ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το αβαντάζ για τη νίκη και την πρωτιά κόντρα στον Παναθηναϊκό

Ο Αραούχο πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε
Ο Αραούχο πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ ξεκινάει την κούρσα για τα playoffs και θέλει να ξεκινήσει με νίκη στο ντέρμπι κορυφής με τον Παναθηναϊκό στη OPAP Arena (21:30 COSMOTESPORTS 1HD, LIVE από SPORT24). Οι σκέψεις του Ματίας Αλμέιδα για την ενδεκάδα.

Με ντέρμπι κορυφής ξεκινάει η ΑΕΚ τη διαδρομή της στα playoffs της Stoiximan Super League, καθώς υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στην OPAP Arena (21:30 COSMOTESPORTS 1HD, LIVE από SPORT24) και έχει ως στόχο τη νίκη και την ανάκτηση της πρωτιάς στον βαθμολογικό πίνακα.

Η ομάδα του Ματίας Αλέιδα προετοιμάστηκε μέσα στην εβδομάδα με στόχο να αφήσει πίσω της την ήττα από τον Ολυμπιακό, κάτι που ήταν πιο εύκολο ως προς το "πνευματικό" κομμάτι όπως ανέφερε ο Ματίας Αλμέιδα στις δηλώσεις του στο συνδρπμητικό κανάλι.

Οι κιτρινόμαυροι θέλουν να ξεκινήσουν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στο μίνι πρωτάθλημα καθώς πέραν της βαθμολογίας υπάρχει και το ψυχολογικό κομμάτι, μιας και η πιθανή δεύτερη (και) διαδοχική ήττα θα έχει πολύ βαρύτερες συνέπιες για την ομάδα.

Ως προς τα αγωνιστικά, οι Λιβάι Γκαρσία και Αρόλντ Μουκουντί είναι κανονικά στην αποστολή για το αθηναϊκό ντέρμπι, παρότι η παρουσία τους ήταν αμφίβολη. Το ίδιο συνέβη και με τους Φαν Βέερτ, Γαλανόπουλο και Τζαβέλλα οι οποίοι απουσίασαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αντίθετα εκτός αποστολής έμεινε ο Βίντα λόγω καρτών.

Το πλάνο του Ματίας Αλμέιδα για την ενδεκάδα

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, ο "Πελάδο" αναμένεται να παρατάξει την Ένωση σε διάταξη 4-1-4-1. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει για ένα ακόμα παιχνίδι.

Στο κέντρο της άμυνας αναμένεται να αγωνιστεί ο Μουκουντί έχοντας στο πλευρό του τον Μήτογλου. Στα άκρα της άμυνας το προβάδισμα έχουν οι Ρότα (δεξιά) και Χατζισαφί (αριστερά), χωρίς να αποκλείεται και η συμμετοχή των Σιντιμπέ ή Μοχαμάντι.

Από εκεί και πέρα, οι θέσεις στον άξονα εξαρτώνται από τη θέση που θα παίξει ο Πινέδα. Υπάρχει το σενάριο να παίξουν οι Σιμάνσκι - Γιόνσον στον άξονα και ο Μεξικανός μέσος στα άκρα για περισσότερη ασφάλεια, είτε να παίξει ο Πινέδα μπροστά από έναν εκ των Σιμάνσκι - Γιόνσον, τον Γκατσίνοβιτς στα αριστερά και έναν εκ των Άμραμπατ- Ελίασον στα δεξιά.

Η απουσία προπονήσεων και ρυθμού στα πόδια του Λιβάι Γκαρσία αναμένεται να φέρει τον Τσούμπερ στην κορφή, έχοντας τον Αραούχο στον καθιερωμένο του ρόλο.

Η αποστολή της ΑΕΚ για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Γκαρσία, Φαν Βέερτ, Τσούμπερ, Αραούχο, Ελίασον, Φερνάντες.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ