FOOTBALL ANALYSIS

ΑΕΚ: Πόσο "άχαστο" ήταν αυτό που έχασε ο Ανσαριφάρντ

SUPERLEAGUE 2020-2021 / ΑΕΚ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2020-2021 / ΑΕΚ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ έχασε μία μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τη Λαμία για την 3η αγωνιστική, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι. Πόσο "άχαστο", όμως, ήταν αυτό που έχασε ο Ιρανός επιθετικός; Το Sport24.gr, με τη βοήθεια της OPTA, δίνει την απάντηση.

Η ΑΕΚ είχε εύκολο βράδυ κόντρα στη Λαμία, την οποία νίκησε με 3-0 για την 3η αγωνιστική της Super League Interwetten. Ο Μάσιμο Καρέρα προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα ενόψει και του αγώνα με τη Βόλφσμπουργκ, αλλά η Ένωση δεν αντιμετώπισε πρόβλημα και πήρε μία εύκολη νίκη.

Ωστόσο, ενώ το σκορ ήταν 1-0 υπέρ της ΑΕΚ, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ έχασε μία μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι προ κενής εστίας. Ο Ιρανός επιθετικός που αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης, ήταν από τους πιο δραστήριους της ΑΕΚ, αλλά σε εκείνη τη φάση δεν πλάσαρε σωστά.

Πολλές φορές, σε τέτοιες φάσεις, χρησιμοποιούμε το δημοσιογραφικό κλισέ "έχασε το... άχαστο". Όμως, ποια είναι η πραγματικότητα; Πόσες πιθανότητες είχε ο 30χρονος φορ της Ένωσης να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, έστω και προ κενής εστίας; Το Sport24.gr, με τη βοήθεια της OPTA, της κορυφαίας εταιρεία στατιστικής αθλητικών γεγονότων, δίνει την απάντηση.

Ναι, ο Ιρανός επιθετικός έχασε μία μεγάλη ευκαιρία, αλλά η πραγματικότητα είναι πως είχε πιθανότητες 74,54% να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Δηλαδή, μία τέτοια φάση γίνεται γκολ 3/4 φορές. Αν ένας ποδοσφαιριστής βρεθεί σε αυτή τη θέση εκατό φορές, θα αστοχήσει στις 25.

Επομένως, μπορεί να ήταν τεράστια ευκαιρία, αλλά όχι άχαστη, γιατί χάθηκε μπροστά στα μάτια όσων έβλεπαν το ματς στην τηλεόραση. Και, είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτή η φάση δεν χάνεται μια φορά στις εκατό, αλλά μια στις τέσσερις.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή του Ανσαριφάρντ, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές του. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΑΕΚ - Λαμία 3-0: Με λάμψη Μαχαίρα το "2 στα 2" στο πρωτάθλημα
ΑΕΚ - Λαμία: Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Ανσαριφάρντ
Καρέρα: "Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, τελικός με Βόλφσμπουργκ"
TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ