ΑΕΚ

ΑΕΚ: Πώς μπαίνουν Πινέδα και Πισάρο μαζί στην ενδεκάδα; Έτσι τους χρησιμοποίησε ο Αλμέιδα στην Τσίβας

ΑΕΚ: Πώς μπαίνουν Πινέδα και Πισάρο μαζί στην ενδεκάδα; Έτσι τους χρησιμοποίησε ο Αλμέιδα στην Τσίβας
INTIME NEWS

Η συνύπαρξή τους στην Τσίβας ήταν ευεργετική για τους Πισάρο και Πινέδα υπό την καθοδήγηση του Αλμέιδα ο οποίος θέλει να την παρουσιάσει ξανά και στην Ελλάδα, ως προπονητής τους στην ΑΕΚ.

Η πρώτη επιλογή του Ματίας Αλμέιδα πέρυσι το καλοκαίρι, αυτή για την οποία επέμενε τόσο πολύ στα όρια της επιμονής και εν συνεχεία της απόλυτης δικαίωσης, ήταν ο Ορμπελίν Πινέδα. Τον ήθελε στην ΑΕΚ προκειμένου να μεταλλάξει ολοκληρωτικά την αγωνιστική "φυσιολογία" της. Αυτό που είχε κατά νου, συντελέστηκε σε επίπεδο καθολικής αναγνώρισης.

Η δεύτερη -ολόδική του- επιλογή, είναι ένα χρόνο μετά ο Ροδόλφο Πισάρο. Ο επιτελικός χαφ που μόλις μερικά χρόνια πριν υπολογιζόταν από τους Μεξικανούς ως ένας από εκείνους που θα μπορούσαν στο μέλλον να αναγνωρίζονται μεταξύ των κορυφαίων όλων των εποχών στην ποδοσφαιρική ιστορία της χώρας. Αυτό τελικά δεν επιβεβαιώθηκε, όμως αυτό ελάχιστα ενδιαφέρει την ΑΕΚ και τον προπονητή της.

Αν ο Πινέδα αφίχθη στην Ελλάδα για να αλλάξει την Ένωση, τότε ο Πισάρο εντάσσεται σε αυτήν προκειμένου να συμβάλλει ώστε να απογειωθεί. Αυτό έχει κατά νου ο Αλμέιδα, υπό την καθοδήγηση του οποίου -όπως άλλωστε παραδέχτηκε δημόσια- ο ''Τζόκερ'' της εγχώριας λίγκας πραγματοποίησε τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του.

Τι έκαναν μαζί υπό τις οδηγίες του Αλμέιδα

Ως ποδοσφαιριστές της Τσίβας, τη διετία 2016-18, ο Πισάρο και ο Πινέδα ήταν από τα πλέον βασικά στελέχη της ομάδας που με τον Αλμέιδα προπονητή, κατέκτησε τρεις τίτλους. Συνολικά, βρέθηκαν μαζί στην ίδια ενδεκάδα -κάποιες λιγοστές φορές με τον έναν ή τον άλλον να μπαίνουν ως αλλαγή- σε 56 παιχνίδια. Ο συνολικός απολογισμός σε νούμερα ήταν 20 γκολ και 14 ασίστ.

Σε αυτή την άτυπη μονομαχία, ο μεγαλύτερος σε ηλικία Πισάρο ήταν και περισσότερο σταρ και σημείο αναφοράς από τον κατά δύο χρόνια νεότερο Πινέδα. Πέτυχε 15 γκολ και μοίρασε 10 ασίστ που έγιναν τέρματα αντί 5 και 5 του συμπαίκτη του στην Τσίβας αντιστοίχως. Στο γήπεδο, συνυπήρξαν για 4.113 λεπτά ως ποδοσφαιριστές της συγκεκριμένης ομάδας, με τους εξής συνδυασμούς σε ρόλους και θέσεις:

  1. Πινέδα δεύτερος κεντρικός χαφ και Πισάρο 10αρι - 29 φορές
  2. Πινέδα δεύτερος χαφ και Πισάρο αριστερός εξτρέμ - 16 φορές
  3. Πινέδα 10αρι και Πισάρο αριστερός εξτρέμ - 4 φορές
  4. Πινέδα 8αρι και Πισάρο δεξιός εξτρέμ - 4 φορές
  5. Πινέδα αριστερός εξτρέμ και Πισάρο 10αρι - 2 φορές
  6. Πινέδα και Πισάρο δίδυμο κεντρικών χαφ - 1 φορά

Η κοινή πορεία στην Εθνική

Με τη φανέλα των Αζτέκας, ο Πινέδα είχε πιο αποδοτική παρουσία στις φορές που βρέθηκαν μαζί στο γήπεδο, αγωνιζόμενοι για το Μεξικό. Αυτό συνέβη συνολικά 12 φορές, με τον Πινέδα να έχει 2 γκολ και 4 ασίστ και τον Πισάρο να ''γράφει'' δύο τέρματα. Οι συνδυασμοί ήταν κάπως διαφορετικοί από ό,τι στην Τσίβας. Συγκεκριμένα:

  1. Πινέδα αριστερός εξτρέμ και Πισάρο 10αρι - 4 φορές
  2. Πινέδα έξω αριστερά και Πισάρο εσωτερικός αριστερός χαφ - 3 φορές
  3. Πινέδα δεξιός εξτρέμ και Πισάρο αριστερός εξτρέμ - 2 φορές
  4. Πινέδα αριστερός εσωτερικός χαφ και Πισάρο έξω αριστερά -2 φορές
  5. Πινέδα δεύτερος κεντρικός χαφ και Πισάρο αριστερός εξτρέμ - 1 φορά
TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ