ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το ''Μάνταλος ή Γέβτιτς'' για πρώτη φορά σοβαρά στη συζήτηση

Ο Πέτρος Μάνταλος στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τη Λαμία
Ο Πέτρος Μάνταλος στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τη Λαμία EUROKINISSI

Ο Αργύρης Γιαννίκης δεν θα κληθεί να πάρει άμεσα τη δύσκολη απόφαση για τον προημιτελικό κόντρα στον ΠΑΟΚ ανάμεσα σε Μάνταλο και Γέβτιτς. Ωστόσο για πρώτη φορά προκύπτει υπαρκτός ανταγωνισμός.

Ο τρόπος διαχείρισης του Ντάρκο Γέβτιτς στην έως σήμερα παρουσία του στην ΑΕΚ, σηκώνει πολλή συζήτηση.Ο επί σειρά ετών βασικός στη Λεχ Πόζναν Ελβετός μέσος, με τα εξαιρετικά νούμερα στην πολωνική διαδρομή του (33 γκολ και 32 ασίστ σε 155 ματς), είχε ακολούθως μια ικανοποιητική παρουσία στη Ρούμπιν Καζάν (41 ματς, 5 γκολ, 4 ασίστ) και μια ανησυχητική για την καριέρα του διαδρομή στην Ένωση, καθώς ζει στη σκιά του Πέτρου Μάνταλου.

Όταν το περασμένο καλοκαίρι αποκτήθηκε υπό τη μορφή δανεισμού, άπαντες πίστεψαν ότι αυτή η προσθήκη θα συνιστούσε σοβαρό λόγο για έντονο ανταγωνισμό με τον αρχηγό της ομάδας. Κάτι που συνέβη σε δύο αγώνες επί των ημερών του Βλάνταν Μιλόγεβιτς στον πάγκο της Ένωσης, ενώ ο Αργύρης Γιαννίκης τον εμπιστεύθηκε ακόμα λιγότερο, παρά το γεγονός ότι τον χρησιμοποίησε ως βασικό στο ντεμπούτο του ως προπονητής της ΑΕΚ. Συνέβαλε σε αυτό κι ένας μυϊκός τραυματισμός τον οποίο ο Γέβτιτς υπέστη.

Στην πορεία, ο Ελβετός έμαθε να ζει στον πάγκο, να παίρνει ολιγόλεπτες συμμετοχές στο πρωτάθλημα, στη χάση και στη φέξη -σε έξι παιχνίδια αγωνίστηκε από 19 λεπτά και κάτω- και να περιμένει τα ματς Κυπέλλου με την Κηφισιά για να δείξει κάτι. Μέχρι που ήρθε ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για την ίδια διοργάνωση ώστε να του δοθεί ξανά μια κανονική ευκαιρία. Μπαϊλντισμένος από την εικόνα και τα λάθη του Μάνταλου κόντρα στον Παναιτωλικό, ο Γιαννίκης έδωσε στον Γέβτιτς φανέλα βασικού στο παιχνίδι της Θεσσαλονίκης. Ο Ελβετός τα πήγε καλά.

Η διαχείριση, ο ρυθμός και η απόφαση

Ούτε αυτή η παρουσία ωστόσο στάθηκε ικανή για να εξασφαλίσει στον Γέβτιτς θέση βασικού για δεύτερο σερί ματς. Ο προπονητής προτίμησε τον Μάνταλο στο Περιστέρι, επιλογή που δεν τον δικαίωσε καθώς ο αρχηγός της Ένωσης έκανε ένα κακό παιχνίδι, με πολλές λάθος μεταβιβάσεις στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, σε στιγμές καίριες που 'μύριζαν' ευκαιρία για γκολ. Αποχώρησε από τον αγώνα ως αλλαγή, λόγω ενοχλήσεων.

Σύμφωνα με μια ευνοϊκή για τον Γέβτιτς προσέγγιση, το άδικο της συγκεκριμένης απόφασης να μείνει στον πάγκο μετά την καλή παρουσία του στην Τούμπα, σχετιζόταν με τη ρεβάνς Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ίσως ο προπονητής να θεώρησε -βάσει και των μετρήσεων- ότι ο Ελβετός μέσος δεν πρέπει να επιβαρυνθεί με πολύ περισσότερο χρόνο στο παιχνίδι του πρωταθλήματος, ώστε να είναι "φρέσκος" στο δεύτερο προημιτελικό. Είναι όμως έτσι; Δεν θα το μάθουμε καθώς το παιχνίδι αναβλήθηκε.

Ο αντίλογος λέει ότι η συμμετοχή του από την αρχή του παιχνιδιού την περασμένη Κυριακή, θα τον βοηθούσε να αποκτήσει ακόμα καλύτερο ρυθμό, καθώς πρόκειται για ποδοσφαιριστή που του λείπουν τα παιχνίδια. Γι αυτό υπάρχουν και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο Γιαννίκης δύσκολα θα άφηνε τον Μάνταλο εκτός ενδεκάδας στον αυριανό αγώνα, εφόσον θα ήταν διαθέσιμος. Δεν θα το μάθουμε επίσης...

Όπως και να έχει, αυτή η είναι πρώτη φορά μέσα στη σεζόν που το ερώτημα "Γέβτιτς ή Μάνταλος" μοιάζει να έχει πραγματική βάση κι ως αποτέλεσμα αυτής, να προκύπτει η δυσκολία του προπονητή να λάβει την κρίσιμη απόφαση υπό το βάρος μιας πολύ δύσκολης αναμέτρησης. Για να μην πούμε της πλέον καθοριστικής μέσα στη σεζόν για την ΑΕΚ, η οποία ωστόσο μετατίθεται, άγνωστο για πότε. Έως τότε, το "Μάνταλος ή Γέβτιτς" θα μας απασχολήσει ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης κόντρα στον Βόλο, στο ΟΑΚΑ.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ