ΑΕΚ

ΑΕΚ στη σύσκεψη ασφαλείας για τα playoffs: "Όχι στην αλόγιστη χρήση χημικών, να επιτρέπονται οι οργανωμένες μετακινήσεις οπαδών"

Το σήμα της ΑΕΚ στο σημαιάκι του κόρνερ
Το σήμα της ΑΕΚ στο σημαιάκι του κόρνερ EUROKINISSI SPORTS

Η ΠΑΕ ΑΕΚ έθεσε μεταξύ άλλων στη σημερινή σύσκεψη ασφαλείας για τα playoffs έθεσε μεταξύ άλλων το ζήτημα της αλόγιστης χρήσης χημικών από αστυνομικές δυνάμεις έξω από την OPAP Arena και εντός του αστικού ιστού, ενώ εξέφρασε τη θέση της να επιτρέπονται οι οργανωμένες μετακινήσεις οπαδών κάτω από νέο θεσμικό πλαίσιο.

Η ΑΕΚ στη σημερινή συνεδρίαση ασφαλείας για την ομαλή διεξαγωγή των playoffs και την πρόληψη της οπαδικής βίας εστίασε σε τρία συγκεκριμένα ζητήματα.

Συγκεκριμένα έθεσε προς την ΕΛ.ΑΣ. μέσω του αντιπροέδρου και γενικού συμβούλου της, Γιώργου Κοσμά, το ζήτημα της αλόγιστης χρήσης χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις εντός αστικού ιστού, κάτι που δημιουργεί προβλήματα στους φιλάθλους και στους ντόπιους κατοίκους, αλλά και το γεγονός ότι η Αστυνομία δεν έχει συνδράμει σε εκκλήσεις τη ΠΑΕ σε ζητήματα που κατά την Ένωση, πρέπει να παρέμβει.

Παράλληλα ο Γιώργος Κόσμας εξέφρασε τη θέση ότι πρέπει να επιτρέπονται μέσα από ένα νέο θεσμικό πλαίσιο οργανωμένες μετακινήσεις οπαδών, όταν η γηπεδούχος ομάδα δίνει εισιτήρια, διότι αυτές μπορούν να επιτηρηθούν πολύ πιο εύκολα από τις Αρχές συγκριτικά με τις μεμονωμένες που επιτρέπονται.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αλλά και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έδειξαν ότι έχουν επίγνωση για τα συγκεκριμένα θέματα και υποσχέθηκαν ότι θα συνεργαστούν περαιτέρω γι' αυτά.

Ωστόσο προς το τέλος υπήρξε δυσφορία από τους ανθρώπους της ΑΕΚ, καθώς ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έκανε έναν απολογισμό των πεπραγμένων του, κάτι που ήταν εκτός της ατζέντας της συνάντησης.

Μάλιστα οι άνθρωποι της ΑΕΚ ξεκαθάρισαν ότι δεν προτίθενται να συμμετάσχουν σε νέες διαδικασίες, στις οποίες ο υφυπουργός Αθλητισμού θα έχει ως στόχο την αυτοπροβολή του.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ