ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ποιοι θέλουν και ποιοι όχι τον Βράνιες πίσω

Ο Όγκνιεν Βράνιες
Ο Όγκνιεν Βράνιες EUROKINISSI SPORTS

Η πιθανότητα επιστροφής του Όγκνιεν Βράνιες στην ΑΕΚ, δεν έχει καταρριφθεί εντελώς. Υπάρχουν υπέρμαχοι και πολέμιοί της μέσα στον ίδιο τον οργανισμό. Ο προπονητής πάντως δεν θα είναι αρνητικός.

Ένας μήνας (και κάτι ημέρες) έχει περάσει από εκείνη την ημέρα -σε γεύμα που παρέθεσε στους δημοσιογράφους που καταπιάνονται με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ- που ο Δημήτρης ερωτηθείς για την πιθανότητα επιστροφής του Όγκνιεν Βράνιες, απάντησε ως εξής: "Είναι καμμένα λάδια, δεν τα βάζεις σε νέο αυτοκίνητο". Ο Βόσνιος στόπερ δεν το άφησε να πέσει κάτω και με χιούμορ μέσω του Instagram, έγραψε ότι "ο πρόεδρος μπερδεύτηκε λίγο. Ήθελε να πει ότι σε παλιά αυτοκίνητα δεν βάζουμε καινούργιο λάδι".

Κάπως έτσι η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, όπως πολλές άλλες φορές κατά το παρελθόν, από όπου στην πορεία ωστόσο ανασύρθηκε! Κάτι τέτοιο πιθανολογείται ότι μπορεί να συμβεί και τώρα, καθώς ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής εξακολουθεί να επιθυμεί την επιστροφή του στην Ελλάδα και το κλείσιμο της καριέρας του στην Ένωση. Μάλιστα τα ρεπορτάζ στο Βέλγιο παρουσιάζουν πλέον ως πολύ σοβαρή την πιθανότητα να μείνει ελεύθερος από την Άντερλεχτ, έναν χρόνο πριν από τη λήξη του συμβολαίου του.

Εδώ ωστόσο οι απόψεις συγκρούονται. Υπάρχουν άνθρωποι της ομάδας που ο Δημήτρης Μελισσανίδης εμπιστεύεται σημαντικά και οι οποίοι είναι υπέρ της επιστροφής του Βόσνιου, ωστόσο ο τεχνικός διευθυντής Παναγιώτης Κονέ είναι "πολέμιος" αυτής της επιλογής και θεωρεί ότι η ΑΕΚ πρέπει να προχωρήσει μπροστά, αναζητώντας κάτι καινούργιο.

Ο Κονέ άλλωστε ήταν και ο βασικός... "αρνητής" της επανένταξης του Βράνιες στο κιτρινόμαυρο ρόστερ τον περασμένο Ιανουάριο, όταν μάλιστα ο 31χρονος κεντρικός αμυντικός, είχε φέρει την κατάσταση στα μέτρα της Ένωσης. Τα είχε ρυθμίσει όλα από μόνος του ώστε να επιστρέψει ως δανεικός, όμως η ΑΕΚ προσπάθησε να φέρει εις πέρας τη δύσκολη υπόθεση του Παπασταθόπουλου και τον έβαλε στο ράφι. Τελικώς βρέθηκε διπλά χαμένη καθώς ο Σωκράτης επέλεξε Ολυμπιακό και ο Βράνιες πήγε για να παίξει έξι μήνες στη Σαρλερουά.

Ο Μιλόγεβιτς ωστόσο δεν είναι απέναντι

Ασφαλώς, ρόλο σημαντικό εφόσον τεθεί θέμα -καθώς προς το παρόν υπάρχουν μόνο το ισχυρό "θέλω" του ποδοσφαιριστή, το οποίο και προκαλέσει εκ νέου εντός ΑΕΚ συζήτηση- θα παίξει η άποψη του Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του SPORT24, όταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε ρωτήσει τον προπονητή -κατά τη διάρκεια των επαφών μαζί του για να αναλάβει την ΑΕΚ- ποια άποψη έχει για το συγκεκριμένο θέμα, ο Σέρβος τεχνικός δεν ήταν αρνητικός.

Πιστεύει στην ικανότητα του Βράνιες και έχει τον τρόπο να τον διαχειριστεί. Άλλωστε, για να είμαστε και ειλικρινείς, ο Βόσνιος όντως είχε δημιουργήσει θέματα στην ομάδα κάμποσες φορές, ωστόσο κακή σχέση με τους προπονητές του δεν είχε ποτέ. Με τον Χιμένεθ που είχαν τις περισσότερες εντάσεις, υπήρχε εκατέρωθεν βαθύς σεβασμός. Η ατάκα "είναι ντρόμπρος και άντρας" έχει ακουστεί και από τους δύο όταν ρωτήθηκαν ο ένας για τον άλλον. Ο Καρέρα δε, λάτρευε τον Βράνιες και πάντοτε ζητούσε να τον έχει στην ομάδα. Γιατί λοιπόν να έχει θέμα ο Μιλόγεβιτς;

Όσον αφορά στο οικονομικό, ο Βράνιες έβγαλε αρκετά χρήματα στο Βέλγιο, συγκεκριμένα 2,7 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη τριετία, στο διάστημα της οποίας αγωνίστηκε περισσότερο ως δανεικός στην ΑΕΚ και στη Σαρλερουά, οπότε μπαίνοντας στην τελική ευθεία της καριέρας του είναι πιο εύκολο για εκείνον να συμβιβαστεί με χαμηλότερες απολαβές για την επόμενη σεζόν, αντί των 900.000 ευρώ που έχει λαμβάνειν από το σύλλογο στον οποίο ανήκει.

Θα το έκανε δηλαδή αρκετά εύκολα αν η ΑΕΚ του εξασφάλιζε ένα τριετές συμβόλαιο με λογικές αποδοχές, κάπου δηλαδή στις 500.000 ευρώ. Άλλωστε ο Βράνιες ξέρει καλά ότι με όσα έχει κάνει στην καριέρα του και κυρίως με τα εξωαγωνιστικά τερτίπια του, δύσκολο σε έναν χρόνο από σήμερα (εφόσον παραμείνει στην Άντερλεχτ) θα βρει σοβαρό σύλλογο να του δώσει τέτοιο κλειστό συμβόλαιο.

TAGS ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ