ΑΕΚ

ΑΕΚ - Σερέν 2-0: Φιλική νίκη για την Ένωση στο ντεμπούτο του Φερνάντες

Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηυρίζουν το γκολ του Αραούχο κόντρα στη Σερέν
Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηυρίζουν το γκολ του Αραούχο κόντρα στη Σερέν INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ στο μοναδικό φιλικό της επί ολλανδικού εδάφους νίκησε τη βελγική Σερέν 2-0 με σκόρερ τους Αραούχο και Μήτογλου. Βασικός ο Πάολο Φερνάντες, από γεμίσματά του προήλθαν και τα δύο γκολ των κιτρινόμαυρων.

Η ΑΕΚ επικράτησε της Σερέν 2-0 σε φιλική αναμέτρηση στην Ολλανδία στο πλαίσιο της χειμερινής της προετοιμασίας ενόψει του δεύτερου μισού της σεζόν. Για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έκανε ντεμπούτο ο Πάολο Φερνάντες, από τα πόδια του οποίου ξεκίνησαν και τα δύο γκολ της ΑΕΚ.

Η Ένωση πήρε κεφάλι στο σκορ στο 13ο λεπτό με τον Σέρχιο Αραούχο. Ο Φερνάντες έκανε ένα γέμισμα από τα δεξιά, ο Μάνταλος δεν μπόρεσε να πάρει κεφαλιά. Ο "Τσίνο" πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και με όμορφο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Επτά λεπτά μετά η Ένωση πέτυχε και δεύτερο γκολ. Ο Φερνάντες έκανε ένα γέμισμα από τα αριστερά αυτή τη φορά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου με πάσα. Ο Μουκουντί έπιασε μια κεφαλιά αλλά δεν μπόρεσε να τη στείλει προς την εστία. Το έκανε ο Μήτογλου με ωραίο κοντινό πλασέ, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ σε 2-0 για την Ένωση.

Η Ένωση ήταν ανώτερη στο πρώτο 45λεπτο και είχε ευκαιρίες να σημειώσουν περισσότερα γκολ, με αποκορύφωμα την κεφαλιά του Μουκουντί που σταμάτησε στο δοκάρι στο 22'.

Στο δεύτερο μέρος η Σερέν ανέβηκε, δίχως όμως να απειλήσει ιδιαίτερα τα καρέ του Στάνκοβιτς που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο. Οι Βέλγοι προσπάθησαν με στατικές φάσεις να πετύχουν κάποιο γκολ, αλλά ο Αυστριακός κίπερ ήταν εκεί όπου χρειάστηκε.

Στο τελευταίο κομμάτι του ματς οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες για να σκοράρουν, με τον Φαν Βερτ στο 85' να αστοχεί από θέση τετ-α-τετ. Το 2-0 παρέμεινε μέχρι το φινάλε.

Η αρχική σύνθεση της ΑΕΚ: Αθανασιάδης (46' Στάνκοβιτς), Ρότα (65' Ραντόνια), Μουκουντί (46' Τζαβέλλας, 65' Ντάικο), Μήτογλου, Σιντιμπέ (65' Παρράς), Γιόνσον (65' Μουστακόπουλος), Μάνταλος, Φράνσον, Φερνάντες (65' Κοσίδης), Αραούχο, Γκαρσία (46' Φαν Βερτ).

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΒΕΛΓΙΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ