κι όταν ο Σέρχιο Αραούχο έβγαινε στα πλάγια ή έπαιζε περιφερειακά.

Ειδικά στα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης, οι "κιτρινόμαυροι" είχαν πολύ καλή εικόνα. Πίεση ψηλά, εξαιρετικό passing game, αλλαγές θέσεων και ορθολογική ανάπτυξη συνέθεταν την εικόνα της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος ήταν δεδομένα κάτι παραπάνω από ευχαριστημένος απ' όσα έβλεπε μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Βέβαια, στο ημίχρονο, ο Αργεντινός τεχνικός προχώρησε σε μία αναγκαστική αλλαγή, με τον Αρόλντ Μουκουντί να περνάει στη θέση του Γιώργου Τζαβέλλα, ο οποίος χτύπησε το χέρι του σε τζάμι στα αποδυτήρια και το τραυμάτισε. Ο Καμερουνέζος στόπερ, λοιπόν, έκανε από... σπόντα, το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Ένωσης.

Καλός με την μπάλα στα πόδια, δυνατός στις μονομαχίες

Κι η αλήθεια είναι πως το πρόσημο είναι κάτι παραπάνω από θετικό. Το γκολ που σημείωσε ήταν απλά το... κερασάκι στην τούρτα της πολύ καλής εμφάνισής του. Προφανώς ένα ημίχρονο δεν αποτελεί μεγάλο δείγμα γραφής, αλλά είναι αρκετό για να καταλάβουμε κάποια απ' τα στοιχεία του παιχνιδιού του.

Όπως για παράδειγμα το γεγονός πως αποτελεί έναν ποδοσφαιριστή που είναι ικανότατος με την μπάλα στα πόδια. Σε 45 λεπτά συμμετοχής, ο 25χρονος στόπερ είχε 21/22 επιτυχημένες πάσες και 100% ευστοχία στις πάσες πάνω από τη σέντρα (7/7), αλλά και σε εκείνες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου (3/3). Παράλληλα, έδειξε ικανός στο ψηλό παιχνίδι, αλλά και στις μονομαχίες, έχοντας τέσσερις κερδισμένες, δύο επιτυχημένες ντρίμπλες, καθώς και ένα κλέψιμο.

Τα στατιστικά του Αρόλντ Μουκουντί στον αγώνα της ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό
Τα στατιστικά του Αρόλντ Μουκουντί στον αγώνα της ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό SPORT24

Αποκορύφωμα της πολύ καλής εικόνας του, ήταν η σωτήρια προβολή σε προσπάθεια του Χόρχε Ντίας μέσα στην μεγάλη περιοχή, όταν διάβασε σωστά τη φάση και ανέκοψε τον αντίπαλό του. Βέβαια, υπήρξαν 1-2 περιπτώσεις κατά τις οποίες έδειξε πως θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να "δέσει" με τον Ντομαγκόι Βίντα, αλλά και πως υστερεί σε ταχύτητα, λόγω και του σωματότυπού του (ύψος 1.91μ).

Ο Καμερουνέζος αποκτήθηκε προκειμένου να αποτελέσει βασική επιλογή για το κέντρο της άμυνας, είτε σε τριάδα είτε σε δίδυμο με τον Βίντα. Κι όπως φαίνεται, είναι έτοιμος να πάρει θέση στην ενδεκάδα του Αλμέιδα και να προσφέρει πολύτιμες βοήθειες στην ομάδα του, έχοντας διαφορετικό στυλ από τους υπόλοιπους στόπερ που αγωνίζονταν έως τώρα.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ