ΑΕΚ

ΑΕΚ: Πού θα τοποθετήσει τον Λιούμπισιτς ο Αλμέιδα και σε ποια θέση δεν τρελαίνεται να παίζει

ΑΕΚ: Πού θα τοποθετήσει τον Λιούμπισιτς ο Αλμέιδα και σε ποια θέση δεν τρελαίνεται να παίζει
EUROKINISSI

Ο Ρόμπερτ Λιούμπισιτς έρχεται στην ΑΕΚ για να βρει τον αγωνιστικό προσανατολισμό του και να νιώσει ξανά σημαντικός μέσα από την προσέγγιση του Ματίας Αλμέιδα.

Με ένα γρήγορο flashback σε όσα διαδραματίστηκαν το περασμένο καλοκαίρι στους αγώνες της ΑΕΚ με τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ, εστιάζοντας στα αμιγώς αγωνιστικά και όχι στα θλιβερά που συνέβησαν με την επιδρομή των Κροατών χούλιγκανς την προηγούμενη του αγώνα, έρχονται στο μυαλό εικόνες από ποδοσφαιριστές που άξιζαν θαυμασμού και ιδιαίτερης προσοχής.

Ο τερματοφύλακας Λιβάκοβιτς και ο φορ Πέτκοβιτς, ήταν οι κολόνες της ομάδας, αρχηγικές και πολύ επιδραστικές μορφές στο παιχνίδι των Κροατών. Ωστόσο, εκείνος που τραβούσε τα βλέμματα με το αέρινο παιχνίδι του, την πολύ ανεπτυγμένη -συγκριτικά με το εγχώριο επίπεδο- τεχνική του αλλά και το ευφυές παιχνίδι του, ήταν ο Ρόμπερτ Λιούμπισιτς (24 ετών, 1.78μ).. Ο ποδοσφαιριστής που πλέον θα φορά τη φανέλα της ΑΕΚ.

Από το καλοκαίρι έως και σήμερα, ο Αλμέιδα τον είχε ψηλά στη σκέψη του. Όχι μόνο ως ξεχωριστή μονάδα αλλά γενικότερα ως το πλέον αντιπροσωπευτικό προφίλ ποδοσφαιριστή για το target group στο οποίο η Ένωση θα έπρεπε να απευθύνεται. Σε νεαρή ηλικία, με υψηλά στάνταρ τεχνικής και τακτικής κατάρτισης, κίνητρο και ξεκάθαρη μεταπωλητική αξία.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ασφαλώς για την απόκτησή του τότε, ουδείς λόγος μπορούσε να γίνει. Σε μια πρόχειρη ερώτηση, οι Κροάτες απάντησαν για 8 εκατ. ευρώ! Στην πορεία, ωστόσο, με την αλλαγή προπονητή στον πάγκο της Ντινάμο, ο Λιούμπισιτς έπεσε σε δυσμένεια. Άρχιζε να παίζει ολοένα και λιγότερο, σε θέση που δεν ‘’τρελαίνεται’’, έχασε την όρεξή του. Μαζί, χαμήλωσε και το market value του. Ήταν η ώρα για το ‘’χτύπημα’’.

Μεθοδικά και με σχέδιο που του άρεσε

Η ΑΕΚ άρχισε να ‘’σκαλίζει’’ την υπόθεση διαπιστώνοντας την επιθυμία του να αποχωρήσει αλλά μαζί και τη διάθεση της Ντινάμο να διαπραγματευτεί σε σημαντικά χαμηλότερα ποσά από τις αρχικές αξιώσεις της. Μα τον πρωτεύοντα ρόλο για να επιτευχθεί αυτή η σπουδαία μεταγραφή, θα έπρεπε να παίξει το σχέδιο της ΑΕΚ για εκείνον.

Ο Λιούμπισιτς είχε φτάσει στο σημείο να αγωνίζεται (στην καλύτερη) κάποια 20λεπτα ως αλλαγή στα τελευταία παιχνίδια της κροατικής ομάδας, σε κάποια δε έμεινε στον πάγκο ή και εκτός αποστολής. Το χειρότερο όλων για εκείνον ήταν ότι τον χρησιμοποιούσαν ως αριστερό μπακ, θέση που δεν του αρέσει παρόλο που την έχει παίξει αρκετά. Ναι, θα το έκανε για να βοηθήσει, αλλά η μονιμότητα σε έναν μη ταιριαστό και άχαρο για εκείνον ρόλο, τον είχε ‘’τελματώσει’’.

Δίχως άλλες ομάδες να μπαίνουν στη διαδικασία να ανεβάζουν ψηλά τον οικονομικό πήχη, η ΑΕΚ έκανε το δικό της ‘’all in’’, στα μέτρα που μπορεί να κινηθεί. Δεν είναι άλλωστε λίγα τα 4 εκατ. ευρώ, αν ευσταθούν όσα οι Κροάτες λένε για το deal. Ωστόσο ήταν η επαφή με τον Αλμέιδα αυτή που έπεισε τον Λιούμπισιτς ότι η ΑΕΚ είναι η ομάδα που θα του δώσει την ευκαιρία γι’ αυτό που πάντα είχε κατά νου. Ένα ακόμα μεγαλύτερο άλμα στην καριέρα του.

Ο Λιούμπισιτς έρχεται στην ΑΕΚ για να την ενισχύσει στα χαφ. Ο άξονας της μεσαίας γραμμής είναι ο χώρος του, εκεί επιθυμεί να αγωνίζεται και έτσι θα χρησιμοποιηθεί από τον Αλμέιδα. Τα περισσότερα επίσημα ματς στην καριέρα του τα έχει παίξει είτε στο ‘’8’’, είτε ως αριστερός εσωτερικός μέσος, όμως μπορεί να βοηθήσει και στην πτέρυγα, αρκεί να μην είναι οπισθοφύλακας. Θα το κάνει και αυτό εφόσον του ζητηθεί, αλλά καλύτερα στην ανάγκη.

Ο Λιούμπισιτς έρχεται στην ΑΕΚ για να βρει ξανά τον αγωνιστικό προσανατολισμό του. Να προσφέρει τα ‘’κεντήματά’’ στη λαβωμένη μεσαία γραμμή της Ένωσης καθώς μπορεί να παίξει στο ‘’6’’ τώρα που λείπει ο Σιμάνσκι και να αποτελέσει σημείο αναφοράς της στο άμεσο μέλλον. Μια σπουδαία μεταγραφή που πέραν όλων των άλλων, συνιστά απόδειξη στήριξης στο σχέδιο του Αλμέιδα ο οποίος έχει μιλήσει ήδη ανοιχτά για την αναγκαιότητα απόκτησης παικτών όπως ο ‘’Λιούμπι’’.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ