ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το κόστος των 6-8 εκατ. ευρώ για τις άμεσες αγορές της Ένωσης

Ο Ματίας Αλμέιδα στην OPAP Arena
Ο Ματίας Αλμέιδα στην OPAP Arena INTIME

Η ΑΕΚ κινείται για την απόκτηση 3-4 ποδοσφαιριστών με αγορά και τούτο προϋποθέτει υψηλότερες και περισσότερες οικονομικές δαπάνες σε σχέση με τα προηγούμενα καλοκαίρια.

Οι μαζεμένες και ταυτόχρονα ακριβές αγορές ποδοσφαιριστών από την ΑΕΚ, δεν είναι κάτι σύνηθες. Ασφαλώς κι έχουν υπάρξει αρκετές δαπανηρές προσθήκες, πάντοτε σε συνάρτηση με την πολιτική 'εσόδων-εξόδων' που εφαρμόζεται επί εποχής Δημήτρη Μελισσανίδη στο τιμόνι της ομάδας, όχι όμως τόσες πολλές μαζί σε ένα καλοκαίρι, όπως προμηνύεται να συμβεί το τρέχον.

Εκείνο του 2018, η Ένωση προχώρησε στην καταβολή 1,8 εκατ. ευρώ στην ισπανική Λας Πάλμας για να κάνει δικό της τον Μάρκο Λιβάγια. Τον Ιούλιο του 2020 επετεύχθη συμφωνία με τη ρωσική Αχμάτ Γκρόζνι για την απόκτηση του Νταμιάν Σιμάνσι αντί 1,3 εκατ. ευρώ.

Πέρυσι το καλοκαίρι, η ΑΕΚ πήρε τον Σέρχιο Αραούχο από τη Λας Πάλμας αντί 1,7 εκατ. ευρώ, ενώ πλήρωσε 1 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Κλεμάν Μισελέν από τη γαλλική Λανς και λίγα λιγότερα (λέγεται για 800.000) στην αυστριακή Ζάλτσμπουργκ για τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς. Φέτος έχει ήδη προχωρήσει στην αγορά του Στίβεν Τσούμπερ από τη γερμανική Άιντραχτ Φρανκφούρτης αντί 1,6 εκατ. ευρώ.

Βάσει λοιπών των προαναφερθέντων πεπραγμένων, η ομάδα ολοκλήρωσε για φέτος το καλοκαίρι την πιο ακριβή προσθήκη της, ή για να το πούμε πιο σωστά, τη μεταγραφή που ξεπέρασε το 1,5 εκατ. ευρώ. Ελάτε όμως που δεν είναι έτσι... Διότι μετά και την επιβεβαίωση του ρεπορτάζ ότι η ΑΕΚ προχωρά αυτή την περίοδο σε συζητήσεις για την απόκτηση τουλάχιστον 3-4 ποδοσφαιριστών με αγορά, αναμένονται περαιτέρω ενίσχυση στα οικονομικά επίπεδα της αγοράς του Ελβετού.

Οι καλοί παίκτες έρχονται με οικονομικές υπερβάσεις

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι το 90% των παικτών που η ομάδα προσπαθεί να αποκτήσει μέχρι την έναρξη της θερινής προετοιμασίας της, έχουν συμβόλαια με άλλους συλλόγους. Από τη στιγμή λοιπόν που γίνεται ξεκάθαρα λόγος για παίκτες οι οποίοι θα πείθουν για την άνοδο της ποιότητας σε θέσεις κλειδιά (για αρχή δύο στόπερ, δύο χαφ κι ένας φορ), αναμένονται δαπάνες που θα ξεπερνούν κάθε προηγούμενο μεταγραφικό προϋπολογισμό επί εποχής Μελισσανίδη. Μαζί με τα χρήματα που έχουν ήδη δοθεί για τον Τσούμπερ κι εφόσον μιλάμε για αντίστοιχες περιπτώσεις, για να αποκτηθούν ακόμα 3-4 παίκτες θα πρέπει συνολικά να διατεθούν 6-8 εκατ. ευρώ, μιλώντας πάντα για αγορές.

Για να προστεθούν στο ρόστερ της ομάδας παίκτες που έχουν συμβόλαια και είναι καλοί, θα πρέπει να αποφασιστούν οι απαραίτητες οικονομικές θυσίες δίχως να λαμβάνεται υπόψιν η ανάγκη για απεγκλωβισμό από συμβόλαια τα οποία της κοστίζουν και την κρατούν 'δεμένη' με ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν υπολογίζονται. Αν το καλοσκεφτεί κάποιος, η ΑΕΚ έχει ήδη περίπου 2,5 εκατ. ευρώ 'παρκαρισμένα' στην εξέδρα ένεκα της απόφασης να μην υπολογίζονται οι Βράνιες, Λε Ταλέκ, Μπακάκης, Ανσαριφάρντ, Τάνκοβιτς και Τσιντώτας.

Ωστόσο φαίνεται ότι αυτή η ξεχωριστή ενότητα των 'κομμένων' δεν θα αποτελέσει τροχοπέδη για άμεσες αγορές. Στην ΑΕΚ γυρίζουν σελίδα όσον αφορά στη στρατηγική που θα ακολουθηθεί και δεν προτίθενται να κάνουν πίσω σκεπτόμενοι ότι υπάρχουν χρήματα δεσμευμένα τα οποία θα ήθελαν να έχουν διαθέσιμα, αλλά στην παρούσα φάση δεν μπορούν. Διότι πλέον υπάρχει η πίστη ότι με τα υπάρχοντα στελέχη, θα βρεθεί ο τρόπος να τα 'ελευθερώσουν', έστω και αργά μέσα στο καλοκαίρι.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ