ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το "εμείς δεν θα αλλάξουμε τίποτα στις αρχές μας" του Αλμέιδα είναι ο δρόμος της Ένωσης

Ο Ματίας Αλμέιδα
Ο Ματίας Αλμέιδα INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ παρατάσσεται απόψε στο "Γ. Καραϊσκάκης" για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό με τον Ματίας Αλμέιδα να περιμένει τίποτα λιγότερο από το να κάνει το δικό της παιχνίδι και όπου βγει.

Χρειάστηκε πολλά χρόνια η ΑΕΚ, πέρασε σεζόν δύσκολες για να φτάσει εδώ που βρίσκεται σήμερα. Σίγουρα, είναι ακόμα μακριά από το να πει κάποιος ότι έχει καταφέρει κάτι από τη στιγμή που υπάρχουν μισό πρωτάθλημα μπροστά, τα playoffs, ασφαλώς και το Κύπελλο. Ουδείς ωστόσο μπορεί να της στερήσει το δικαίωμα να πιστεύει ότι έχει επιστρέψει στο σωστό δρόμο και πως παρουσιάζει τις νέες ιδέες της με τρόπο που αρέσει.

Αυτό ακριβώς καλείται να υπερασπιστεί σήμερα (13/11, 19:30, COSMOTE SPORT 1HD, LIVE SPORT24) στο "Γ. Καραϊσκάκης" και να το προφυλάξει. Είναι πρώτα από όλα ένα ματς απόδειξης στον ίδιο τον εαυτό της ότι έχει αποκτήσει ξανά την ικανότητα και τη νοοτροπία να παίζει σύμφωνα με τον τρόπο που έχει επιλέξει, σε όλα τα γήπεδα, είτε πρόκειται για τον Ιωνικό, είτε για τον Ολυμπιακό. Σύμφωνοι, με κάποιες απαιτούμενες τακτικές παραλλαγές, αλλά δίχως να ξοδεύει τις αρετές της σε καταστάσεις μη συμβατές με αυτό που έχει δουλέψει.

Τι ακριβώς είπε ο Αλμέιδα, μιλώντας στην Cosmote Tv την προηγούμενη του ντέρμπι; "Ο κόσμος της ΑΕΚ γνωρίζει τι ομάδα θα δει". Δεν το είπε μόνο για το συγκεκριμένο παιχνίδι, η τοποθέτησή του αφορά στο σύνολο των αγώνων και απηχεί την καθημερινότητα στον τόπο εργασίας της ομάδας. Ο Αργεντινός δεν έχει μάθει στους παίκτες του τίποτε άλλο, πέραν του να αγωνίζονται με το συγκεκριμένο στυλ και να έχουν μεγάλες απαιτήσεις από τους εαυτούς τους και τις συνεργασίες τους. Αυτό περιμένει να δει και σήμερα, τέτοια θα είναι η προσέγγιση του συνόλου στο Φάληρο.

Το ζήτημα της νοοτροπίας είναι φλέγον για τον Αλμέιδα. Ανέλαβε μια ομάδα εγκλωβισμένη στο βούρκο της ανασφάλειας και του φόβου. Ξεκίνησε από εκεί για να προχωρήσει στις επόμενες πίστες κι αν υπάρχει ένα βασικό στοιχείο το οποίο δεν θέλει να επ' ουδενί να απεμπολήσει, είναι αυτό. Θα προβληματιστεί αν το παιχνίδι δεν πάει καλά τακτικά, αλλά θα στεναχωρηθεί έως και θα θυμώσει αν δει τους παίκτες του να λυγίζουν και να παραδίδονται αμαχητί. Ο φόβος και η έλλειψη τόλμης, απόψε απαγορεύονται.

Το τακτικό πλάνο και οι επιλογές

Κόντρα στον Άρη και στον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ πίεσε πολύ περισσότερο ψηλά στο ξεκίνημα των αγώνων, από όσο επιχείρησε να το κάνει απέναντι στον ΠΑΟΚ. Εδώ κολλάει και η δήλωση του Αλμέιδα σχετικά με το διαφορετικό τρόπο εφαρμογής του πλάνου. Η ιδέα παραμένει η ίδια, η ένταση επίσης, η οδηγία όμως για το πως και το πότε ίσως διαφέρει.

Δεν αποκλείεται η Ένωση να πάρει λίγο πιο χαμηλά μέτρα απόψε, ειδικά στα πρώτα λεπτά, ζυγίζοντας τον αντίπαλο. Δεν αποκλείεται επίσης να έχει εξ αρχής την πίεσή της στην εστία του αντιπάλου. Η φιλοσοφία εν τούτοις, θα είναι η ίδια. Η ΑΕΚ θέλει τις πολλές τελικές που σε κάθε αγώνα της παρουσιάζει και για να το κάνει, θα χρειαστεί τη μπάλα στα πόδια της, όσο περισσότερο γίνεται.

Όσον αφορά στην ενδεκάδα, η απουσία του Σιμάνσκι προβληματίζει διότι βρισκόταν σε φουλ φόρμα και ρυθμό, ας μη λησμονούμε όμως ότι ο Γιόνσον ήταν βασικός μέχρι να τραυματιστεί και εκείνος που αποκτήθηκε για να γίνει το 6αρι 'κολόνα' μπροστά από τους στόπερ. Ο Ελίασον είναι μεγάλη απώλεια, όμως ο Άμραμπατ είναι παίκτης με προσωπικότητα και αρετές, αρκεί να μη χαλάσει το μυαλό του με διαμαρτυρίες και απογοητεύσεις όταν οι φάσεις δεν του βγαίνουν.

Η ΑΕΚ θα παραταχθεί με μια ενδεκάδα καλή, όχι την τέλεια, αλλά σημαντικά βελτιωμένη σε σχέση με την παρουσία της εκεί τα προηγούμενα χρόνια. Το θέμα είναι να παίξει όπως ξέρει και μπορεί, αυτό είναι που ο Αλμέιδα περιμένει. Το αποτέλεσμα ασφαλώς και μετράει, όμως αυτό εξαρτάται από έναν συγκερασμό πραγμάτων. Την Ένωση να δίνει ένα πραγματικό ντέρμπι στον Ολυμπιακό θέλουν να δουν οι φίλοι της και ο προπονητής, αυτό είναι το βασικό ζητούμενο για να πάει και στο παρακάτω.

Μη χάσετε την Game Night στις 17:00 πριν από το σπουδαίο ντέρμπι Ολυμπιακός - ΑΕΚ:

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ