ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το "μπες - βγες" του Γκαρσία δεν τον αποτρέπει από την εκτόξευση και ένα νέο ρεκόρ καριέρας

ΑΕΚ: Το "μπες - βγες" του Γκαρσία δεν τον αποτρέπει από την εκτόξευση και ένα νέο ρεκόρ καριέρας
Ο Λιβάι Γκαρσία πανηγυρίζει ένα από τα γκολ που πέτυχε κόντρα στην Κηφισιά INTIME SPORTS

Ο Λιβάι Γκαρσία έχει χάσει αρκετά παιχνίδια φέτος λόγω προβλημάτων τραυματισμού, όμως αυτό δεν τον αποτρέπει από το να συνεχίσει την περσινή εκτόξευση και να οδηγήσει την ΑΕΚ ξανά στην κορυφή.

Ο Λιβάι Γκαρσία έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από τραυματισμούς τη φετινή σεζόν, όμως αυτό το "μπες - βγες" δεν τον έχει επηρεάσει καθόλου στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν.

Τουναντίον ξεχωρίζει σα τη μύγα μες το γάλα και δεν έχει πρόβλημα παρά τον μειωμένο χρόνο συμμετοχής, σε σχέση με τους ανταγωνιστές του στον πίνακα των σκόρερ, να βρίσκεται και φέτος ανάμεσα στους κορυφαίους. Ακόμα και στο πρώτο κομμάτι της σεζόν που δεν μπορούσε να βοηθήσει την ΑΕΚ στο σκοράρισμα και έδειχνε εκτός ρυθμού, ακόμα και τότε με εκείνον στο χορτάρι η Ένωση ήταν καλύτερη.

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει το ευτύχημα να έχει στη διάθεσή του δύο φορ που του προσφέρουν γκολ (παρότι στην εκκίνηση ήταν ντεφορμέ και οι δύο), όμως ο Λιβάι Γκαρσία συγκριτικά με τον Εσέκιελ Πόνσε μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα στο γήπεδο. Και γι' αυτό μπορεί να κυνηγήσει μια σεζόν καριέρας σαν την περσινή.

Όσα έχει κάνει ο Λιβάι Γκαρσία και πόσο απέχει από το προσωπικό ρεκόρ

Στο τελευταίο παιχνίδι που έπαιξε ο Λιβάι Γκαρσία μπήκε στο ματς προς το φινάλε και το κλείδωσε με δύο υπέροχα γκολ. Μια φωτοβολίδα από μακρινή απόσταση και ένα υπέροχο πλασέ μέσα από την περιοχή.

Με αυτά τα δύο γκολ έφτασε τα 13 (δύο εκ των οποίων πέναλτι) στο πρωτάθλημα και είναι δεύτερος στη λίστα των σκόρερ πίσω από τους Ελ Κααμπί και Μορόν που έχουν 15 (ο πρώτος έχει σκοράρει τέσσερα πέναλτι και ο δεύτερος πέντε). Ο Λιβάι Γκαρσία έχει φτάσει αυτό τον αριθμό τερμάτων παίζοντας 820 λεπτά. Ο Μαροκινός φορ του Ολυμπιακού έχει παίξει 1.398 λεπτά και ο Ισπανός φορ του Άρη 1.966 λεπτά.

ΑΕΚ: Το "μπες - βγες" του Γκαρσία δεν τον αποτρέπει από την εκτόξευση και ένα νέο ρεκόρ καριέρας
Οι τελικές και τα Expected Goals του Λιβάι Γκαρσία

Από το παιχνίδι του πρώτου γύρου της κανονικής διάρκειας με τη Λαμία την OPAP Arena όταν πέτυχε το πρώτο του γκολ φέτος με την ΑΕΚ, είχε ένα σερί με γκολ ή ασίστ σε κάθε παιχνίδι το οποίο έσπασε την 25η αγωνιστική κόντρα στον ΠΑΣ όταν έγινε αλλαγή στο ημίχρονο.

Έτσι ο 26χρονος φορ της ΑΕΚ κυνηγάει έναν άθλο που μπορεί να τον πετύχει αν ο ίδιος είναι υγιής και μπορέσει να παίξει σε όσο μεγαλύτερο δυνατό χρονικό διάστημα γίνεται. Την ίδια στιγμή κυνηγάει και την ίδια του την προσωπική επίδοση. Πέρυσι με πολύ μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής πέτυχε 18 γκολ και φέτος μέχρι τώρα έχει τέσσερα λιγότερα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αυτή τη στιγμή είναι στην αποστολή της εθνικής ομάδας του Τρινιντάτ και Τομπάγκο για τα παιχνίδια του Μαρτίου και η ευχή όλων στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο είναι να επιστρέψει υγιής για να είναι έτοιμος σε αυτό τον καταιγισμό αγώνων που θα ακολουθήσουν στα playoffs στη μάχη που δίνει η ΑΕΚ για τον τίτλο.

Μπροστά του έχει εννιά ματς για τα playoffs για να σπάσει το περσινό ρεκόρ του στο σκοράρισμα και να εκτοξεύσει ακόμα περισσότερο τη χρηματιστηριακή του αξία. Στην ΑΕΚ ο Λιβάι Γκαρσία έχει συμβόλαιο μέχρι και το καλοκαίρι του 2028 και ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν έχει δείξει την παραμικρή διάθεση να τον παραχωρήσει (όπως φάνηκε και το περασμένο καλοκαίρι με τις κρούσεις της Λανς), αλλά θέλει να τον κρατήσει στην ΑΕΚ για πολλά χρόνια.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ