ΑΕΚ

ΑΕΚ - Σεβίλλη 1-1

ΑΕΚ - Σεβίλλη 1-1
INTIME SPORTS

Στο πιο δυνατό φιλικό προετοιμασίας μέχρι σήμερα, η ΑΕΚ ήρθε ισόπαλη με σκορ 1-1 στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο την Σεβίλλη. Αραβίδης (3') και Ρέγες (19') διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα. (video)

Μια καλή ευκαιρία να μετρήσει τις δυνάμεις απέναντι σε μια από τις πλέον δυνατές ομάδες της Ισπανίας είχε η ΑΕΚ το βράδυ του Σαββάτου (8/8). Κόντρα στην κάτοχο του Europa League οι παίκτες του Δέλλα στάθηκαν αρκετά καλά και η προσπάθεια τους αποτυπώνεται στο τελικό 1-1.

Ο "Δικέφαλος" προηγήθηκε μόλις στο 3ο λεπτό με σκόρερ τον Αραβίδη, οι Ανδαλουσιάνοι απάντησαν στο 19' με ένα γκολ ενδεικτικό της κλάσης του Ρέγες και με το 1-1 πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε, Δέλλας και Έμερι προχώρησαν σε πολλές αλλαγές και οι καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν λιγοστές.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης έγινε η απονομή του τροπαίου στην ΑΕΚ για το πρωτάθλημα που κατέκτησε στην Football League την περσινή σεζόν, με τον Πλατέλλα να το παραλαμβάνει ως αρχηγός.

ΑΕΚ - Σεβίλλη 1-1
INTIME SPORTS

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς

ΑΕΚ (Δέλλας): Μπαρόχα, Γκάλο (74' Βασιλαντωνόπουλος), Κολοβέτσιος (67' Λαμπρόπουλος), Τζανετόπουλος (77' Φαγέ), Σοϊλέδης (75' Πεταυράκης), Γιόχανσον (74' Γροντής), Σιμόες (84' Σβάρνας), Πλατέλλας (75' Ζόριτς), Αραβίδης (68' Κρισάντους), Βάργκας (56' Μπαρμπόσα), Τζεμπούρ (62' Άρθο).

Σεβίλλη (Έμερι): Μπέτο (46' Ρίκο), Μαριάνο, Λουίσμι (46' Τρεμουλινάς), Σουάρες (46' Ιμόμπιλε), Εσκουδέρο (46' Κακουτά), Κριχόβιακ (61' Κριστόφορο), Ιμπόρα (46' Βιτόλο), Ρέγες (61' Γκονζάλες), Μπανέγα (61' Κοτάν), Κονοπλιάνκα (46' Κρον-Ντέλι), Γκαμεϊρό (46' Κόκε).

Γκολ: 3' Αραβίδης / 19' Ρέγες

Κάρτες: 74' Γκάλο, 87' Βασιλαντωνόπουλος / -

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Καλωσόρισμα με γκολ

Η ΑΕΚ καλωσόρισε την αντίπαλο της στο ΟΑΚΑ με ένα γκολ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 5λεπτο στο ματς. Οι "κιτρινόμαυροι" κέρδισαν διαδοχικά κόρνερ, στο δεύτερο η μπάλα... ζωντάνεψε στα χέρια του Μπέτο και ο Γιόχανσον έβαλε έξυπνα το σώμα του και έστρωσε για τον Πλατέλλα.

Με τον γκολκίπερ της Σεβίλλης εκτός τέρματος ο μέσος της ΑΕΚ δεν σημάδεψε σωστά, όμως ο Αραβίδης μπήκε στην πορεία της μπάλας και με το κεφάλι την έστειλε στα δίχτυα (καλυπτόταν από δύο αμυντικούς) για το 1-0 στο 3ο λεπτό!

ΑΕΚ - Σεβίλλη 1-1
INTIME SPORTS

"Μίλησε" η ποιότητα του Ρέγες

Ωστόσο έφτανε μια φάση και η κλάση του Ρέγες για να έρθει το παιχνίδι στα ίσα. Σε μια από τις λίγες καλά οργανωμένες επιθέσεις των Ανδαλουσιάνων, η μπάλα έφτασε στο ύψος της μεγάλης περιοχής και ο 32χρονος εξτρέμ της Σεβίλλης έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας για το 1-1 στο 19'.

Γκολ που χειροκροτήθηκε από τον κόσμο στο ΟΑΚΑ, ενώ με την πορεία που πήρε η μπάλα ήταν αδύνατο για τον Μπαρόχα να επέμβει αποτελεσματικά.

ΑΕΚ - Σεβίλλη 1-1
INTIME SPORTS

Αλλαγές και λίγες φάσεις

Ο Έμερι προχώρησε πολλές αλλαγές με το ξεκίνημα της επανάληψης και ο Δέλλας ακολούθησε σταδιακά. Ο ρυθμός δεν ήταν ίδιος με το πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ πρέσαρε καλά για τα δεδομένα της εποχής και η Σεβίλλη δυσκολευόταν στο τρίτο μισό του γηπέδου προς την επίθεση.

Στο 57' ένα σουτ του Ιμπόρα έφυγε άουτ και 7 λεπτά αργότερα δεν βρέθηκε κανείς να εκμεταλλευθεί μια επικίνδυνη σέντρα του Πλατέλλα. Στο 68ο λεπτό ο Άρθο έκοψε την κάθετη του Βιτόλο στον Κακουτά και οι αλλαγές προσώπων συνεχίστηκαν. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κακουτά έκανε ένα τρομερό σλάλομ αλλά κόπηκε την ύστατη στιγμή από τον Γκάλο, σε ένα διάστημα όπου η Σεβίλλη είχε το πάνω χέρι στο ματς.

Η ΑΕΚ ισορρόπησε και ο Ρίκο έβγαλε σε κόρνερ μια πονηρή εκτέλεση φάουλ του Μπαρμπόσα στο 82', ενώ το σουτ του Πορτογάλου στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έφυγε άουτ. Ενδιάμεσα ο Κακουτά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί ένα παράλληλο γύρισμα του Βιτόλο.

ΑΕΚ - Σεβίλλη 1-1
INTIME SPORTS
ΑΕΚ - Σεβίλλη 1-1
INTIME SPORTS
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ