ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το σχέδιο του Γιαννίκη με Τάνκοβιτς κόντρα στον Άρη και η επιθυμία του Λιβάι να αγωνιστεί

Ο Λιβάι Γκαρσία και ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς πανηγυρίζουν το γκολ του πρώτου κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης Photo Credits: Eurokinissi

Η ΑΕΚ είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τον Άρη (31/10, 19:30, COSMOTE SPORT 1HD και Live SPORT24) στο δεύτερο ντέρμπι της χρονιάς, με τον Αργύρη Γιαννίκη να ετοιμάζεται να επαναφέρει τον Μουαμέρ Τάνκοβιτς στο προσκήνιο, με τον Λιβάι Γκαρσία να επιθυμεί να παίξει παρά τις ενοχλήσεις που εξακολουθεί να αισθάνεται στον αυχένα.

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Άρη στο ΟΑΚΑ (31/10, 19:30, COSMOTE SPORT 1HD και Live SPORT24) για το σημαντικότερο παιχνίδι της όγδοης αγωνιστικής της Super League Interwetten και για μια ακόμα φορά ο Αργύρης Γιαννίκης δεν έβγαλε αποστολή, όπως έχει αποφασίσει τουλάχιστον στα εντός έδρας παιχνίδια.

Η Ένωση θα παίξει με τον περισσότερο κόσμο στο πλευρό της μετά την πανδημία, καθώς πάνω από 25.000 φίλοι της θα βρεθούν στο ΟΑΚΑ για να τη σπρώξουν στο τρίποντο, το οποίο θα τη διατηρήσει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή, μετά και τη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Ο Αργύρης Γιαννίκης δεν έχει στη διάθεσή του τον Νόρντιν Άμραμπατ και τον Ντάρκο Γέβτιτς, αντίθετα μέρος του προγράμματος ακολούθησε ο Λιβάι Γκαρσία, του οποίου η συμμετοχή θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός έχει εκφράσει την επιθυμία του να αγωνιστεί, ωστόσο είναι μεγάλο ρίσκο, λόγω του τραυματισμού που υπέστη στον Βόλο.

Απέναντί της βρίσκει την ομάδα του Άκη Μάντζιου στην καλύτερη φάση που έχει υπάρξει τη φετινή σεζόν, καθώς προέρχονται από μια άνετη και ευρεία νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό, με τον Άκη Μάντζιο να μην υπολογίζει τους Μάνο και Λούμορ, παίρνοντας τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές μαζί του.

Το 4-2-3-1 το εναλλακτικό σχέδιο και ο Λιβάι

Ο Αργύρης Γιαννίκης στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου είχε πει ότι σταδιακά θα περάσει τις αρχές του και το σύστημά του, τις οποίες θα δούμε σε μεγάλο βαθμό μετά τη διακοπή των εθνικών ομάδων του Νοεμβρίου. Για ένα ακόμα παιχνίδι ο Γιαννίκης θα φανέρωσε πλήρως τα σχέδιά του. Η πιθανότερη διάταξη που θα χρησιμοποιήσει θα είναι το 4-2-3-1.

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Στάνκοβιτς. Η τετράδα στην άμυνα θα αποτελείται από τους Ρότα, Βράνιες, Μήτογλου και Μοχαμάντι, όπως και στις προηγούμενες αναμετρήσεις. Ίδια θα μείνει και η δυάδα στη μεσαία γραμμή με Σιμόες και Σιμάνσκι, χωρίς να σημαίνει ότι ο Λε Ταλέκ δεν έχει τις πιθανότητές του.

Στη μεσοεπιθετική γραμμή, οι μόνοι σίγουροι είναι ο Τσούμπερ στο αριστερό άκρο και ο Μάνταλος στο “10”. Η θέση στο δεξί άκρο της επίθεσης είναι η μόνη που προβληματίζει.

Ο Τάνκοβιτς ήταν στο μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας ο επικρατέστερος για να ξεκινήσει βασικός. Ο Λιβάι Γκαρσία ακολούθησε μέρος του προγράμματος και θέλει να παίξει ακόμα και αν χρειαστεί να σφίξει τα δόντια. Ο Γιαννίκης θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή τι θα κάνει με την περίπτωσή του. Στην κορυφή θα τοποθετηθεί ο Σέρχιο Αραούχο.

Το εναλλακτικό σχέδιο είναι η ΑΕΚ να παραταχθεί με 4-3-3 και στη μεσαία γραμμή να μπει ο Λε Ταλέκ. Με αυτό το σχήμα κλείδωσε το “διπλό” στο Βόλο με τον Γάλλο μέσο να έχει θετική παρουσία στο Πανθεσσαλικό.

Οι υπόλοιπες θέσεις είναι δεδομένες. Το σίγουρο είναι ότι ο Αργύρης Γιαννίκης θα ετοιμάσει κάποια έκπληξη. Αυτό το έκανε και στον ΠΑΣ κόντρα στις μεγάλες ομάδες και του έβγαινε. Άλλη ομάδα ο ΠΑΣ, όμως άλλη η Ένωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ