ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το μήνυμα της Παρτίζαν για το φιλικό στο Βελιγράδι

Το μήνυμα που πέρασε το φιλικό της ΑΕΚ με την Παρτιζάν στο Βελιγράδι INTIME

Η Παρτίζαν έστειλε το δικό της μήνυμα για τη συμπλήρωση 27 χρόνων από το ιστορικό φιλικό με την ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ μία ημέρα σαν σήμερα το 1999 νίκησε τον πόλεμο. Η Ένωση ταξίδεψε στο εμπόλεμο Βελιγράδι για να παίξει φιλικό παιχνίδι με την Παρτίζαν και να στείλει μήνυμα ειρήνης πριν από 27 χρόνια.

Η Παρτίζαν, μέσω ανάρτησης στα social media, έστειλε το δικό της μήνυμα για την επέτειο του εμβληματικού φιλικού.

“Έχουν περάσει 27 χρόνια από τον αγώνα Παρτιζάν εναντίον ΑΕΚ κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ.

Έμεινε για πάντα χαραγμένο στη μνήμη το γεγονός ότι οι παίκτες και των δύο ομάδων βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας ένα μεγάλο πανό με το σύνθημα «ΝΑΤΟ, σταματήστε τους βομβαρδισμούς, τερματίστε τον πόλεμο», και ότι φορούσαν ζωγραφισμένους στόχους στο στήθος τους.

Ο αγώνας έχει καταγραφεί ως ένα μοναδικό παράδειγμα δύο συλλόγων που διεξήγαγαν φιλικό αγώνα ενώ ίσχυε συναγερμός αεροπορικής επιδρομής, αλλά ήταν ένα σημάδι αντίστασης και της μεγάλης φιλίας μεταξύ δύο λαών που συνδέονται εδώ και αιώνες“, ήταν το μήνυμα της Παρτίζαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ