ΑΕΚ

ΑΕΚ: Πώς το παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να αλλάξει τη μοίρα της, οι βαθμοί που ψάχνει η Ένωση

Intime - Vichos Nikos

Η ΑΕΚ ηττήθηκε απέναντι στη Σαχτάρ Ντόνετσκ και πλέον το πρόγραμμα δυσκολεύει με δύο δύσκολα παιχνίδια. Τι μπορεί να σημάνει το παιχνίδι κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι.

Η ΑΕΚ στάθηκε άτυχη στο Στάμφορντ Μπριτζ. Η Ένωση ηττήθηκε 3-1 της Σαχτάρ Ντόνετσκ για την 2η αγωνιστική της League Phase του Champions League και έμεινε στους τρεις βαθμούς και βρίσκεται στην 20η θέση.

Προφανώς, ακόμη και μία ισοπαλία απέναντι στους Ουκρανούς θα την “έφτιαχνε” βαθμολογικά, δεδομένου πως υπάρχει η δύσκολη συνέχεια με Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ. Η Ένωση θα παλέψει στα επόμενα δύο ματς, ενώ έχει “κυκλώσει” τα παιχνίδια με Κόμο (εκτός), Γαλατάσαραϊ (εντός) και Ρόμα (εντός). Τη League Phase θα κλείσει στη Γερμανία απέναντι στην Ντόρτμουντ.

Η ΑΕΚ αναζητεί επιπλέον έξι με επτά πόντους, έχοντας ακόμη έξι παιχνίδια μπροστά της. Πέρσι, η 24άδα έκλεισε στους εννέα πόντους, με τις πιθανότητες φέτος να αναφέρουν πως η Ένωση μπορεί να χρειαστεί δέκα βαθμούς για να είναι ασφαλής.

Την δεδομένη στιγμή, σύμφωνα με το FMD και μετά την ήττα από τους Ουκρανούς, η ΑΕΚ α βρίσκεται στα νοκ-άουτ playoffs κατά 34.1%. Όσον αφορά την πρόκριση στην 8άδα, οι πιθανότητες είναι στο 9.6%.

Πλέον, ακολουθεί ένα μεγάλο παιχνίδι απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι (20/10, 22:00), όπου και η Ένωση θα παλέψει για ό,τι καλύτερο. Πάντως, όπως αναφέρει το “μοντέλο” του Football Meets Data, αυτό το ματς μπορεί να αλλάξει την μοίρα της.

Σε περίπτωση ισοπαλία στο Έτιχαντ, θα αυξήσει τις πιθανότητές της κατά 7.4 ποσοστιαίες μονάδες. Εάν η ΑΕΚ πετύχει κάτι ιστορικό, δηλαδή το διπλό κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, τότε θα αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισης στην 24άδα κατά 32.8 μονάδες.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της ΑΕΚ στη League Phase του Champions League:

  • 1η αγωνιστική: AEK – ΛΑΣΚ 1-0
  • 2η αγωνιστική: Σαχτάρ – ΑΕΚ 3-1
  • 3η αγωνιστική: Μάντσεστερ Σίτι – ΑΕΚ 20 Οκτωβρίου 2026 (22:00)
  • 4η αγωνιστική: ΑΕΚ – Ρεάλ 4 Νοεμβρίου 2026 (19:45)
  • 5η αγωνιστική: Κόμο – ΑΕΚ 24 Νοεμβρίου 2026 (22:00)
  • 6η αγωνιστική: ΑΕΚ – Γαλατάσαραϊ 8 Δεκεμβρίου 2026 (22:00)
  • 7η αγωνιστική: ΑΕΚ – Ρόμα 19 Ιανουαρίου 2027 (22:00)
  • 8η αγωνιστική: Ντόρτμουντ – ΑΕΚ 27 Ιανουαρίου 2027 (22:00)

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ