ΑΕΚ

ΑΕΚ: Πινέδα λαβωμένος, Πόνσε με μυϊκό πρόβλημα, Αραούχο με δύσκολο ζήτημα αλλά και πρόκριση

EUROPA LEAGUE 2023-2024 /  -  (  / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE 2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Την ευρωπαϊκή συνέχεια της μέσω του conference league θα επιδιώξει σήμερα η ΑΕΚ στην έδρα του Άγιαξ, με τον Ματίας Αλμέιδα να μην στέκεται στα πολλά και μεγάλα προβλήματα που προέκυψαν τις τελευταίες μέρες.

Στις αναποδιές μαθημένος και συνηθισμένος είναι ο Ματίας Αλμέιδα, ουδέποτε όμως τις επικαλείται. Άλλωστε στην προπονητική φιλοσοφία του εμπεριέχεται και ο κανόνας πού πρεσβεύει ότι δεν πρέπει να συζητάει τα προβλήματα της ομάδας αλλά αν γίνεται να τα αποκρύπτει κιόλας, καθώς έτσι θεωρεί ότι τη βοηθά να δουλεύει με λιγότερη φασαρία και περισσότερη προστασία όταν υπάρχουν δυσκολίες σαν και αυτές που η ΑΕΚ αντιμετωπίζει ενόψει τις αποψινής πολύ μεγάλης αναμέτρησης κόντρα στον Άγιαξ (14/12, 22:00, COSMOTE SPORT 6 HD, LIVE SPORT24).

Όπως και σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις, έτσι και εδώ στο μουντό, κρύο και βροχερό Άμστερνταμ, ο προπονητής κρατά ζεστή την καρδιά του και φλογισμένη την επιθυμία του για να οδηγήσει την ΑΕΚ σε ένα αποτέλεσμα το οποίο θα της εξασφαλίζει την ευρωπαϊκή συνέχειά της. Οι πληροφορίες μου λένε ότι κατέβασε για μία στιγμή το κεφάλι του σε μία από τις πρόσφατες προπονήσεις, προφανώς στεναχωρημένος με τα συμβάντα τον τελευταίων ημερών, αλλά ήταν απλά μια στιγμή και μόνο!

Ο Αλμέιδα δεν είναι ο προπονητής ο οποίος θα επέτρεπε στον εαυτό του, ακόμα και μπροστά σε τόσο μεγάλα προβλήματα, να δώσει στους ποδοσφαιριστές του την αίσθηση ότι μπορεί να λυγίσει με οτιδήποτε μπορεί να συμβεί στο ποδόσφαιρο. Αντιθέτως, με χαμόγελο και πολλή δουλειά, άρχισε να ετοιμάζει ένα εναλλακτικό ποδοσφαιρικό σχέδιο σε σχέση με αυτό που θα παρουσίαζε εφόσον είχε κάποιους -ή όλους τους- πολύ κομβικούς ποδοσφαιριστές που απουσιάζουν από τον σημερινό ευρωπαϊκό τελικό κόντρα στον Άγιαξ.

Δίχως λοιπόν τον Ορμπελίν Πινέδα, ο οποίος τραυματίστηκε στην προπόνηση σε μια μονομαχία με τον Μουκουντί, χωρίς τον Πόνσε που αντιμετωπίζει μυϊκό πρόβλημα και δίχως τον αρχηγό Αραούχο που έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να παίξει έστω σε αυτό το παιχνίδι προτού αποφασιστεί αν θα πρέπει να υποβληθεί ξανά σε μικρο-επέμβαση για να αποκατασταθεί ένα πρόβλημα στο πόδι του.

Ο Τσίνο που πάντοτε προσπαθεί να ξεπεράσει τον εαυτό του σε τέτοιες καταστάσεις, μάλιστα κάποιες φορές εις βάρος της εκάστοτε συνθήκης που αντιμετωπίζει, δεν μπόρεσε να κάνει ακόμα μία υπέρβαση για να είναι εδώ.

Πέντε εκτός και δύο ερωτηματικά

Προσθέτοντας στους προαναφερθέντες απόντες, τον τραυματία Στάνκοβιτς και τον τιμωρημένο Γκατσίνοβιτς, είναι εύκολο να αντιληφθεί κάποιος ότι εκτός από τον βασικό και φορμαρισμένο τερματοφύλακά της, η Ένωση αντιμετωπίζει μεγάλα ζητήματα στο τελευταίο κομμάτι του γηπέδου.

Θα πρέπει επίσης να συνυπολογιστεί ότι ο Γιόνσον μόλις επέστρεψε από μυϊκό τραυματισμό και ίσως δεν είναι έτοιμος για να πάρει μεγάλο χρόνο στο παιχνίδι, ενώ ο Λιβάι Γκαρσία έχει να παίξει εδώ και ένα μήνα, έχοντας ήδη αντιμετωπίσει μέσα στη σεζόν τρεις φορές δύσκολα ζητήματα. Ουδείς λοιπόν μπορεί να ξέρει εκ των προτέρων το πώς θα ανταποκριθούν σε ένα παιχνίδι τόσο μεγάλης ταχύτητας, πίεσης και απαίτησης.

Τα κουκιά μοιάζουν να είναι μετρημένα. Κάτω από τα δοκάρια θα βρεθεί ο Αθανασιάδης και την τετράδα της άμυνας θα συνθέσουν οι Σιντιμπέ (ή Ρότα), Βίντα, Μουκουντί και Χατζισαφί. Η λογική λέει ότι μπροστά τους στη μεσαία γραμμή θα ξεκινήσουν ως δίδυμο οι Σιμάνσκι και Γαλανόπουλος. Αριστερά αναμένεται να πάει ο Τσούμπερ, δεξιά ο Άμραμπατ και πίσω από τον Γκαρσία ο οποιος θα είναι στην κορυφή της επίθεσης, θα κινείται ο Πέτρος Μάνταλος.

Τώρα αν ο προπονητής κρίνει ότι ο Λιβάι δεν είναι έτοιμος για να πάρει θέση στο βασικό σχήμα, τότε στην κορυφή θα πάει ο Τσούμπερ και αριστερά θα παίξει από την αρχή ένας εκ των Ελίασον ή Πισάρο.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ